ACTUALITATE
Ceapă în hârb și învârtituri. Mâncăruri în Postul Crăciunului în bucătăria țărănească din Cluj

Felul în care mâncau și încă mănâncă oamenii în Postul Crăciunului este foarte important în satele din Transilvania. Iar aceste mâncăruri sunt preparate „cu ce se găsește prin gospodărie”.
Dacă aveți poftă puteți face și voi tocănițe sau plăcinte de post.
În bucătăria țărănească, unitățile de măsură erau clare: o lingură, o cană și făină cât cuprinde. Fata trebuia să învețe cum se pregătește mâncarea de la mamă și de la bunică. După ce se mărita, dacă nu știa rânduiala bucătăriei, era aspru criticată de soacră și soț, arată cercetătorii de la Centrul…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
ACTUALITATE
O botoșăneancă a condus delegația care a reprezentat România la reuniunea Consiliului Afaceri Externe – Comerț, desfășurată la Bruxelles

Citește mai mult pe Botosani24.ro
ACTUALITATE
Conferința de închidere a proiectului privind „Consolidarea și restaurarea Teatrului Mihai Eminescu”

Citește mai mult pe Botosani24.ro
ACTUALITATE
Noaptea Muzeelor: „Mai aproape de oameni într-o noapte de mai” este genericul ediției 2025

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai mult pe Botosani24.ro