Connect with us

ACTUALITATE

Cea mai veche ambulanţă de la SAJ din Giurgiu are un milion de kilometri la bord

Publicat

accident autostrada

Cea mai veche autospecială de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Giurgiu are o vechime de 12 ani de zile şi un milion de kilometri la bord.

„Parcul auto al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Giurgiu este format din 38 de ambulanţe, dintre care cinci de tip B1, B2 au fost achiziţionate în luna decembrie 2018 prin fonduri europene şi aşteptăm ca în următoarele două luni să mai primim două ambulanţe de tip C şi, gradual, cele vechi vor fi înlocuite. Cea mai veche ambulanţă a SAJ Giurgiu este din anul 2007 şi are un milion de kilometri la bord. Toate ambulanţele sunt dotate cu aparatură, pentru cele vechi facem tot efortul să le sprijinim şi pe partea mecanică şi să le întreţinem şi au apărut ambulanţe noi care încep încet să ne scoată din acest necaz, acest impact al maşinilor vechi. Toate ambulanţele noastre pleacă în teren, inclusiv ambulanţa cu un milion de kilometri la bord deoarece avem pus la punct un program de întreţinere mecanică a maşinilor”, a declarat marţi, pentru AGERPRES, directorul medical al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Giurgiu, Simion Lăudat.

El a spus că, în prezent, SAJ Giurgiu lucrează cu un număr de şapte medici, trei posturi fiind scoase la concurs după ce unii dintre aceştia au demisionat şi au plecat să lucreze în alte structuri ale medicinei de urgenţă.

„Un post este vacant din anul 2016, s-au mai organizat concursuri, dar nu a venit nimeni, iar alte două posturi sunt vacante din luna februarie 2019. Toate posturile au fost scoase la concurs la începutul acestei luni, mai avem termen de înscriere încă două săptămâni de zile, dar încă nu s-a înscris nimeni”, a completat Simion Lăudat.

De asemenea, acesta a adăugat că „salariile au crescut”, dar „munca grea îi face pe unii medici să evite angajarea într-un servicu de ambulanţă”.

Până la completarea posturilor vacante, medicii de la SAJ Giurgiu cu competenţă în medicină de urgenţă fac multe ore suplimentare. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Prof. dr. Daniel Botezatu, candidat independent CL Botoșani

Publicat

botezatu 1 1000x600.jpg

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Daniel Botezatu, profesor doctor în istorie, candidat independent la Consiliul Local Botoșani.
Fost liberal și unul dintre cei mai cunoscuți profesori de istorie de la Botoșani, Daniel Botezatu a decis să candideze din poziția de independent la Consiliul Local Botoșani, iar astăzi a vorbit despre ideile sale și despre șansa de a deveni consilier local din această poziție. Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți Botosani24.ro și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Acțiune comună a „Cutezătorilor” din Botoșani și „Cercetașilor” din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția, la Ștefănești

Publicat

img 8294 1000x600.jpg

Publicitate

Pe 21 aprilie, Organizaţia Naţiunilor Unite aniversează anual „Ziua Mondială a Creativităţii şi Inovaţiei.” Cu acest prilej, la Muzeul „Ștefan Luchian” au avut loc o serie de activități desfășurate în parteneriat cu Cercetașii României, filiala „Cutezătorii” din Botoșani, și Cercetașii din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția.

Pe lângă vizitarea muzeului, s-a desfășurat și un atelier de pedagogie muzeală, unde participanții au pictat și desenat, punându-și astfel în valoare creativitatea.

Publicitate

 


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Orașul catacombelor din nordul Moldovei, redescoperit cu ajutorul tehnologiei. Detaliile confirmării științifice a unei legende

Publicat

index 7 1000x600.webp.webp

Una dintre cele mai misterioase legende urbane din nordul Moldovei a fost confirmată. Catacombele Botoșaniului, o rețea de beciuri adânci, întinsă pe kilometri întregi, a fost scanată cu ajutorul tehnologiei moderne. Aceste catacombe de refugiu din calea năvălitorilor vor putea fi vizitate, scrie ADEVĂRUL.

Municipiul Botoșani are o vechime considerabilă fiind atestat documentar, ca târg, încă din secolul al XV-lea. Din punct de vedere arheologic, Botoșaniul este atestat chiar mai devreme, începând cu secolele XIII-XIV.

Oraș multi-etnic, târgul  a fost un hub comercial important până la începutul secolului XX. Și astăzi orașul este împânzit de case și monumente istorice care evocă acele vremuri. Tocmai datorită vechimii sale, Botoșaniul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Bișnițar” din Piața mare din municipiul Botoșani, aspru amendat de polițiști după ce l-au prins cu țigări

Publicat

tigari.jpg

Sâmbătă, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani- Biroul de Ordine Publică, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în Piața Centrală din municipiul Botoșani, au identificat un bărbat, de 46 de ani, din aceeași localitate, care avea asupra sa aproximativ 70 de pachete de țigarete, de diferite mărci, de proveniență Republica Moldova și Duty free, pentru care nu deținea documente legale.

 

Băarbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 20.000 de lei, iar țigaretele au fost supuse confiscării.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe