Connect with us

ACTUALITATE

FOTO: Peisaj de basm la Bâlea Lac. Stratul de zăpadă a ajuns la peste un metru şi jumătate.

Publicat

sursa foto: meteoplus/ facebook

Cea mai scăzută temperatură din ţară înregistrată marţi dimineaţa a fost de minus 17 grade, la peste 2.000 de metri altitudine în munţii Făgăraş, la Bâlea Lac (judeţul Sibiu) şi la Poiana Ştampei (judeţul Suceava), unde stratul de zăpadă a ajungs la peste un metru şi jumătate, potrivit măsurătorilor de la ora 10,00 ale meteorologilor.

La ora 11,00, cea mai scăzută temperatură resimţită din ţară a fost de minus 16 grade la Bâlea Lac şi Vârfu Omu din munţii Bucegi.

„În cursul nopţii de luni spre marţi, la Bâlea Lac, termometrele au arătat minus 17,3 grade”, a precizat, pentru AGERPRES, meteorologul Narcisa Milian de la Centrul Meteorologic Regional Transilvania Sud din Sibiu.

La Bâlea Lac se înregistrează şi cel mai mare strat de zăpadă de la o staţie meteo din judeţul Sibiu, de 1,6 metri. Aici este risc mare de producere de avalanşe, de gradul patru pe o scară de la unu la cinci.

Accesul la Bâlea Lac se poate face doar cu telecabina. Până la Bâlea Cascadă se poate ajunge cu maşina pe Transfăgărăşan, iar de aici se poate urca doar cu telecabina la Bâlea Lac. AGERPRES

Sursa foto: meteoplus/facebook

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Grădinița „Ștefan cel Mare și Sfânt” Dorohoi a adus vara în culori pentru preșcolari prin proiectul educațional „Grădi 9 în culori”

Publicat

grădinița „Ștefan cel mare și sfânt” dorohoi a adus vara

Publicitate

În debutul vacanței de vară, Grădinița cu Program Prelungit „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Dorohoi a desfășurat proiectul educațional „Grădi 9 în culori” – un program special dedicat copiilor de vârstă preșcolară, realizat în colaborare cu mai multe instituții locale.

Derulat într-un mediu sigur și primitor, proiectul a urmărit stimularea creativității, dezvoltarea personală a celor mici și menținerea unei conexiuni active și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava deschide o extensie universitară la Botoșani

Publicat

universitatea „Ștefan cel mare” din suceava deschide o extensie universitară

Publicitate

Botoșani, 3 iulie 2025 – Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV) va deschide, începând cu anul universitar 2026–2027, o extensie universitară la Botoșani, marcând un moment semnificativ pentru dezvoltarea educației superioare în regiune.

Evenimentul a fost precedat de o întâlnire de lucru desfășurată joi, 3 iulie, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, la care a participat rectorul USV, prof. univ. dr. Mihai Dimian,…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Ministerul Agriculturii anunță un apel de proiecte de 54 de milioane de euro pentru sprijinirea comunităților pescărești

Publicat

ministerul agriculturii anunță un apel de proiecte de 54 de

Publicitate

Ministerul Agriculturii, prin Autoritatea de Management pentru Programul pentru Acvacultură și Pescuit (AM POPAM), lansează un apel de proiecte în valoare de 54 de milioane de euro. Acest apel vizează sprijinirea dezvoltării locale în comunitățile în care se desfășoară activități de pescuit și acvacultură, cu scopul de a stimula economia locală și de a încuraja implicarea activă a locuitorilor prin inițiative de tip DLRC (Dezvoltare Locală…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

CALENDAR ORTODOX 2025: Sfântul Cuvios Atanasie Athonitul

Publicat

calendar ortodox 2025: sfântul cuvios atanasie athonitul

Publicitate

Sfântul Cuvios Atanasie Athonitul – 5 iulie

 

Acest sfânt era originar din Trapezunt, de pe țărmul sud-vestic al Mării Negre. Tatăl său era de neam din Antiohia Siriei, iar mama din Colhida (Grecia). Deși, părinții Cuviosului Atanasie doreau ca el să ajungă un soldat viteaz, nu au avut parte nici măcar de creșterea lui deoarece au murit de timpuriu. El a fost crescut de către o călugăriță, care era rudă mai îndepărtată. Într-o zi a venit…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe