EVENIMENT
Ce să faci în noaptea de Revelion 2021 ca să ai noroc și să-ți meargă bine tot anul
Întotdeauna la sfârșit de an, dar mai ales la sfârșitul acestui an atât dificil, este momentul unei restrospective a ceea ce ai făcut pe parcursul unui an și mai ales să te gândești cu ce gânduri vrei să treci în noul an, ce-ți dorești să realizezi.
De asemenea, trebuie să ai grijă la ce faci, pentru că fiecare Revelion are supersițiile lui: să porți ceva roșu, să âți asunzi niste bai în bunzra sau sa mânâci pește – sunt superstiții transmise în fiecare an pentru a avea n an mai bun.
Iată o parte dintre obiceiurile care ar trebui să le faci în noaptea dintre ani
La români, în noaptea de Anul Nou oamenii trebuie să facă mult zgomot, pentru a alunga toate spiritele rele.
Vezi mesaje, felicitări și urări de ”la mulți ani” pentru ANUL NOU 2021 AICI
În ultima zi din an, dar şi în prima zi a Anului Nou, este bine să nu facem cheltuieli şi să nu aruncăm nimic din casă – nici măcar gunoiul, deoarece odată cu el, aruncăm afară din casă şi norocul.
Totodată, oamenii nu trebuie să aibă nicio datorie când începe noul an.
În caz contrar, ei vor rămâne datori întreg anul.
Conform tradiţiei populare, la miezul nopţii dintre ani uşa casei trebuie să fie deschisă, pentru a-i face loc anului vechi să iasă şi Anului Nou să intre.
Bătrânii spun că la trecerea dintre ani este bine ca fiecare persoană să poarte o haină nouă şi ceva roşu, dar şi să aibă în buzunar nişte bani.
Vezi și Superstiții de Revelion și Anul Nou 2022
O altă credinţă populară spune că în noaptea dintre ani este bine să se mănânce peşte, pentru a avea o trecere lină şi uşoară prin anul ce urmează, precum cea a peştelui prin apă.
În noaptea de Revelion, la ora 00.00 sau imediat după, ţineţi aproape ce doriţi mai mult pentru anul viitor: bani pentru bunăstare, persoana iubită pentru noroc în dragoste, paharul cu şampanie pentru veselie.
Dacă o persoană dorește succes la serviciu, este bine ca în prima zi a anului să facă ceva în legătură cu ocupaţia.
Locuinţa trebuie să fie curată în prima zi a noului an, iar geamurile sau uşa trebuie să fie deschise, în noaptea de anul nou, dar şi o lumânare sau o lumină aprinsă, până în dimineaţa de anul nou.
La miezul nopţii este important să ne punem o dorinţă şi să întâmpinăm anul ce vine cu speranţe mari.
EVENIMENT
Cazul accidentelor în lanț produse pe o stradă cu polei din Alba Iulia: AMENDĂ pentru firma care trebuia să întrețină drumul
În urma accidentelor produse marți dimineața, pe pasarela din zona cartierului Partoș din Alba Iulia, în urma cărora 16 mașini au fost avariate, polițiștii au amendat firma care trebuia să întrețină drumul pe timp de iarnă cu suma de 3.465 de lei.
Potrivit IPJ Alba, în conformitate cu OUG nr.195/12 decembrie 2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, art.105 pct.28, polițiștii Biroului Rutier, din…
Citește mai mult pe Alba24.ro
Concertul de colinde românești, devenit o tradiție a lunii decembrie în Cluj-Napoca, sărbătorește anul acesta 10 ani de la prima sa ediție, într-un eveniment aniversar dedicat speranței și generozității.
Pe 17 decembrie, la ora 19:00, la Auditorium Maximum UBB, publicul va avea ocazia să asculte colindele tradiționale românești într-o prelucrare și orchestrare de excepție a compozitorului Cristian Bence-Muk.
10 ani de colinde care dăruiesc: Ediție…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Vineri, 22 noiembrie: Concert de orgă și trompetă la Catedrala Romano Catolică din Alba Iulia. Programul evenimentului
Un concert de orgă și trompetă are loc vineri, 22 noiembrie 2024, de la ora 17.00, la Catedrala Romano-Catolică ,,Sfântul Mihail” din Alba Iulia.
Concertul este susținut de KOVÁCS Szilárd Ferenc, organist și director muzical al Bazilicii din Pécs, Ungaria, profesor de orgă al Facultății de Artă din cadrul Universității Pécs.
Programul concertului
- KOVÁCS Szilárd Ferenc: Intrada (2019)
- KOVÁCS Szilárd…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
22-26 noiembrie: Festivalul Internațional de Șah al României, la Sebeș și Alba Iulia. PROGRAM
La Sebeș și Alba Iulia are loc, în perioada 22 – 26 noiembrie, Festivalul Internațional de șah al României, organizat de Federația Română de Șah, în parteneriat cu Consiliul Județean Alba.
Județul Alba devine astfel locul de întâlnire pentru toți iubitorii șahului. În această perioadă, vor avea loc o serie de turnee de șah, deschise pentru toate categoriile de sportivi.
Campionatul Internațional al României…
Citește mai mult pe Alba24.ro