ACTUALITATE
Ceapă în hârb și învârtituri. Mâncăruri în Postul Crăciunului în bucătăria țărănească din Cluj

Felul în care mâncau și încă mănâncă oamenii în Postul Crăciunului este foarte important în satele din Transilvania. Iar aceste mâncăruri sunt preparate „cu ce se găsește prin gospodărie”.
Dacă aveți poftă puteți face și voi tocănițe sau plăcinte de post.
În bucătăria țărănească, unitățile de măsură erau clare: o lingură, o cană și făină cât cuprinde. Fata trebuia să învețe cum se pregătește mâncarea de la mamă și de la bunică. După ce se mărita, dacă nu știa rânduiala bucătăriei, era aspru criticată de soacră și soț, arată cercetătorii de la Centrul…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
ACTUALITATE
Cine este „regina” salatelor de boeuf din Botoșani. Povestea extraordinară a româncei care îmbină arta cu gătitul

Citește mai mult pe Botosani24.ro
ACTUALITATE
VIDEO Lângă noi: O femeie a murit și trei fete au fost duse de urgență la spital, după un accident la Suceava. Două sunt în comă

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai mult pe Botosani24.ro