EVENIMENT
Ce să faci în noaptea de Revelion 2021 ca să ai noroc și să-ți meargă bine tot anul

Întotdeauna la sfârșit de an, dar mai ales la sfârșitul acestui an atât dificil, este momentul unei restrospective a ceea ce ai făcut pe parcursul unui an și mai ales să te gândești cu ce gânduri vrei să treci în noul an, ce-ți dorești să realizezi.
De asemenea, trebuie să ai grijă la ce faci, pentru că fiecare Revelion are supersițiile lui: să porți ceva roșu, să âți asunzi niste bai în bunzra sau sa mânâci pește – sunt superstiții transmise în fiecare an pentru a avea n an mai bun.
Iată o parte dintre obiceiurile care ar trebui să le faci în noaptea dintre ani
La români, în noaptea de Anul Nou oamenii trebuie să facă mult zgomot, pentru a alunga toate spiritele rele.
Vezi mesaje, felicitări și urări de ”la mulți ani” pentru ANUL NOU 2021 AICI
În ultima zi din an, dar şi în prima zi a Anului Nou, este bine să nu facem cheltuieli şi să nu aruncăm nimic din casă – nici măcar gunoiul, deoarece odată cu el, aruncăm afară din casă şi norocul.
Totodată, oamenii nu trebuie să aibă nicio datorie când începe noul an.
În caz contrar, ei vor rămâne datori întreg anul.
Conform tradiţiei populare, la miezul nopţii dintre ani uşa casei trebuie să fie deschisă, pentru a-i face loc anului vechi să iasă şi Anului Nou să intre.
Bătrânii spun că la trecerea dintre ani este bine ca fiecare persoană să poarte o haină nouă şi ceva roşu, dar şi să aibă în buzunar nişte bani.
Vezi și Superstiții de Revelion și Anul Nou 2022
O altă credinţă populară spune că în noaptea dintre ani este bine să se mănânce peşte, pentru a avea o trecere lină şi uşoară prin anul ce urmează, precum cea a peştelui prin apă.
În noaptea de Revelion, la ora 00.00 sau imediat după, ţineţi aproape ce doriţi mai mult pentru anul viitor: bani pentru bunăstare, persoana iubită pentru noroc în dragoste, paharul cu şampanie pentru veselie.
Dacă o persoană dorește succes la serviciu, este bine ca în prima zi a anului să facă ceva în legătură cu ocupaţia.
Locuinţa trebuie să fie curată în prima zi a noului an, iar geamurile sau uşa trebuie să fie deschise, în noaptea de anul nou, dar şi o lumânare sau o lumină aprinsă, până în dimineaţa de anul nou.
La miezul nopţii este important să ne punem o dorinţă şi să întâmpinăm anul ce vine cu speranţe mari.

La începutul săptămânii viitoare vom afla care va fi drumul României pentru următorii ani. În Uniunea Europeană și NATO. Sau întoarcerea spre anii ´80 și Rusia.
Noul președinte, oricare va fi el, se va confrunta cu mari probleme sociale dar și economice, în condițiile în care PIB-ul României a crescut anul trecut cu doar 0,8%, iar avansul în primul trimestru din acest an a fost de numai 0,2% față de perioada similară din 2024, conform datelor prezentate de INS….
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Vineri, 23 mai: Serată muzicală în Cetatea Câlnicului, în cadrul Festivalului Internațional „Lucian Blaga”

Vineri, 23 mai, în cadrul celei de-a 45-a ediții a Festivalului International „Lucian Blaga”, cu începere de la ora 19.30 , în ambianța unică a Cetății Câlnicului – inclusă în patrimoniul mondial UNESCO, va avea loc o serată muzicală de excepție, la care publicul este invitat cu toată căldura.
Versurile poemelor lui Blaga vor răsuna între vechile ziduri, readuse la viață prin muzica compusă de pianista japoneză Chiyo Hagiwara şi vocea sopranei Melinda Samson.
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
UPDATE. Ați VĂZUT-O? Femeie de 34 de ani din Cluj-Napoca, DISPĂRUTĂ de acasă. Sunați la 112

În data de 15 mai a.c., în jurul orei 12:00, Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată de o femeie cu privire la faptul că nepoata sa, Kanalas Iolanda, în vârstă de 34 de ani, a plecat voluntar, în urmă cu aproximativ trei luni, de la domiciliul din Cluj-Napoca și, până în prezent, nu a mai revenit, neavând informații despre locul în care s-ar afla.
SEMNALMENTE : Înălțime aproximativă – 1,60 m, greutate de circa 80 kg, ochi negri, păr brunet.
UPDATE….
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Tablete grafice, licențe software și stații de încărcare portabile, pentru dotarea unităților de învățământ din Alba Iulia

Tablete grafice, licențe software și stații de încărcare portabile, pentru dotarea unităților de învățământ din Alba Iulia. Primăria Alba Iulia a lansat pe 15 mai, în platforma SEAP, o licitație pentru achiziția de echipamente digitale pentru dotarea și digitalizarea unităților de învățământ preuniversitar din municipiu.
Valoarea totală este estimată la 2.115.700 de lei, fără TVA. Investiția este finanțată prin PNRR.
Potrivit documentației, proiectul…
Citește mai mult pe Alba24.ro