ACTUALITATE
Ceapă în hârb și învârtituri. Mâncăruri în Postul Crăciunului în bucătăria țărănească din Cluj
Felul în care mâncau și încă mănâncă oamenii în Postul Crăciunului este foarte important în satele din Transilvania. Iar aceste mâncăruri sunt preparate „cu ce se găsește prin gospodărie”.
Dacă aveți poftă puteți face și voi tocănițe sau plăcinte de post.
În bucătăria țărănească, unitățile de măsură erau clare: o lingură, o cană și făină cât cuprinde. Fata trebuia să învețe cum se pregătește mâncarea de la mamă și de la bunică. După ce se mărita, dacă nu știa rânduiala bucătăriei, era aspru criticată de soacră și soț, arată cercetătorii de la Centrul...
Citește mai mult pe Cluj24.ro
ACTUALITATE
De ce este sărbătorit Crăciunul pe 25 decembrie. Originea și semnificația Nașterii Domnului
Citește mai mult pe Botosani24.ro
ACTUALITATE
Căutări la Trușești: Trei minori dispăruți dintr-un centru de plasament, găsiți de jandarmi în Ajun de Crăciun
Citește mai mult pe Botosani24.ro
ACTUALITATE
Ce cuprinde Ordonanța ”trenuleț” semnată de Bolojan pentru 2026: Lista măsurilor adoptate de Guvern
Citește mai mult pe Botosani24.ro
Citește mai mult pe Botosani24.ro
