Connect with us

ACTUALITATE

Ce poți face după sărbători cu resturile de mâncare. La ce poate fi folosită friptura rămasă

Publicat

familie

Se întâmplă ca de sărbători să rămână multă mâncare pe care încă o mai poţi servi, dar pe care nu o mai doreşte nimeni. Există modalităţi prin care să transformi mâncarea rămasă de sărbători în noi preparate culinare, pe care familia ta le poate servi cu plăcere, informează ziarul Alba24.ro.

De cele mai multe ori, când foloseşti resturile de mâncare pentru a face noi preparate trebuie să ai grijă cum le depozitezi. De exemplu, un pui umplut, nemâncat în întregime, îl poşi folosi la sandwich-uri sau salate după ce ai scos umplutura din el şi ai curăţat toată carnea rămasă, depozitând-o într-un recipient separat.

Scoate carnea de pe oase înainte de a o folosi pentru alte reţete. Daca vrei să faci supă de pui, atunci rupe în bucăţele pieptul, cu tot cu oase, adaugă legume precum ceapă sau morcovi şi pune-le pe toate într-o casoletă până când vei face supa.

Depozitează în congelator

Unele resturi de mâncare nu le poţi folosi imediat, dar nici nu trebuie să le arunci. De exemplu, dacă îţi rămâne zarzavat, îl poţi tăia şi pune în punguţe, să-l congelezi până vei avea nevoie de el. În cazul în care au mai rămas şi preparate din porc precum lebăr sau caltaboş, pot fi congelate.

68185307 – oven-barbecued pork shoulder, cut on slices on chopping board with rosemary, peppercorn and bay leaf on old dark planks with garlic and chili on background, view from above, close-up

Friptura poate fi folosită în salate, paste şi alte preparate

Carnea de la friptura de vită, porc, pui sau curcan o poţi folosi în salate. Dacă nu s-a servit toată friptura şi nimeni nu mai vrea să mănânce din ea pentru că deja s-au săturat de gustul ei, transform-o într-o salată de legume şi crudităţi.

De exemplu, carnea de curcan poate fi amestecată cu frunze de salată şi lăptucă, roşii, ouă fierte, bucăţi de avocado, ardei gras, ceapă, bacon şi brânză. Ca sos, se realizează un dressing din suc de lămâie, coajă de lamâie, coriandru, maioneză, sare, piper şi smântână.

Din carne de viţel şi carne de porc poţi face un amestec pentru câteva porţii de paste bolognese. Mărunţeşte foarte bine carnea de la friptură cu ajutorul unui cuţit şi pune-o în sosul de paste.

Dacă îţi rămâne nişte jambon, taie-l cubuleţe şi pune-l în blender alături de muştar, praz tocat, maioneză şi piper. Pasta astfel obţinută o poţi întinde pe pâine pentru câteva sandwich-uri delicioase sau pe biscuiţi săraţi, pentru aperitive. Garniseşte cu felii de castravete.

Refoloseşte cartofii fierţi

Dacă îţi rămân cartofi fierţi, zdrobeşte-i bine pentru a-i transforma într-un piure. Apoi amestecă-i cu ceapă şi ouă bătute şi dă-i la cuptor, pentru a face plăcinte cu cartofi. De asemenea, cartofii rămaşi pot să fie folosiţi în supe. Sotează un praz în puţin unt, adaugă piureul de cartofi şi supă de pui.

Din cartofi copţi sau fierţi poţi face şi pâine de casă. O altă variantă este să pregăteşti nişte crochete de cartofi. Amestecă piureul de cartofi cu ouăle bătute, dă-le formă de crochete, apoi dă-le prin pesmet şi prajeşte-le în tigaie.

Prepara ceva delicios din legume

Dacă ai resturi de legume fierte sau gratinate, înveleşte-le într-o tortilla, împreună cu bucăţele de brânză sau amestecă-le în diverse salate, alături de brânzeturi sau bucăţele de carne. Pregăteşte-le un sos şi savurează noul preparat.

Ce poţi face cu alte resturi

Foloseşte resturile din frigider precum mezelurile, brânzeturile, zarzavatul pentru a realiza un nou preparat, la cuptor. Bate bine câteva ouă şi amestecă-le cu smântână. Adaugă apoi resturile de mâncare, tăiate mărunt, adaugă nişte parmezan şi coace totul în jur de jumătate de oră, până când capătă o crustă aurie. Poşi servi preparatul la micul dejun sau ca o gustare.

Dacă ai legume făcute la grătar, rămăşiţe de caşcaval, brânză, câteva măsline, verdeaţă precum ceapa verde sau ridichile, feliuţe de şuncă sau alte astfel de alimente de la platourile de aperitive, nu le arunca la gunoi. Chiar şi doar cu o mână de resturi poţi pregăti o omletă delicioasă.

 sursa: rețete.acasa.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Un bărbat de 40 de ani din Ștefănești a fost dus cu escortă la locul de detenție. Motivul pentru care instanța l-a condamnat

Publicat

penitenciar11.jpg

Publicitate

Vineri, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești au identificat un bărbat de 40 de ani, din orașul Ștefănești, pe numele căruia era emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea.

Acesta a fost condamnat la 2 ani și 9 luni de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat, comisă în anul 2019.

Bărbatul a fost identificat în localitatea de domiciliu, fiind reținut și apoi escortat către Penitenciarul Botoșani în vederea încarcerarii.

Publicitate


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botosani24.ro: Ioan Butnaru, primarul comunei Hilișeu-Horia, Botoșani

Publicat

butnaru 1000x600.jpg

Publicitate

Invitatul Zilei” la Interviurile Botosani24.ro a fost astăzi Ioan Butnaru, primarul comunei Hilișeu-Horia, Botoșani.
Ioan Butnaru a vorbit despre candidatura sa pentru un nou mandat de primar al acestei comune, dar și despre investițiile care se fac în această zonă din Nordul României prin Programul Național de Reconstrucție și Dezvoltare (PNRR), Programul Național „Anghel Saligny”, proiectele care se desfășoară prin AFM, PIM, POR sau cu bani de la Compania Națională de Dezvoltare. Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botosani24.ro de editorul șef Tudor Carare.


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Valeriu Iftime, candidatul PNL la funcția de președinte al C.J. Botoșani

Publicat

valeriu iftime 1000x600.jpg

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botosani24.ro a fost Valeriu Iftime, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Botoșani, candidatul PNL la funcția de președinte al C.J. Botoșani.
Valeriu Iftime a explicat care au fost motivele pentru care a intra în politică, dar și de ce vrea să devină președinte al C.J. Botoșani și ce ar vrea să schimbe în județ dacă ar avea acces la această funcție alături de echipa sa de la PNL Botoșani . Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botosani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botosani: Au dat foc la hectare întregi de stuf și vegetație uscată, dar pericolul planează asupra gospodăriilor. Pompierii avertizează

Publicat

img 20240502 wa0003 1000x600.jpg

Publicitate

Incendierea vegetației uscate sau a resturilor vegetale este interzisă!

Ieri după-amiază, pompierii militari și voluntari au intervenit pentru stingerea a trei incendii, în următoarele localități:

✔️ Gulioaia – au ars aproximativ două hectare de stuf și patru tone de furaje. Pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Trușești și Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Dângeni au acționat rapid astfel încât flăcările să nu se extindă la un adăpost de animale, un alt depozit de furaje și o casă. Au fost salvate două bovine.

Publicitate

✔️…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe