Connect with us

ACTUALITATE

Ce termen a primit Ungaria din partea Comisiei Europene pentru a lua măsuri cu privire la statul de drept

Publicat

comisia europeana

Comisia Europeană a acordat Ungariei o ultimă lună pentru a răspunde preocupărilor sale cu privire la statul de drept înainte de a cere guvernelor Uniunii Europene să suspende o parte din fondurile pe care Ungaria urmează să le primească în cadrul bugetului 2021-2027, scrie Reuters.

Noul termen acordat Ungariei face parte dintr-un proces al UE, numit „mecanism de condiționalitate”, menit să protejeze interesele financiare ale UE împotriva încălcării statului de drept de către un guvern al UE. Acesta este separat de alte proceduri privind statul de drept pe care UE le-a lansat împotriva Ungariei.

Comisia consideră că banii UE sunt în pericol în Ungaria din cauza a ceea ce ea consideră a fi corupție, care poate lua forma unor licitații pentru proiecte finanțate de UE la care participă doar un singur ofertant, de obicei legat de partidul de guvernământ.

De asemenea, Executivul UE își exprimă îngrijorarea cu privire la independența sistemului judiciar, a mass-media și a organizațiilor neguvernamentale.

Ce termen a primit Ungaria din partea Comisiei Europene pentru a lua măsuri cu privire la statul de drept: Viktor Orban a respins preocupările UE și ale SUA privind corupția din Ungaria

În trecut, premierul ungar Viktor Orban a respins preocupările UE și ale SUA privind corupția din Ungaria, însă în ultimele săptămâni, înalți oficiali ungari au declarat că Budapesta este dispusă să colaboreze cu Comisia pentru a răspunde la aceste preocupări.

În această săptămână, Ungaria s-a oferit să reducă numărul de licitații publice la care participă un singur ofertant la 15% din total. De asemenea, s-a oferit să permită instanțelor să ordone procurorilor să urmărească acele cazuri, chiar dacă procurorii au decis să nu o facă și să facă procesul legislativ din Ungaria mai transparent și mai incluziv.

Din cauza preocupărilor sale legate de banii de la bugetul UE, Comisia a lansat în aprilie „mecanismul de condiționalitate” împotriva Ungariei. În cele din urmă, acesta ar putea duce la suspendarea celor 21 de miliarde de euro pentru Ungaria din bugetul UE.

Comisia a declarat vineri că l-a mandatat pe comisarul pentru buget, Johannes Hahn, să informeze Budapesta cu privire la măsurile pe care executivul UE intenționează să le propună guvernelor UE în cazul în care măsurile de remediere luate de Ungaria nu sunt adecvate.

Ce termen a primit Ungaria din partea Comisiei Europene pentru a lua măsuri cu privire la statul de drept: Ce a precizat comisarul

„Ungaria are acum la dispoziție o lună în care poate prezenta observațiile sale și orice informații suplimentare, în special cu privire la proporționalitatea măsurilor avute în vedere de Comisie”, a precizat comisarul.

Aceasta a adăugat că Ungaria mai are încă posibilitatea de a prezenta măsuri de remediere adecvate.

Fondurile afectate sunt cunoscute sub numele de fonduri de coeziune, pe care țările UE mai sărace decât media UE le primesc pentru a-și dezvolta infrastructura, cum ar fi drumurile și podurile, stațiile de tratare a apei sau transporturile.

Un oficial UE de rang înalt a declarat sub protecția anonimatului, că propunerea Comisiei către guvernele UE nu va viza, cel mai probabil, toate fondurile de coeziune pentru Ungaria, deoarece trebuie să fie proporțională cu amploarea problemei. „Dar va fi o propunere serioasă, nu una simbolică”, a spus oficialul.

Cu toate acestea, suspendarea fondurilor de coeziune, care se adaugă la subvențiile de 5,8 miliarde de euro din fondul de redresare care sunt încă înghețate, ar fi o lovitură majoră pentru economia ungară, care suferă din cauza slăbirii monedei, a creșterii costurilor de împrumut, a deficitului bugetar tot mai mare și a inflației galopante.

 

(sursa: Mediafax)

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

VIDEO: Cum arată fisura care s-a format în barajul lacului Tăul Mare din Roșia Montană. Autoritățile caută soluții

Publicat

fisura bresa baraj taul mare 1 1000x600.jpeg

Fisura semnalată sâmbătă la barajul lacului piscicol Tăul Mare din Roșia Montană are forma unui con și un diametru de circa 1 m la nivelul coronamentului. 

Potrivit directorului SGA Alba, Vlad Sorin, breșa s-a format prin surparea galeriei de fund, care este din zidărie de piatră, barajul datând de mai bine de 100 de ani.

„Mica breșă care s-a format este în partea din aval a barajului, la circa 10 metri de luciul de apă. Înspre luciul de apă nu apărut nicio fisură. Monitorizăm breșa, aceasta nu a suportat nicio modificare.

Monitorizăm de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Rezultate ADMITERE ACADEMIA de POLIȚIE 2022: LISTELE cu candidații admiși și notele pe facultăți

Publicat

academia de politie.jpg

Au fost afișate listele cu rezultate finale pentru candidații de la Facultatea de Poliție și Facultatea de Pompieri, după examinarea medicală, probele sportivă și scrisă, relatează alba24.ro

Media finală de admitere este calculată în pondere de 50% nota la proba sportivă și 50% nota la proba scrisă, iar examinarea medicală este obligatorie.

Rezultate Admitere la Academia de Poliție 2022 – examinarea medicală

LISTA finală Admitere Facultatea de Poliție 2022 – candidați admiși

LISTA finală Admitere Facultatea de Pompieri 2022 – candidați admiși

Sunt declarați admiși candidații care au fost declarați apt medical, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere.

Locurile rămase neocupate precum și locurile rămase libere în urma…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Rusia interzice circulația în țară a camioanelor înmatriculate în statele membre UE

Publicat

rusia steag sursa foto pixabay

Rusia interzice circulația în țară a camioanelor înmatriculate în statele membre UE. Interdicția va intra în vigoare începând cu data de 10 octombrie 2022.

Circulaţia camioanelor înmatriculate în statele membre ale Uniunii Europene va fi interzisă în Rusia începând cu zece octombrie, a anunţat sâmbătă Moscova, o reacţie la interdicţia UE privind camioanelor ruseşti intrată în vigoare în urmă cu mai multe luni, transmite dpa.

Interdicţia priveşte camioanele prin care se realizează schimburi comerciale bilaterale între ţările UE şi Rusia, precum şi tranzitul sau intrarea camioanelor din ţări terţe.

Hotărârea priveşte, de asemenea, camioanele provenind din Marea Britanie, Norvegia şi Ucraina.

Interdicţia va rămâne în vigoare până la 31 decembrie 2022.

Ţările europene au interzis ieşirea camioanelor din Belarus şi Rusia pe 8 aprilie.

Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

Octombrie, luna SENIORULUI la Cluj. Dans, costume PARTY și un REGAL folcloric, pregătite pentru clujenii de vârsta a treia

Publicat

310043730 409695568010353 5693148739453028949 n.jpg

Vârstinicii clujeni nu vor avea timp să se plictisească în luna octombrie. Ziua internațională a persoanelor vârstnice se sărbătorește la Cluj-Napoca o lună întreagă.

Ziua internațională a vârstnicului se celebrtează la 1 octombrie, dar seniorii clujeni vor avea parte de o grămadă de activități pregătite special pentru ei întreaga lună.

Luna Seniorului la Cluj

La Cluj-Napoca luna octombrie va fi luna seniorului, iar persoanele în vârstă din oraș vor avea partea lor de distracție.

310037151 409695791343664 1328409120718866741 n


Câteva dintre activitățile care se desfășoară în Luna Seniorului:

  • 6 octombrie, de la…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe