Connect with us

EVENIMENT

Ceaiul verde: beneficii și riscuri pentru sănătate. Când ar trebui să fii precaut la consumul de ceai verde

Publicat

cana ceai

Chiar dacă ceaiul verde este a doua cea mai populară băutură din lume, consumul excesiv poate avea consecințe neplăcute asupra sănătății. Deși utilizarea acestui tip de ceai a crescut considerabil în ultimii ani, oamenii ar trebui să fie precauți și să ia o pauză între porțiile de ceai verde.

Ceaiul verde este este adesea inclus în diverse produse alimentare și suplimente nutritive, ceea ce poate agrava situația în anumite condiții. În timp ce ceaiul verde are numeroase beneficii pentru sănătate, uneori poate fi toxic și poate cauza serioase probleme de sănătate.

Un nou studiu revizuit de cercetători israelieni şi canadieni avertizează că ceaiul verde poate provoca leziuni hepatice grave, la unele persoane.
În acest moment, nu există nicio modalitate de a şti cu exactitate cine este predispus la acest pericol, aşa că iubitorii de ceai verde ar trebui să ia în calcul și unele posibilele efecte adverse.

Ceaiul verde: beneficii și riscuri pentru sănătate. Semne ale insuficienţei hepatice acute

Autor principal al cercetării, Stephen Malnick, spune că este esenţial să se cunoască semnele de HILI şi să se solicite asistenţă medicală în cazul în care acestea apar. Simptomele includ ceea ce Malnick a numit „simptome suspecte”, inclusiv slăbiciune, pierderea poftei de mâncare, urină închisă la culoare, scaune deschise la culoare şi prurit (mâncărimi ale pielii). Icterul, sau îngălbenirea pielii sau a albului ochilor, reprezintă, de asemenea, semne la care trebuie să fiţi atenţi.

Profesorul Malnick, şeful unui departament de medicină internă de la Kaplan Medical Center din Rehovot, este de părere că ceaiul verde are numeroase beneficii semnificative pentru sănătate.

„Este legat de prevenirea sindromului metabolic (o combinaţie între diabet, hipertensiune arterială şi obezitate) şi de promovarea pierderii în greutate. Are efecte benefice asupra inimii”, arată Malnick.

Problema este că ceaiul verde reprezintă, de asemenea, cauza principală a unor leziuni hepatice induse de plante (HILI).

Deşi mai puţin frecvente – doar 100 de cazuri la nivel mondial în literatura medicală – HILI poate fi gravă şi poate duce rapid la insuficienţă hepatică acută sau, cel puţin, la leziuni care necesită luni sau ani pentru a fi inversate.

Studiul a analizat aproape 60 de articole revizuite de colegi privind ceaiul verde şi alte plante medicinale şi hepatotoxicitatea.

Este imposibil de prezis cine este susceptibil să se îmbolnăvească din cauza acestui tip de ceai, sau cât de mult ceai verde este prea mult pentru acele persoane. Acest lucru nu înseamnă că cineva nu ar trebui să nu se bucure de el, ci doar că ar trebui să fie conştient de posibilul pericol.

sursa: Mediafax

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Un institut ”fantomă” l-a scos pe primul loc pe Bogdan Pivariu candidat la Primăria Florești. Cine este CIRA

Publicat

bogdan pivariu facebook.jpg

Actualul primar din Florești, Bogdan Pivariu, apare într-un sondaj de opinie realizat în luna martie ca având 71% din preferințele de vot ale locuitorilor celei mai mari comune din România.

Sondajul respectiv are, însă, niște ciudățenii.

Astfel, în clasament apare și Daniel Meze, care însă a anunțat că nu vrea să fie primar, ci viceprimar în cazul în care alegerile locale din 9 iunie vor fi castigate de candidatul USR, Flaviu Udrea, Dinu Criste, care a…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Români blocați pe aeroportul din Dubai. Pistele au fost inundate. MAE monitorizează situația acestora

Publicat

români blocați pe aeroportul din dubai. pistele au fost inundate.

Două grupuri de cetăţeni români, ale căror curse aeriene au fost anulate, sunt blocate pe Aeroportul Internaţional Dubai, în contextul fenomenelor meteorologice extreme care afectează teritoriul Emiratelor Arabe Unite, informează MAE.

MAE a transmis miercuri că prin intermediul Consulatului General al României la Dubai, are în atenţie şi monitorizează situaţia acestora.

YouTube videoYouTube video


De asemenea, ministerul român precizează că…
Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

De ce s-a răcit brusc vremea, ce urmează și cât durează. Explicațiile meteorologilor europeni

Publicat

vremea în alba în săptămâna 15 – 21 aprilie 2024:

De ce s-a răcit brusc vremea, ce urmează și cât durează. Explicațiile meteorologilor europeni vin împreună cu o nouă prognoză de vreme rece, care va dura întreaga lună aprilie peste toată Europa. 

Luna aprilie a continuat cu o căldură uimitoare în întreaga Europă, sute de recorduri lunare de temperatură fiind doborâte pe o mare parte a continentului.

Însă, în această săptămână, valul istoric de căldură ajunge la sfârșit cam peste tot în Europa.

În această…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Semifinală de cupă: Oțelul Galați – „U” Cluj. „Șepcile roșii” LUPTĂ pentru un loc în FINALA Cupei României

Publicat

434466750 1061204668793608 8629031490507224280 n e1713359591314.jpg

„U” Cluj și Oțelul Galați se vor întâlni joi, 18 aprilie, de la ora 20:30 pe Stadionul Oțelul din Galați în semifinala Cupei României. „Șepcile roșii” trebuie să obțină victoria pentru a se califica în finala Cupei României pentru a doua oară la rând.

„Studenții” lui Ioan Ovidiu Sabău au trecut în sferturile Cupei României de FC Hermannstadt pe Cluj Arena. Cele două echipe au jucat 90 de minute de la egal la egal, ambele adoptând un joc…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe