Connect with us

ACTUALITATE

Ce pot face copiii, în Alba Iulia, de 1 Iunie. De la tobogane, spectacole, tir cu arcul și joaca de-a dacii și romanii. Program

Publicat

img 9600.jpg

O serie de activități dedicate celor mici vor avea loc, în Alba Iulia, cu ocazia Zilei de 1 Iunie. De la tobogane uriașe, la spectacole și chiar la antrenamente alături de Garda Apulum. 

Mai exact, în Cetatea Alba Carolina, între orele 10:00-14.00 și 16:00-19:00 vor fi amplasate tobogane și seturi de joacă gonflabile uriașe.

De la ora 11:30 va avea loc flashmob-ul „Dansul copilăriei”, pe esplanada dintre Catedrala Romano-Catolică și Catedrala Ortodoxă, eveniment realizat de voluntarii ASCOR.

Cei care vor să participe trebuie să fie familiarizați cu dansul din video-ul de mai jos.

De asemenea, de la ora 12:30 va fi organizată o…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

China, lovită de valuri de căldură intensă. Milioane de oameni urmează să se confrunte cu temperaturi de peste 40 de grade

Publicat

china steag sursa foto pixabay.com

Valuri de căldură intensă vor străbate nordul Chinei în următoarele două săptămâni. Peste 250 de milioane de oameni urmează să se confrunte cu temperaturi de peste 40 de grade Celsius.

Timp de 4 până la 6 zile, regiunile Xinjiang, Mongolia Interioară și Ningxia, precum și provinciile Hebei, Henan, Gansu și Shaanxi vor înregistra temperaturi de peste 40 de grade Celsius, a declarat Fang Xiang, șeful adjunct al Centrului Național de Meteorologie (NMC), conform Reuters.

În nici 24 de ore, centrul meteorologic deja a emis 184 de alerte de caniculă în nordul, nord-vestul și sud-vestul Chinei.

China s-a confruntat în această vară cu vreme extremă, respectiv cu valuri de căldură în nord și ploi abundente și inundații în sud. Guvernul a dat vina pe schimbările climatice, despre care spune că vor afecta din ce în ce mai mult economia și societatea.

China, lovită de valuri de căldură intensă: În luna iunie, valurile de căldură au afectat aproape jumătate din populația Chinei

În luna iunie, valurile de căldură au afectat aproape jumătate din populația Chinei. O parte din încărcarea rețelei electrice din nordul Chinei a înregistrat noi maxime luna trecută, afectând aprovizionarea cu energie, a declarat Fang.

De asemenea, sunt așteptate incendii de pădure, dar și prejudicii în creșterea stabilă a culturilor precum orezul, bumbacul și porumbul. Condiții asemănătoare secetei sunt așteptate să afecteze culturile din Shandong, Anhui, Henan, Shaanxi și Gansu, a avertizat Fang.

În iunie, temperatura medie din China a fost cea mai ridicată din 1961 încoace, a declarat Wang Yawei, un oficial meteorolog.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

ACTUALITATE

Bugetar milionar: Șefii instituțiilor din Bihor acumulează averi considerabile, din venituri la care privații nici nu visează 

Publicat

03 spital bodog.jpg

Șefii instituțiilor din Bihor au adunat averi considerabile din salarii de mii de euro, la care privații nici nu pot visa. Topul celor mai „grași” bugetari bihoreni e deschis de senatorul Florian Bodog, cu venituri lunare de peste 7.000 euro, urmat de colegii din Universitate, Marcel Boloș, acum ministru, Aurel Căuș și Adrian Hatos, parlamentari, în timp ce prefectul Dumitru Țiplea, șeful CJ Bihor, Ilie Bolojan, și primarul Florin Birta încasează „doar” 2.700 euro pe lună.
Citește mai mult pe eBihoreanul.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Din cauza unei firme IT din Cluj a eşuat un mega proiect internaţional. Domeniul informatic din România, în pericol

Publicat

ciberpunk captura video.jpg

Deputalul clujean din partea USR Radu Molnar susține că va face o interpelare la Ministerul Muncii, după ce o firmă  IT din Cluj, Quantic Lab, este arătată cu degetul de presa internațională în cazul eșecului lansării jocului Cyberpunk 2077.

„Presa internațională de profil vuiește zilele acestea pe marginea eșecului răsunător al lansării Cyberpunk 2077 și implicarea în acest proces a firmei clujene Quantic Lab.

Mai exact, au apărut reclamații referitoare la modul de lucru în cadrul companiei care angajează peste 400 de persoane în outsourcing IT și servicii de QA pentru industria de gaming….

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Consilier județean PNL Cluj: Vorbele lui Drulă – glumele lui Bulă

Publicat

bashar 3.jpg

Consilierul județean Bashar Molhem (PNL Cluj) sare în apărarea primarului Emil Boc, acuzat de președintele interimar al USRPLUS, Cătălin Drulă, că a mințit și că e incompetent în materie de infrastructură mare.

”Ce nerușinat! În timp ce la Cluj aproape la fiecare colț, aproape în fiecare zonă, sunt șantiere de modernizare la care se lucrează zi și noapte, în timp ce lucrările metroului ne bat la ușă, un zero-deputat parașutat la Timișoara (el fiind din București) și-a găsit să-i dea lecții de administrație tocmai lui Emil Boc – cel mai performant primar din România.

Citește și

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe