ACTUALITATE
Ceaiuri naturiste și alte metode ”băbești” de tratament al pneumoniilor și răcelilor. Alternative la medicamente
Sezonul rece este și sezonul pneumoniilor și al răcelilor. Este recomandabil să apelați la un medic specialist, însă până ajungeți la unul, puteți să vă îngrijiți și singur. Există câteva remedii naturiste, de fapt o serie de ceaiuri care pot fi utilizate pentru tratarea pneumoniei.
Ceai de fenicul – Ceaiul din semințe de fenicul ajută la curățarea mucusului de la nivelul căilor respiratorii ce îngreunează respirația și accentuează tusea. De asemenea, poate reduce temperatura corpului.
Ceai de turmeric – Acest tip de ceai are proprietăți anti-inflamatorii și calmează durerile, mai ales cele resimțite în piept. Ceaiul de turmeric se prerară dintr-o lingură de turmeric fiert într-un ibric cu apă. Se bea cald.
Ceai de mentă – La fel de bun este și ceaiul de mentă, care are un efect calmant asupra tractului respirator superior, ameliorând simptomele.
Inhalații – Inhalațiile cu aer călduț vor dilata căile respiratorii, ajutând pacientul să respire mai bine. Fă inhalații cu aburi deasupra unei oale cu apă fierbinte ori în baie.
Ulei de oregano – Uleiul esențial de oregano are proprietăți antivirale, antibacteriene și antifungice.
Ceai de ghimbir – Ghimbirul stilumează emilinarea toxinelor din organism, are efecte antiinflamatorii și calmează spasmele. Ceaiul se consumă călduț și va ameliora durerile resimțite în zona pieptului sau în spate.
Baie cu apă călduță – O baie cu apă călduță va face să scadă temperatura corpului, atunci când ai febră.
La fel de importantă este și hidratarea.
Gargară cu apă salină – Gargara cu apă călduță, în care ai dizolvat puțină sare, va curăța mucusul de la nivelul gâtului.
Este esențial ca remediile naturiste să fie folosite în completarea tratamentului recomandat de medic, pentru evitarea apariției complicațiilor.
Ceapa, remediu ”băbesc” eficient
Când într-o răceală încăpăţânată sau imediat după vă chinuie o tuse extrem de sâcâitoare, vă mai doare şi pieptul, iar gâtul nu e nici el fericit, atunci luaţi o ceapă mărişoară şi fierbeţi-o bine. Mai lăsaţi-o acoperită acolo câteva minute după ce o luaţi de pe foc şi apoi, încercați să beţi rezultatul aşa fierbinte-cald.
Pentru gât, radeţi doi cartofi sănătoşi. Aşezaţi-i pe o cârpă, turnaţi generos spirt pe ei şi prindeţi tot colierul acesta în jurul gâtului. O să vă simţiţi imobilizaţi, dar rezultatul va fi incredibil.
Surse: csid.ro, unica.ro
Citește mai mult pe Botosani24.ro