EVENIMENT
Ce să faci în noaptea de Revelion 2021 ca să ai noroc și să-ți meargă bine tot anul

Întotdeauna la sfârșit de an, dar mai ales la sfârșitul acestui an atât dificil, este momentul unei restrospective a ceea ce ai făcut pe parcursul unui an și mai ales să te gândești cu ce gânduri vrei să treci în noul an, ce-ți dorești să realizezi.
De asemenea, trebuie să ai grijă la ce faci, pentru că fiecare Revelion are supersițiile lui: să porți ceva roșu, să âți asunzi niste bai în bunzra sau sa mânâci pește – sunt superstiții transmise în fiecare an pentru a avea n an mai bun.
Iată o parte dintre obiceiurile care ar trebui să le faci în noaptea dintre ani
La români, în noaptea de Anul Nou oamenii trebuie să facă mult zgomot, pentru a alunga toate spiritele rele.
Vezi mesaje, felicitări și urări de ”la mulți ani” pentru ANUL NOU 2021 AICI
În ultima zi din an, dar şi în prima zi a Anului Nou, este bine să nu facem cheltuieli şi să nu aruncăm nimic din casă – nici măcar gunoiul, deoarece odată cu el, aruncăm afară din casă şi norocul.
Totodată, oamenii nu trebuie să aibă nicio datorie când începe noul an.
În caz contrar, ei vor rămâne datori întreg anul.
Conform tradiţiei populare, la miezul nopţii dintre ani uşa casei trebuie să fie deschisă, pentru a-i face loc anului vechi să iasă şi Anului Nou să intre.
Bătrânii spun că la trecerea dintre ani este bine ca fiecare persoană să poarte o haină nouă şi ceva roşu, dar şi să aibă în buzunar nişte bani.
Vezi și Superstiții de Revelion și Anul Nou 2022
O altă credinţă populară spune că în noaptea dintre ani este bine să se mănânce peşte, pentru a avea o trecere lină şi uşoară prin anul ce urmează, precum cea a peştelui prin apă.
În noaptea de Revelion, la ora 00.00 sau imediat după, ţineţi aproape ce doriţi mai mult pentru anul viitor: bani pentru bunăstare, persoana iubită pentru noroc în dragoste, paharul cu şampanie pentru veselie.
Dacă o persoană dorește succes la serviciu, este bine ca în prima zi a anului să facă ceva în legătură cu ocupaţia.
Locuinţa trebuie să fie curată în prima zi a noului an, iar geamurile sau uşa trebuie să fie deschise, în noaptea de anul nou, dar şi o lumânare sau o lumină aprinsă, până în dimineaţa de anul nou.
La miezul nopţii este important să ne punem o dorinţă şi să întâmpinăm anul ce vine cu speranţe mari.
EVENIMENT
Ciprian Paraschiv (AUR): Legea Sportului deturnată în interes politic. Miroase a trafic de influență!

Deputatul AUR Ciprian Paraschiv, președintele Comisiei pentru Tineret și Sport, acuză coaliția că a deturnat în interes politic Legea Sportului, un act normativ esențial pentru sportul românesc, dar care, prin amendamentele propuse de PSD, devine o lege favorabilă traficului de interese și clanurilor politice.
Raportul comisiei a fost adoptat fără vot, în absența președintelui comisiei și a staff-ului acesteia, care nu au primit și nici nu au putut analiza…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
FOTO. Consiliul Județean Cluj modernizează drumul spre Stațiunea Muntele Băișorii și pârtia Buscat

Consiliul Județean Cluj a demarat o serie de lucrări de întreținere pe drumul județean DJ 107R (DJ 107M) Băișoara – Muntele Băișorii – Stațiunea Muntele Băișorii – pârtia de schi Buscat. Acestea au drept principal scop asigurarea unei circulații rutiere normale, în condiții de deplină siguranță.
Lucrările vizează sectorul de drum în lungime de peste 22 de kilometri, cuprins între pozițiile kilometrice 28+650 și 50+850. De asemenea, tronsonul în lungime…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
O săptămână de concediu fără plată pentru bugetari, în fiecare lună. Măsură analizată de Guvern (surse)

O săptămână de concediu fără plată pentru bugetari, în fiecare lună: Guvernul ar pregăti o măsură dramatică pentru reducerea cheltuielilor statului.
Astfel, angajații din sectorul bugetar ar putea fi trimiși în concediu fără plată timp de 5 zile în fiecare lună. Adică o săptămână de lucru, completă.
Informația a fost publicată în exclusivitate de Profit.ro, care citează surse sindicale credibile.
Nu este clar la acest moment câte luni s-ar aplica o astfel de…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Reorganizarea ANAF – Antifraudă pe structuri județene, programată pentru 1 iulie, se anulează. PROIECT, la Ministerul Finanțelor

Ministerul Finanțelor vrea să anuleze reorganizarea ANAF – Antifraudă pe structuri județene, prevăzute să funcționeze în paralel cu structurile regionale de la 1 iulie 2025. Se propune astfel păstrarea organizării actuale a Direcției generale antifraudă fiscală, cu structuri teritoriale doar la nivel regional.
În acest sens, pe site-ul Ministerului Finanțelor a fost publicat luni, 30 iunie, un proiect de OUG privind abrogarea articolului 3 alineatul (2) din Ordonanța de…
Citește mai mult pe Alba24.ro