Connect with us

ACTUALITATE

Ce s-ar întâmpla la Alba Iulia și Sebeș, dacă s-ar RUPE barajul de la Oașa. Scenarii ”apocaliptice”, analizate de autorități

Publicat

barajul oasa.jpg

Un document privind analiza riscurilor în județul Alba prezintă mai multe scenarii „apocaliptice” care s-ar putea produce în cazul unor avarii majore la cele cinci baraje de pe râurile Sebeș și Cugir.

Potrivit acestuia, în cazul unei breșe de 200 de metri în barajul de la Oașa, unda de viitură produsă pe râul Sebeș va ajunge în Șugag în 24 de minute, iar înălțimea apei va depăși 30 de metri.

La Sebeș, aceeași undă va ajunge în 52 de minute și va avea o înălțime de cca. 7 – 9 metri. În cartierul albaiulian Oarda, aflat la o distanță de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

O femeie din Botoșani s-a trezit în dimineața Sfântului Andrei fără poartă la casă. ,,Cine a văzut-o să mă anunțe”

Publicat

fb img 1669807342670 720x600.jpg

Miercuri dimineață, o femeie din comuna Havârna s-a trezit că nu mai are poartă la casă. A căutat -o mai multe ore și s-a lăsat păgubașă, nu înainte de a lansa pe Facebook un apel către persoanele care ar da de obiectul dispărut.

,,Buna ziua, aseara mi s-a furat poarta. Cine a vazut-o sa ma anunte . O caut de dimineata si nu o gasesc .. Multumesc”, a scris femeia.

Postarea sa a lăsat loc de comentarii hazlii: ,,Au luat-o strigoii”, ,,Este pe pod la Trestiana”, ,,Au făcut focul”, ,,E intr -o sobă”.

În realitate, ar fi vorba de un obicei vechi care se păstrează în aceste zone, potrivit căruia în noaptea de Sfântul Andrei porțile la casele cu fetele de măritat se evaporă peste noapte.


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO: Festivalul „România Tradițională”, deschis la Alba Iulia. Produse gastronomice și târgul meșterilor populari

Publicat

festival romania traditionala 2022 1000x576.jpeg

Prima ediție a festivalului de tradiții și obiceiuri „România Tradițională” s-a deschis miercuri, 30 noiembrie, în zona monumentului lui Avram Iancu (Casa de Cultură a Sindicatelor) din Alba Iulia.

Vizitatorii vor putea găsi la târgul meșterilor populari produse de uz gospodăresc, pielărie, olărit, cusături și țesături, arta lemnului, dogărie, împletituri, decorațiuni de sărbători, icoane pe sticlă, măști populare, podoabe din ceramică, sticlărie, ceramică de Horezu.


De asemenea, aceștia vor putea degusta produse gastronomice…
Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO. Proiect pilot la Cluj-Napoca. Cartierul IRIS va avea propriul „mini” Târg de Crăciun. Brad, colinde și spectacol de balet

Publicat

cartierul iris2.jpg

Începând din 6 decembrie, pentru 6 zile, Piața Karl Liebknecht din Cluj-Napoca va găzdui un „mini târg de Crăciun”.

În cadrul evenimentului vor avea loc concerte de colinde, un spectacol inedit de balet, vor fi prezenți meșteri populari locali cu obiecte lucrate manual și bunătăți, iar decorul va fi unul pe măsură.

Proiect pilot la Cluj-Napoca. Cartierul IRIS va avea propriul „mini” Târg de Crăciun

Târgul este organizat în cadrul proiectului AGORA, finanțat prin programul european Interreg și reprezintă un nou pas pentru organizarea de evenimente cu impact pentru comunitățile din…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

OFICIAL: Premierul Nicolae Ciucă, vizită pe fugă la Ziua Națională de la Alba Iulia. Programul acestuia

Publicat

1669807261 ciuca la alba iulia e1664973391809 1000x600.jpg

Premierul Nicolae Ciucă va fi prezent la Alba Iulia, de Ziua Națională. Biroul de presă al Guvernului a confirmat pentru Alba24 prezența acestuia la Parada Militară de la ora 14. 

Instituția a transmis programul oficial al acestuia, potrivit căruia Nicolae Ciucă va mai participa și la ceremonia religioasă și militară de la București, după care se va deplasa la Alba Iulia.

Imediat după paradă, prim-ministrul va pleca înapoi la București unde va participa la recepția oferită de președintele României, Klaus Iohannis, cu prilejul Zilei Naționale a României.

Citește mai departe