Connect with us

ACTUALITATE

Cea mai veche felicitare de Valentine’s Day. Mesajul emoţionant scris acum 200 de ani

Publicat

cea mai veche felicitare valentine

O felicitare de Valentine’s Day, despre care se crede că este cea mai veche din lume, scrisă de mână, a fost vândută la licitaţie, anul trecut, la Derbyshire. Un redactor din Londra a plătit pe felicitare 7.000 de lire sterline.

Potrivit, BBC Charles Hanson, reprezentant al casei de licitaţii Hansons din Etwall, Derbyshire, a spus că a descoperit-o în timp ce evalua o colecţie de cărţi poştale din perioadele victoriană şi georgiană. Acesta a precizat că felicitarea, pe care a descris-o ca fiind foarte specială, datează din perioada în care a trăit scriitoarea Jane Austen, în jurul anului 1790.

Citește și MESAJE și SMS-uri de Ziua Îndrăgostiţilor. Declaraţii de iubire în câteva cuvinte, de Valentine`s Day

Felicitarea a fost estimată la preţul de 400 de lire sterline, si a fost vanduta pt suma de 7.000 lire sterline.

Rămas bun, dulce turturea. Ai acaparat toată dragostea mea. Şi dacă nu poţi fi a mea, niciodată nu-mi voi găsi liniştea!”.

Hanson consideră că este „ cea mai veche felicitare de Sfântul Valentin care există”.

“Este fragilă, deteriorată, având în vedere că este scrisă pe hârtie. Pare a fi o felicitare obişnuită, cu un desen pe partea din faţă şi versuri în interior”, a mai spus Hanson.

Potrivit acestuia, felicitarea arată ca şi cum a fost împăturită pentru a fi trimisă destinatarului: „Cu toate acestea, declaraţia de dragoste sinceră pe care o conţine este intactă şi acest lucru este profund emoţionant”.

Felicitarea scrisă de mână este parte dintr-o colecţie ce a fost datată cu provenienţă din Marea Britanie, din perioada 1949 – 1990.

Citește și 14 februarie, Valentines Day – Ziua Îndrăgostiților: Superstiții și Curiozități de ziua iubirii. Idei de cadouri pentru iubit(ă)

Se crede că ar fi prima felicitare pre-tipărită, din 1797. Cea mai veche scrisoare de Valentine, în limba engleză, ar fi fost scrisă în 1477.

În Marea Britanie, Valentine’s Day a fost sărbătorită prima dată în secolul al XVII-lea.

Până la mijlocul secolului al XVIII-lea, prieteni şi îndrăgostiţi din toate clasele sociale făceau schimb de cadouri simbolice şi bileţele de dragoste.

surse: bbc.com, digi24.ro

sursa foto: Casa de licitaţii Hansons

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Tișe propune o singură echipă de fotbal a Clujului care ar putea CÂȘTIGA Champions League

Publicat

champions league e1594386578812.jpg

Într-un comunicat de presă în care felicită echipa de fotbal CFR Cluj pentru câștigarea celui de-al 8-lea său titlu, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a înaintat o propunere care vizează concentrarea eforturilor comunității locale în vederea susținerii unui club care să facă performanță în Champions League.

„Felicitări echipei, antrenorului, întregului staff, dar și patronilor și finanțatorilor acestui club care în ultimii cinci ani au făcut cinste Clujului și clujenilor.

Este doar meritul vostru, în totalitate.

Regret că legislația din România nu permite finanțarea unei echipe de fotbal, chiar private, dacă acest lucru este dorit de către comunitate. Dincolo de simpatiile fiecărui clujean, dincolo de vorbele spuse de unii sau de
alții, rămân, peste toate, performanța și valoarea voastră demonstrate.

Tișe: Comunitatea clujeană să investească într-o…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Cum se modifică traficul după modernizarea zonei Pieței Mărăști. S-a sincronizat cu stațiile de metrou

Publicat

piata marasti modernizare2 e1633428817173.jpg

Comisia de Urbanism a Primăriei Cluj-Napoca a analizat, luni, pentru prima dată, planul de modernizare a zonei Piața Mărăști. Proiectanții de la Planwerk au precizat că unul din principalele obiective ale lucrării va fi reducerea poluării de aici, acum una dintre zonele roșii ale municipiului. Numărul de arbori plantați se va dubla.

Potrivit viceprimarului Dan Tarcea, aceasta va fi cea mai importantă lucrare de infrastructură desfășurată în oraș, într-o zonă atât de intens circulată.

Din profilul Bulevardului 21 Decembrie, o bandă va fi alocată transportului în comun. Se vor genera suplimentar benzi de circulație pentru bicicliști, cu sens unic.

Pistă de biciclete pe strada Fabricii

Stațiile de transport în comun vor fi reorganizate astfel încât modalitățile de transport alternative să fie tot mai atractive pentru clujeni. Vor exista și multe locuri noi de parcare pentru biciclete.


Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Bilanț COVID: Niciun deces în 24 de ore. Clujul a raportat doar 14 cazuri noi. La nivel național au fost puțin peste 300

Publicat

centru covid cluj 1.jpg

Luni, 16 mai, în România nu a fost raportat niciun deces asociat Covid-19 pentru un interval de 24 de ore. De asemenea, la nivel național au fost diagnosticate 322 de cazuri noi de Covid-19, 14 dintre acestea fiind în județul Cluj.

Rata incidenței a ajuns în județul Cluj la 1,82 de cazuri de Covid-19 la mia de locuitori, fiind diagnosticate 821 de persoane infectate cu noul coronavirus într-o perioadă de două săptămâni.

Citește și: Jurma: Săptămâna viitoare am putea IEȘI din valul OMICRON. Cluj și București, zone de REFERINȚĂ. Câte cazuri de COVID mai avem

Cele mai multe cazuri diagnosticate în perioada de raportare – 29 aprilie -12 mai – au fost la Cluj-Napoca, respectiv 612. În Cluj-Napoca rata de infectare era luni de 1,82 de cazuri de Covid-19 la mia de locuitori.

Bilanț Covid: Niciun deces înregistrat în 24 de ore

În intervalul 15 -16 mai nu a fost raportat niciun deces asociat Covid-19,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Remus Câmpeanu: Am luat cutii de Xanax la meciurile lui „U” cu Chiajna şi Hermannstadt, am şi pentru barajul cu Dinamo

Publicat

remus campeanu senior 2 horz 1.jpg

Din dezamăgire în dezamăgire, fanii echipei de fotbal Universitatea Cluj, mai ales cei apropiaţi clubului, suferă. Unul dintre aceştia este Remus Câmpeanu jr, fiul marii glorii a U Cluj, Remus Câmpeanu.

Vezi şi:

Remus Câmpeanu: Pulsul îmi ajunsese la 120. Te chinuiești un an să aduci spectatorii la meci şi dai cu crampoanele în fasole

Am luat cutii de Xanax după meciurile lui U cu Chiajna şi Hermanstadt

„Legat de „U”. Eu sunt foarte liniștit. Mi-am procurat din Ucraina, pe potecile de munte pe care îmi aduceam țigări Sophianae la preț de nimic, 10 cutii de Xanax. Două cutii le-am îngurgitat la meciul cu Hermanstadt. Am dormit două zile și am mai râs încă două, după ce am ieșit din comă. Acum, după meciul cu Chiajna, am mai luat zece pastile. E foarte frumos. L-am visat pe Lincar ridicând cupa de campion al României.

remus campeanu xanx

Pentru barajul cu Dinamo, mai am câteva cutii. Viața e…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe