Connect with us

ACTUALITATE

Ce poți face după sărbători cu resturile de mâncare. La ce poate fi folosită friptura rămasă

Publicat

familie

Se întâmplă ca de sărbători să rămână multă mâncare pe care încă o mai poţi servi, dar pe care nu o mai doreşte nimeni. Există modalităţi prin care să transformi mâncarea rămasă de sărbători în noi preparate culinare, pe care familia ta le poate servi cu plăcere, informează ziarul Alba24.ro.

De cele mai multe ori, când foloseşti resturile de mâncare pentru a face noi preparate trebuie să ai grijă cum le depozitezi. De exemplu, un pui umplut, nemâncat în întregime, îl poşi folosi la sandwich-uri sau salate după ce ai scos umplutura din el şi ai curăţat toată carnea rămasă, depozitând-o într-un recipient separat.

Scoate carnea de pe oase înainte de a o folosi pentru alte reţete. Daca vrei să faci supă de pui, atunci rupe în bucăţele pieptul, cu tot cu oase, adaugă legume precum ceapă sau morcovi şi pune-le pe toate într-o casoletă până când vei face supa.

Depozitează în congelator

Unele resturi de mâncare nu le poţi folosi imediat, dar nici nu trebuie să le arunci. De exemplu, dacă îţi rămâne zarzavat, îl poţi tăia şi pune în punguţe, să-l congelezi până vei avea nevoie de el. În cazul în care au mai rămas şi preparate din porc precum lebăr sau caltaboş, pot fi congelate.

68185307 – oven-barbecued pork shoulder, cut on slices on chopping board with rosemary, peppercorn and bay leaf on old dark planks with garlic and chili on background, view from above, close-up

Friptura poate fi folosită în salate, paste şi alte preparate

Carnea de la friptura de vită, porc, pui sau curcan o poţi folosi în salate. Dacă nu s-a servit toată friptura şi nimeni nu mai vrea să mănânce din ea pentru că deja s-au săturat de gustul ei, transform-o într-o salată de legume şi crudităţi.

De exemplu, carnea de curcan poate fi amestecată cu frunze de salată şi lăptucă, roşii, ouă fierte, bucăţi de avocado, ardei gras, ceapă, bacon şi brânză. Ca sos, se realizează un dressing din suc de lămâie, coajă de lamâie, coriandru, maioneză, sare, piper şi smântână.

Din carne de viţel şi carne de porc poţi face un amestec pentru câteva porţii de paste bolognese. Mărunţeşte foarte bine carnea de la friptură cu ajutorul unui cuţit şi pune-o în sosul de paste.

Dacă îţi rămâne nişte jambon, taie-l cubuleţe şi pune-l în blender alături de muştar, praz tocat, maioneză şi piper. Pasta astfel obţinută o poţi întinde pe pâine pentru câteva sandwich-uri delicioase sau pe biscuiţi săraţi, pentru aperitive. Garniseşte cu felii de castravete.

Refoloseşte cartofii fierţi

Dacă îţi rămân cartofi fierţi, zdrobeşte-i bine pentru a-i transforma într-un piure. Apoi amestecă-i cu ceapă şi ouă bătute şi dă-i la cuptor, pentru a face plăcinte cu cartofi. De asemenea, cartofii rămaşi pot să fie folosiţi în supe. Sotează un praz în puţin unt, adaugă piureul de cartofi şi supă de pui.

Din cartofi copţi sau fierţi poţi face şi pâine de casă. O altă variantă este să pregăteşti nişte crochete de cartofi. Amestecă piureul de cartofi cu ouăle bătute, dă-le formă de crochete, apoi dă-le prin pesmet şi prajeşte-le în tigaie.

Prepara ceva delicios din legume

Dacă ai resturi de legume fierte sau gratinate, înveleşte-le într-o tortilla, împreună cu bucăţele de brânză sau amestecă-le în diverse salate, alături de brânzeturi sau bucăţele de carne. Pregăteşte-le un sos şi savurează noul preparat.

Ce poţi face cu alte resturi

Foloseşte resturile din frigider precum mezelurile, brânzeturile, zarzavatul pentru a realiza un nou preparat, la cuptor. Bate bine câteva ouă şi amestecă-le cu smântână. Adaugă apoi resturile de mâncare, tăiate mărunt, adaugă nişte parmezan şi coace totul în jur de jumătate de oră, până când capătă o crustă aurie. Poşi servi preparatul la micul dejun sau ca o gustare.

Dacă ai legume făcute la grătar, rămăşiţe de caşcaval, brânză, câteva măsline, verdeaţă precum ceapa verde sau ridichile, feliuţe de şuncă sau alte astfel de alimente de la platourile de aperitive, nu le arunca la gunoi. Chiar şi doar cu o mână de resturi poţi pregăti o omletă delicioasă.

 sursa: rețete.acasa.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

FOTO: „Educația – lumină pentru minte și suflet!” la Liceul „Demostene Botez” Trușești

Publicat

foto: „educația – lumină pentru minte și suflet!” la liceul

Publicitate

„Educația – lumină pentru suflet și minte!” a fost activitatea realizată în avans, cu prilejul Zilei Mondiale a Educației de către elevii Liceului „Demostene Botez” Trușești. În cadrul activității, pe lângă atelierele de lucru, elevii și cadrele didactice s-au bucurat de o întâlnire specială cu preotul paroh Dorin Onciuleanu de la Parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena” Ionășeni, într-un cadru interactiv și prietenos….

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

O tânără de 18 ani a intrat cu mașina în gardul Stadionului din Dorohoi

Publicat

o tânără de 18 ani a intrat cu mașina în

Publicitate

O tânără de 18 ani a ajuns la spital, în această seară, după ce mașina pe care o conducea a lovit gardul stadionului municipal din Dorohoi.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Dorohoi, cu o autospecială de stingere și modul de descarcerare, dar și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță.

Salvatorii au constatat faptul că niciuna dintre cele trei persoane aflate în mașină nu era încarcerată….

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Un bărbat de 47 de ani, care săpa o groapă în cimitirul din Hudești, a fost acoperit de pământ după ce un mal s-a surpat

Publicat

foto: un bărbat de 47 de ani, care săpa o

Publicitate

Un bărbat de 47 de ani a fost salvat de pompierii militari și voluntari după ce un mal de pământ s-a prăbușit peste el. Evenimentul a avut loc în această după amiază în localitatea Mlenăuți, comuna Hudești. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Darabani, cu o autospecială de intervenție, membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din comună și un echipaj din cadrul Serviciului Județean de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

ITM Botoșani: Negocierea colectivă obligatorie pentru firme cu cel puțin 10 angajați. Amenzi de până la 20.000 lei pentru nerespectare

Publicat

itminspectia muncii.webp.webp

Publicitate

Legea Dialogului Social nr.367/2022 prevede că negocierea colectivă este obligatorie la nivelul unităților care au cel puțin 10 angajați/lucrători. În cazul în care într-o unitate nu există contract colectiv de muncă, angajatorul sau orice altă persoană îndreptățită să participe la negocierea colectivă, conform prezentei legi, poate iniția negocierea contractului colectiv de muncă în orice moment (art.108, alin.3 din Legea nr. 367/2022).

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe