Connect with us

ACTUALITATE

Cea de-a doua ediție a proiectului „Scriu și Dăruiesc”, organizat de FICT, începe în 15 mai la Cluj

Publicat

scriu si daruiesc e1652167093267.jpg

Organizatorii Festivalului Internațional de Carte Transilvania demarează în data de 15 mai, la Cluj, proiectul „Scriu și Dăruiesc”, care are ca scop crearea unei legături între scriitori, artiști plastici și clujeni, dar are și o componentă umanitară.

Proiectul a demarat în anul 2021, la inițiativa scriitorului clujean Gabriel Bota, directorul Festivalului Internațional de Carte Transilvania. Artiștii plastici înfrumusețează colile de hârtie oferite de Natura Paper, pe care ulterior scriitorii lasă câteva rânduri și le dăruiesc trecătorilor.

„Ideea proiectului Scriu și Dăruiesc este de a dărui persoanelor care trec pe B-dul Eroilor din Cluj- Napoca hârtii decorate de artiști plastici, pe care autorii invitați scriu fragmente din textele lor, proză sau poezie. Prima ediție a avut loc în luna iunie 2021, ideea fiind a scriitorului Gabriel Bota.

scriu și dăruiesc 2

Proiectul are și o componentă umanitară, sprijinim un proiect social sau cultural, dar nu condiționăm persoanele beneficiare să doneze, scopul nostru fiind interacțiunea scriitor-artist plastic- om care își dorește să ne cunoască.

Cum s-a desfășurat proiectul anul trecut puteți vedea vizitând pagina noastră de facebook, Scriu și dăruiesc”, a transmis Luminița Rusu, organizator FICT, responsabilă de proiect.

„Întâlnirile au loc din luna mai până în septembrie sau octombrie”

Anul acesta organizatorii…

Cluj24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Botoșani: Cel mai cochet oraş de la frontiera României: Are cele mai frumoase spații verzi din Moldova și mobilier stradal unicat

Publicat

botoșani: cel mai cochet oraş de la frontiera româniei: are

Publicitate

Un orășel de la capătul țării are cele mai frumoase spații verzi din Moldova. Este vorba despre Darabani, cea mai nordică așezare urbană din România, premiată de Ordinul Arhitecților din România pentru amenajările sale peisagistice. Orașul a cunoscut o dezvoltare spectaculoasă, scrie ADEVĂRUL

Parcurile din Darabani sunt considerate cele mai frumoase din Moldova FOTO Cosmin Zamfirache

Darabani este cel mai nordic oraș din România, dar și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Piața imobiliară încetinește: Scădere semnificativă a tranzacțiilor în luna aprilie

Publicat

piața imobiliară încetinește: scădere semnificativă a tranzacțiilor în luna aprilie

Publicitate

Numărul tranzacțiilor a scăzut semnificativ în aprilie 2025 față de luna anterioară, arată datele oficiale ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI). Se remarcă scăderi semnificative în București: -23%; Cluj: -24%; Timiș: -13%, Constanța: -20%, scrie alba24.ro.

Conform unui comunicat al ANCPI, în luna aprilie 2025 au fost vândute, la nivelul întregii țări, 49.911 de imobile, cu 6.325 mai puține față de luna…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

CALENDAR ORTODOX 2024: Sfinții Andronic și Iunia

Publicat

calendar ortodox 2024: sfinții andronic și iunia

Publicitate

Sfinții Andronic și Iunia sunt modele de urmat pentru familiile creștine, „soți întru robie’. Ei se numără printre cei 70 de apostoli. Sfinții Andronic și Iunia sunt făcători de minuni. Sunt considerați a fi cei mai vestiţi dintre apostoli, de către Sfântul Ioan Gură de Aur, pentru faptele lor minunate. Dar Sfinții Andronic și Iunia nu sunt atât de cunoscuți printre credincioși pe cât ar trebui. Ei au luptat împotriva păgânilor. Și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO: Slujbă arhierească la Mănăstirea Coșula care și-a cinstit ocrotitorul spiritual. Preasfințitul Nectarie de Bogdania, în mijlocul credincioșilor

Publicat

video: slujbă arhierească la mănăstirea coșula care și a cinstit ocrotitorul

Publicitate

Vineri, la Mănăstirea Coșula, a fost sărbătoare. Sub binecuvântarea blândă a Sfântului Cuvios Sila, ale cărui rugăciuni nu contenesc să înalțe sufletele către Dumnezeu, credincioșii s-au adunat cu inimile deschise în paraclisul ocrotit de acest ales prieten al lui Hristos. Acolo unde, odinioară, pășea smerit sfântul care a primit darul rugăciunii curate și al povățuirii duhovnicești, oamenii de astăzi au venit să se încălzească la…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe