Connect with us

ACTUALITATE

Cea mai mare grădiniţă din România inaugurată în București

Publicat

Cea mai mare grădiniţă din România a fost inaugurată joi în Sectorul 4 din Capitală, ea urmând să funcţioneze, începând cu data de 1 martie, în centrul comercial Grand Arena, situat pe Bulevardul Metalurgiei.

Noua grădiniţă va avea o capacitate de peste 500 de copii, cu vârste cuprinse între 3 şi 6 ani, şi este amenajată pe o suprafaţă de 3.500 de metri pătraţi.

Potrivit Primăriei Sectorului 4, aici copiii vor beneficia de condiţii deosebite de studiu şi siguranţă.

Pentru început, aici vor fi aduşi peste 500 de preşcolari înscrişi la grădiniţele „Dumbrava Minunată” şi 225, ce vor fi relocate temporar ca urmare a începerii lucrărilor de consolidare şi modernizare, a căror complexitate nu permite executarea lor concomitent cu desfăşurarea orelor de curs.

Ambele clădiri în care au funcţionat până acum cele două grădiniţe sunt încadrate în clasa I de risc seismic şi se află într-o avansată stare de degradare.

Noua grădiniţă va avea 21 de săli de clasă, dotate conform cerinţelor educaţionale. De asemenea, preşcolarii vor avea la dispoziţie săli de mese şi cabinete medicale.

Grădiniţa va funcţiona cu program normal (8,00 – 12,00) şi cu program prelungit (8,00 – 18,00), bugetul alocat de Primăria Sectorului 4 pentru amenajarea ei fiind de aproximativ 2.000.000 de lei.

„Discutăm despre cea mai mare grădiniţă, organizată şi utilată după standarde europene. (….) Solicitările pentru grădiniţă în Sectorul 4 sunt, din partea părinţilor, într-o creştere exponenţială. (….) Această zonă a Bucureştiului este într-o expansiune absolut impresionantă, astfel încât atât din punct de vedere al infrastucturii şi, mai ales, din punct de vedere al infrastructurii şcolare trebuie să venim în întâmpinarea nou-veniţilor în Sectorul 4. Toate unităţile şcolare trebuie să aibă autorizaţie de securitate la incendiu. (….) Pregătim inclusiv pentru zona Tineretului o astfel de locaţie”, a afirmat primarul Daniel Băluţă.

Potrivit acestuia, în Sectorul 4 vor fi noi grădiniţe moderne, la standarde europene.

„În ceea ce priveşte şcolile generale şi grădiniţele, toate unităţile care sunt încadrate în oricare clasă de risc seismic, fie că este clasa I sau clasa a II-a, în acest moment sunt în reabilitare. (…) Din totalul de 74 de clădiri aparţinând şcolilor din Sectorul 4, şcoli, licee şi grădiniţe, în acest moment, contracte de reabilitare, modernizare au un număr de 60 de unităţi”, a informat Băluţă.

Inspectorul şcolar general al Capitalei, Ioana Mihaela Neacşu, a spus că există zone în Bucureşti unde au apărut în ultimii ani cartiere rezidenţiale noi, dar, din păcate, dezvoltarea urbanistică nu a fost asociată şi construcţiei de unităţi de învăţământ.

„Prin urmare, în această zonă era important să se nască o nouă unitate de învăţământ. Mai mult decât faptul că va cuprinde cele două grădiniţe existente, care intră astfel într-un proces de consolidare menită a asigura securitatea preşcolarilor din acele unităţi, va veni şi cu o capacitate de cuprindere a efectivelor de preşcolari suplimentară celei existente. Acest fapt, pe noi, la nivelul sistemului educaţional din Sectorul 4, ne va sprijini în vederea scăderii efectivelor de preşcolari la grupă şi ceea ce evident va duce cu sine o creştere a calităţii procesului educaţional, mai multă siguranţă, în interesul copilului. Aceste spaţii pe care le vizităm astăzi sunt dotate din punct de vedere al mijloacelor educaţionale cu tot ceea ce este necesar pentru buna funcţionare. La nivelul tuturor sectoarelor au avut loc operaţiuni de expertizare a clădirilor unităţilor de învăţământ din punct de vedere al expunerii la riscul seismic”, a arătat inspectorul general. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Primăriile din județul Botoșani care stau mereu cu mâna întinsă la Guvern. De ce este nevoie de o reformă administrativă

Publicat

index 8 1000x600.webp.webp

Publicitate

Zeci de primării de comună din județul Botoșani sunt total dependente de sumele primite de la Guvern, din fondurile de rezervă, fiind incapabile să acopere, din veniturile proprii, plata salariilor și a facturilor la utilități, scrie ADEVĂRULi.

Potrivit statisticilor, la nivel național, mai bine de două treimi din primăriile de comună din România nu reușesc să achite nici măcar salariile angajaților sau să achite facturile din fonduri proprii, riscând falimentul. An de an, sunt la mâna Guvernului, care le dă banii fără de care nu ar supraviețui.

Majoritatea comunelor aflate în asemenea situație sunt localități cu populație săracă, puțină,…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Primăria Mihai Eminescu: Aducem la cunoștința locuitorilor obligația de a asigura buna gospodărire și de a păstra curățenia

Publicat

primaria eminescu 1000x600.jpg

Publicitate

  1. Primaria Comunei Mihai Eminescu va aduce la cunostinta ca, in conformitate cu prevederile Ordinul Prefectului Judetului Botosani nr. 200/19.03.2024 si  ale HCL -ului nr. 49/26.03.2024 luna APRILIE ESTE STABILITA LUNA CURATIENIEI PE INTREG TERITORIUL JUDETULUI BOTOSANI

aducem la cunostinta locuitorilor comunei ca au obligatia permanenta de a asigura buna gospodarire si de a pastra curatenia.

Potrivit Ordinului Prefectului Cetatenii au indatorirea  de a asigura intretinerea si curatenia locuintelor proprii si a anexelor gospodaresti, a curtilor si imprejmuirilor acestora, respectand masurile stabilite de catre Primaria Comunei Mihai Eminescu  pentru asigurarea igienei…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Prof. dr. Daniel Botezatu, candidat independent CL Botoșani

Publicat

botezatu 1 1000x600.jpg

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Daniel Botezatu, profesor doctor în istorie, candidat independent la Consiliul Local Botoșani.
Fost liberal și unul dintre cei mai cunoscuți profesori de istorie de la Botoșani, Daniel Botezatu a decis să candideze din poziția de independent la Consiliul Local Botoșani, iar astăzi a vorbit despre ideile sale și despre șansa de a deveni consilier local din această poziție. Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți Botosani24.ro și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Acțiune comună a „Cutezătorilor” din Botoșani și „Cercetașilor” din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția, la Ștefănești

Publicat

img 8294 1000x600.jpg

Publicitate

Pe 21 aprilie, Organizaţia Naţiunilor Unite aniversează anual „Ziua Mondială a Creativităţii şi Inovaţiei.” Cu acest prilej, la Muzeul „Ștefan Luchian” au avut loc o serie de activități desfășurate în parteneriat cu Cercetașii României, filiala „Cutezătorii” din Botoșani, și Cercetașii din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția.

Pe lângă vizitarea muzeului, s-a desfășurat și un atelier de pedagogie muzeală, unde participanții au pictat și desenat, punându-și astfel în valoare creativitatea.

Publicitate

 


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe