Connect with us

EVENIMENT

Ce spune ministrul Sănătății despre numărul de cazuri noi de COVID-19

Publicat

rafila ministrul sanatatii
Arhivă foto

Joi, într-o videoconferință cu șefii direcțiilor de sănătate publică din țară, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a afirmat că numărul de cazuri noi de COVID a început să scadă și că rata de pozitivitate a intrat pe un trend descrescător.

„Numărul de cazuri noi a început să scadă. (…)

Suntem la 6.900 în săptămâna precedentă.

Asta înseamnă 1.000 de cazuri pe zi. La decese numărul este destul de important.

În săptămâna precedentă avem 59.

Această evoluţie a deceselor este oarecum aşteptată pentru că ea este întârziată faţă de evoluţia numărului de cazuri. Este posibil ca şi în această săptămână să avem un număr mai mare de decese, ulterior, pe măsură ce numărul de cazuri va scădea, o să ajungem şi la scăderea numărului de decese.

Mortalitatea se menţine sub 1% raportat la numărul de cazuri. (…)

În ceea ce priveşte rata de pozitivitate, după un trend crescător până la 26 martie, am intrat pe un trend descrescător, o scădere cu circa 10% a proporţiei de teste pozitive în ultima săptămână de supraveghere”, a precizat Rafila.

Potrivit acestuia, gradul de ocupare a paturilor la nivel naţional alocate pacienţilor infectaţi cu coronavirus este de 12,22%.

„În ceea ce priveşte gradul de ocupare a paturilor la nivel naţional alocate pentru pacienţii COVID, în momentul de faţă, inclusiv cu paturile pediatrice, sunt 11.768 de paturi din care sunt ocupate 12,22%. Grad mic de ocupare.

Astăzi erau înregistraţi 1.404 pacienţi pe secţii la nivel naţional, din care 129 de copii, iar la ATI 146 de pacienţi.

Ce spune ministrul Sănătății despre numărul de cazuri noi de COVID-19. Alexandru Rafila a precizat că există stocuri suficiente atât de antivirale

Înseamnă un grad de ocupare de 15,92%. Din cele 917 paturi alocate. Cinci copii la ATI.

Numărul de paturi pentru ATI practic s-a înjumătăţit faţă de perioada când existau acele valuri pandemice care puneau probleme de sănătate publică majoră”, a arătat ministrul Sănătăţii.

El a spus că a început să scadă uşor la nivel naţional şi numărul de viroze respiratorii.

„Dacă discutăm în general despre viroze respiratorii, inclusiv gripă şi COVID, la nivel naţional a început uşor să scadă numărul total de viroze respiratorii, a scăzut sub 100.000. (…) Sunt convins că va scădea şi în perioada următoare”, a susţinut demnitarul.

Alexandru Rafila a precizat că există stocuri suficiente atât de antivirale (Molnupiravir, Remdesivir) cât şi imunomodulatoare care pot fi administrate pacienţilor ce se află de obicei în secţiile de terapie intensivă.

De asemenea, a afirmat ministrul, sunt stocuri suficiente şi de anticoagulante.

Secretarul de stat Adriana Pistol a menţionat că a fost „sistată” starea de alertă epidemiologică pentru gripă.

„Cred că ştiţi cu toţii că a fost sistată starea de alertă epidemiologică pentru gripă. Sper că toţi managerii au fost înştiinţaţi despre acest lucru”, a declarat secretarul de stat. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Primăria Alba Iulia renunță la o treime din pista de biciclete ce va lega Dealul Mamut de Pâclișa. Exproprieri pentru un nou drum

Publicat

primăria alba iulia renunță la o treime din pista de

Primăria Alba Iulia renunță la peste o treime din pista de biciclete ce urmează să facă legătura între pista de pe Dealul Mamut și străzile Lalelelor și Brândușei, spre Pâclișa.

Administrația locală vrea să amenajeze în schimb, pe toată lungimea pistei rămase în proiect – respectiv 1.599 m, un drum de acces la proprietăți, pe strada Calea Curată. Drumul va oferi turiștilor acces mai ușor spre zona împădurită și va deschide totodată accesul spre o nouă zonă de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Târgul „Alba Green Energy” Alba Iulia: ce detalii despre energia regenerabilă au putut afla vizitatorii. Număr record de expozanți

Publicat

târgul „alba green energy” alba iulia: ce detalii despre energia

La Târgul „Alba Green Energy”, care s-a desfășurat în perioada 30 septembrie-1 octombrie, publicul s-a arătat interesat de tehnologiile legate de eficiența energetică și de producere a energiei regenerabile.

Au fost prezente firme expozante, într-un număr record, la a 11-a ediție a evenimentului.

Evenimentul este dedicat dezvoltării pieței locale în ceea ce privește soluțiile pentru eficiența energetică și de producere a energiei regenerabile. A urmărit și a atins…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Clinica Stomatologică Rotar – Locul care te lasă cu gura căscată, în toate privințele

Publicat

4 2 e1696322786199.jpg

Săptămâna trecută a avut loc deschiderea oficială – „Grand Opening” – a Clinicii Stomatologice Rotar. În cadrul unui eveniment de tip „uși deschise”, prieteni, colaboratori, membri ai comunității medicale, artiști plastici, arhitecți și designeri au putut interacționa, vizita și descoperi spațiile pline de lumină și eleganță ale clinicii. Pe lângă amfitrionii casei, Andi Moisescu a dezvăluit pas cu pas conceptul acestui eveniment, „DETALIUL EXECUTAT…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Riscul depresiei la copii crește odată cu creșterea perioadei petrecute pe rețelele sociale

Publicat

riscul depresiei la copii crește odată cu creșterea perioadei petrecute

Consilierul prezidenţial Diana Păun consideră că social media are un impact semnificativ asupra sănătăţii mintale şi bunăstării copiilor şi adolescenţilor şi afirmă că odată ce creşte timpul petrecut de minori pe social media, cresc riscurile depresiei şi anxietăţii, potrivit Agerpre.

„Observăm cu toţii expansiunea fără precedent a mediului virtual şi impactul semnificativ pe care acesta îl are asupra tinerilor şi asupra societăţii în general.

Odată cu…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe