Connect with us

EVENIMENT

Ce s-a întâmplat cu fiica medicului care a făcut avort fetiței de 10 ani

Publicat

dr. caitlin bernard

Medicul din Indiana care a ajutat o fetiță de 10 ani din Ohio, violată, să facă avort, s-a confruntat în trecut cu amenințări serioase și este menționat pe un site extremist anti-avort.

Dr. Caitlin Bernard, ginecolog din Indianapolis, a mărturisit anul trecut, într-un caz legat de avort în Indiana, că a fost forțată să nu mai facă avorturi în primul trimestru la o clinică din South Bend. Ea a întrerupt procedurile după ce a fost alertată de Planned Parenthood – care la rândul său fusese alertat de FBI – că a fost făcută o amenințare de răpire împotriva fiicei sale.

The Guardian a relatat în ianuarie că numele a șase medici care fac avorturi, precum și studiile și locurile de muncă ale acestora, au fost listate pe site-ul unui grup extremist anti-avort numit Right to Life Michiana. Bernard se afla pe lista de medici menționați pe site-ul extremist.

 

Ce s-a întâmplat cu fiica medicului care a făcut avort fetiței de 10 ani: Am fost îngrijorată

 

Bernard a declarat, sub jurământ, că a început să meargă la South Bend o dată pe lună – începând din 2020 – pentru a face avorturi în primul trimestru, dar a încetat să mai facă drumul de 2 ore și jumătate până acolo când a aflat că fiica sa a fost amenințată.

„Am simțit că ar fi mai bine pentru mine să îmi limitez călătoriile și expunerea în acea perioadă”, a spus ea: „Am fost îngrijorată că ar putea exista persoane care să mă identifice în timpul acelei călătorii, precum și că este o clinică foarte mică, fără nicio intimitate pentru cei care intră și ies cu mașina și, prin urmare, oamenii m-ar putea vedea”.

Bernard apare încă pe site-ul Right to Life Michiana. Este o tactică obișnuită folosită de grupurile anti-avort, despre care susținătorii dreptului la avort au spus că invită la amenințări de violență și intimidare împotriva celor care fac întreruperi de sarcină, scrie The Guardian.

Dr. Caitlin Bernard s-a trezit în mijlocul unei furtuni mediatice la începutul acestei luni, când Indianapolis Star a relatat despre cum, la 3 zile după ce Curtea Supremă a interzis avorturile, ginecologul din Indianapolis a fost sunat de către un coleg care i-a vorbit despre o fetiță de 10 ani, însărcinată în 6 săptămâni și 3 zile, care avea nevoie de un avort.

Ce s-a întâmplat cu fiica medicului care a făcut avort fetiței de 10 ani: medicul a oferit un tratament adecvat

Fetița a primit îngrijirile medicului Bernard după ce a călătorit din Ohio, unde statul interzisese orice avort după șase săptămâni. Povestea a fost tratată inițial cu scepticism de unele instituții media conservatoare și de politicieni republicani.

Avocatul lui Bernard, Kathleen DeLaney, a spus că medicul a oferit un tratament adecvat și nu a încălcat nicio lege privind confidențialitatea pacienților atunci când a discutat cazul fetiței.

Procurorul general republican al statului Indiana, Todd Rokita, a declarat că va investiga acțiunile lui Bernard, dar nu a sugerat că ar fi existat vreo abatere specifică.

Un bărbat în vârstă de 27 de ani a fost acuzat miercuri în Columbus, Ohio, de violarea fetiței.

Ce s-a întâmplat cu fiica medicului care a făcut avort fetiței de 10 ani: reacția Right to Life Michiana

Jackie Appleman, directorul executiv al organizației Right to Life Michiana, a declarat anterior, ca răspuns la întrebările adresate de The Guardian, că informațiile de pe site au fost „informații disponibile publicului”.

„Right to Life Michiana nu condamnă și nu încurajează răul, amenințările sau hărțuirea față de nimeni, inclusiv față de medicii care practică avortul, angajații din afacerile de avorturi și escortele. Încurajăm grupurile pro-alegere să accepte și abordarea noastră non-violentă atunci când este vorba de cei nenăscuți”, a spus ea într-o declarație anterioară. MEDIAFAX

Sursă foto: fj

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO: Accident la Alba Iulia, pe Calea Moților. O persoană rănită după ce două mașini s-au lovit

Publicat

foto: accident la alba iulia, pe calea moților. o persoană

Un accident rutier s-a petrecut luni după-amiaza pe Calea Moților la Alba Iulia. Potrivit IPJ Alba, traficul rutier este îngreunat în zona accidentului.

Au fost implicate două autovehicule. Din primele date, în urma accidentului, o persoană ar fi fost rănită.

Cercetarea la fața locului este în desfășurare, a transmis IPJ Alba.

Cele două mașini (Volkswagen și Audi) s-ar fi lovit față-spate. Ambele sunt înmatriculate în județul Alba.


Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Pe drumul din Mărtinești, ca la raliu, Trei șoferi amendați pentru viteze de peste 100 de km/h și lăsați fără permis

Publicat

whatsapp image 2024 04 15 at 14.27.59.jpeg

Polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Turda au acționat la sfârșitul săptămânii la Mărtinești  pentru impunerea respectării regimului legal de viteză.

În acest context, duminică, au fost înregistrați cu aparatul radar 3 participanți la trafic care conduceau cu viteza de 101 km/h, 105 km/h și 106 km/h, pe DN1 E60, în localitatea Mărtinești.

Cei trei, doi bărbați și o femeie au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Alegeri 2024: Președinții birourilor electorale din județul Alba au fost trași la sorți, luni 15 aprilie. Cine sunt

Publicat

cum te poți înscrie pentru vot, dacă ești în străinătate.

Președinții și locțiitorii birourilor electorale din județul Alba au fost trași la sorți luni, din lista de magistrați întocmită de președintele Tribunalului Alba. 

Tragerea la sorți a președintelui Biroului electoral de circumscriplie judelean nr. 1 Alba și a locțiitorului acestuia, precum și a președinților birourilor electorale de circumscripție comunală, orășenească și municipală, constituite în judelul Alba pentru alegerile din data de 9 iunie 2024 și a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Bacalaureat 2024. Anunțul Ministrului Educației despre subiectele la examen. Ce măsuri sunt luate în calcul

Publicat

bacalaureat 2024. anunțul ministrului educației despre subiectele la examen. ce

Bacalaureat 2024. Ministrul Educației, Ligia Deca, a făcut precizări despre subiectele la examen. Potrivit acesteia, examenul de bacalaureat certifică nişte competenţe ale absolventului.

Subiectele nu sunt grele şi sunt create pentru nivelul mediu, a declarat Deca.

„Examenul de bacalaureat certifică nişte competenţe ale absolventului. Aceste competenţe, pentru a putea fi recunoscute şi în ţară, dar şi de către partenerii noştri europeni, trebuie să fie garantate.

De…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe