Connect with us

ACTUALITATE

Ce spune ministrul Apărării despre războiul brutal al Rusiei împotriva Ucrainei

Publicat

vasile dîncu ministrul apararii
Arhivă foto

Ministrul Apărării a declarat miercuri că războiul din Ucraina reprezintă un „șoc strategic” pentru stabilitatea și securitatea europeană.

„Războiul brutal al Rusiei asupra Ucrainei a modificat în mod fundamental şi pe termen lung paradigma de securitate din Europa. Acest război reprezintă un şoc strategic pentru securitatea şi stabilitatea europeană, dar mai ales la nivel regional. În actualul context de securitate, mai mult ca oricând, alianţele, reţele structurate, devin relevante.

Aşa cum Alianţa Nord-Atlantică şi-a dovedit în ultimele nouă luni importanţa şi relevanţa, cred că structurile de tipul Reţeaua Universităţilor de la Marea Neagră sau Asociaţia Universităţilor Balcanice sunt extrem de importante pentru ecosistemul regiunilor noastre.

Regiunea Mării Negre a devenit, odată cu războiul din Ucraina, o zonă de maximă atenţie pentru NATO şi nu numai, astfel încât beneficiază de măsuri de securitate consistente”, a spus Dîncu la un congres internaţional desfăşurat la Bucureşti, care are ca temă cooperarea în regiunile Mării Negre şi a Balcanilor.

Vasile Dîncu a subliniat că războiul declanşat de Rusia împotriva Ucrainei este şi o lecţie care trebuie învăţată pentru a nu mai repeta greşelile trecutului, făcând referire la întărirea cooperării în cadrul Alianţei.

Ce spune ministrul Apărării despre războiul brutal al Rusiei împotriva Ucrainei. „ Acest război este o lecţie care trebuie învăţată pentru a nu mai fi repetate greşelile trecutului”

„Pe măsură ce înaintează în timp, acest război este o lecţie care trebuie învăţată pentru a nu mai fi repetate greşelile trecutului, iar una din lecţiile majore ale acestui război se referă la întărirea dialogului şi a cooperării practice cu partenerii dintr-o alianţă (…)

Vreau să subliniez că, în actualul context, devine din ce în ce mai relevantă colaborarea dintre universităţile şi structurile academice militare cu cele civile.

Premisele cooperării dintre mediul educaţional şi de cercetare militară şi cel civil au fost create la nivelul NATO, unde în acest an a fost constituit un fond pentru cercetare şi inovare – Fondul DIANA – la care participă toţi membrii Alianţei şi urmăreşte în principal identificarea, dezvoltarea şi implementarea tehnologiilor cu dublă utilizare – militară şi civilă”, a explicat Dîncu.

În perioada 12-15 octombrie, Universitatea din Bucureşti este gazda unuia dintre cele mai importante evenimente în zona colaborării inter-universitare şi a cooperării în regiunile Mării Negre şi a Balcanilor, respectiv Congresul Internaţional BSUN-BUA, intitulat „Dialog şi Cooperare în Regiunile Mării Negre şi a Balcanilor”.

Organizat de Reţeaua Universităţilor de la Marea Neagră (BSUN) şi de Asociaţia Universităţilor Balcanice (BUA), congresul reuneşte la Bucureşti peste 100 de experţi globali în teme de interes strategic, reprezentanţi ai Guvernului României, rectori, reprezentanţi ai mediului academic şi ai instituţiilor publice şi private din domeniu. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

2 aprilie – Ziua internațională a cărții pentru copii

Publicat

2 aprilie – ziua internațională a cărții pentru copii

Publicitate

În fiecare an, pe 2 aprilie, zi ce reprezintă data nașterii renumitului scriitor Hans Christian Andersen, este marcată Ziua internațională a cărții pentru copii, pentru a le insufla copiilor dragostea pentru lectură și pentru a canaliza atenția spre cărțile de acest gen, scrie site-ul https://www.ibby.org/.

Marcarea acestei zile este o inițiativă a Consiliului Internațional al Cărților pentru Tineri, datând din anul 1967. În fiecare an, o…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Elevii Liceului Teoretic „Dr. Mihai Ciucă” Săveni s-au întâlnit cu jandarmii

Publicat

foto: elevii liceului teoretic „dr. mihai ciucă” săveni s au întâlnit

Publicitate

Activităţile în spațiul public prilejuite de aniversarea, în ziua de 3 aprilie, a celor 175 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române, au debutat ieri dimineață la Liceul Teoretic ,,Dr. Mihai Ciucă” Săveni.

Jandarmii le-au prezentat elevilor autospecialele din dotare, mijloacele de intervenție și, nu în ultimul rând, câinii de serviciu, care au executat, împreună cu conductorii lor, exerciții de disciplină și intervenție.
De asemenea,…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Reglementări mai clare privind parcările publice și private. Propunere pentru modificarea Codului Rutier

Publicat

reglementări mai clare privind parcările publice și private. propunere pentru

Publicitate

O nouă inițiativă legislativă depusă la Senat propune modificarea Codului Rutier pentru a introduce reglementări mai clare privind parcările publice și private. Proiectul de lege urmărește să stabilească norme stricte privind utilizarea, amenajarea și gestionarea locurilor de parcare, atât în spațiile publice, cât și în cele private cu acces public, relatează alba24.ro.

Propunerea legislativă pentru modificarea și completarea art.63, alin.(4)…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Lângă noi: 21 de percheziții într-un dosar privind introducerea ilegală în țară a unor arme de vânătoare, la Suceava

Publicat

lângă noi: 21 de percheziții într un dosar privind introducerea ilegală

Publicitate

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Suceava efectuează, miercuri, 21 de percheziții domiciliare la persoane din mai multe localități din mediul rural cercetate pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Potrivit IPJ, perchezițiile se desfășoară într-un dosar complex, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, privind arme de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe