ACTUALITATE
Ce spune premierul Ciucă despre proiectele în ceea ce privește exploatările de gaz natural

E foarte important să integrăm proiectele în ceea ce privește exploatările de gaz natural, pentru că România va avea o capacitate de extracție a gazului natural mult mai mare odată ce se demarează proiectul offshore din perimetrul Neptun Deep, a spus, joi, premierul Nicolae Ciucă.
„Ceea ce cred că este important, prin finalizarea acestui gazoduct, este proiectul mare, ducerea la finalizare în următorii trei ani a proiectului mare de conectare între regiunea de nord-est și regiunea de nord-vest, pe gazoductul care urmează să fie finalizat în trei ani.
Am înțeles de la domnul director că sunt toate elementele de planificare finalizate și urmează să înceapă lucrările pentru ca de la Vatra Dornei să existe continuitate prin Iacobeni, Cârlibaba, Prislop și Borșa.
Există, de asemenea, și posibilitatea ca și prin Pasul Tihuța, de la Vatra Dornei către Bistrița, să se realizeze un alt coridor de aprovizionare cu gaze, care are ca perioadă de implementare un termen proiectare la 5 ani”, a afirmat Nicolae Ciucă, prezent la deschiderea de către Transgaz a magistralei de gaz natural Pojorâta-Vatra Dornei..
Ce spune premierul Ciucă despre proiectele în ceea ce privește exploatările de gaz natural Ce spune Ciucă despre proiectul care leagă Vatra Dornei de Borșa
El menționează că este important ca România să finalizeze, însă, proiectul care leagă Vatra Dornei de Borșa, pentru că este „cel mai pretabil și cel care se va realiza în perioada de timp cea mai scurtă”.
„Sunt cât se poate de interesat să vedem aceste proiecte finalizate.
Este foarte important să înțelegem și să integrăm proiectele care au început la nivelul Ministerului Energiei, în ceea ce privește exploatările de gaze, pentru că vom avea o capacitate de extracție mult mai mare odată ce se demarează proiectul offshore din perimetrul Neptun Deep.
Am început exploatarea la Blaxi Oil and Gaz, vara aceasta.
Toate acestea trebuie să se alinieze într-un fel, astfel încât capacitatea noastră de extracție, cu capacitatea de transport, să permită o distribuție echilibrată la nivelul întregii țări și desigur să folosim această oportunitatea în tot ceea ce înseamnă dezvoltarea industriei petrochimice și acolo unde este cazul, să și asigurăm exportul de gaze acolo unde este necesar”, conchide premierul.
(sursa: Mediafax)
ACTUALITATE
„Obiecte însuflețite” – Expoziție de pictură semnată de elevii Liceului de Artă „Ștefan Luchian” din Botoșani

Citește mai mult pe Botosani24.ro
ACTUALITATE
Clasa pregătitoare 2025–2026: Înscrierile încep pe 31 martie. Cine poate fi înscris și ce acte sunt necesare

Citește mai mult pe Botosani24.ro