Connect with us

ACTUALITATE

Cei mai temuți interlopi eliberați în baza legii recursului compensatoriu

Publicat

(Sursa: Ziare.com)

Legea recursului compensatoriu i-a ajutat pe toți să iasă mai repede din pușcării. Ziare.com a făcut un top 5 al interlopilor eliberați în baza recursului compensatoriu.

Concret, această lege stabilește că pușcăriașii care au stat în condiții improprii beneficiază de 6 zile libere la fiecare 30 de zile executate. De facilitate au beneficiat numeroși indivizi periculoși, indiferent că au fost închiși pentru simple furturi ori pentru infracțiuni comise cu o cruzime rară.

Potrivit sursei citate, din top 5 infractori, cel mai recent a scăpat de după gratii Ion Balint, zis „Nuțu Cămătaru”, unul dintre cei mai cunoscuți lideri interlopi din România, eliberat condiționat chiar în această săptămână, de la Penitenciarul Găești.

Nuțu Cămătaru era închis din decembrie 2017, fiind considerat liderul crimei organizate din Sectorul 5, dar, arată ziare.com, puterea sa se întinde peste toate grupările din Capitală, însă și în alte județe din Sudul țării. Individul executa o sentință de 5 ani și 5 luni de închisoare pentru infracțiuni de violență – șantaj, cămătărie, tentativă de omor, nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Faptele fuseseră comise, culmea, la scurt timp după ce fusese pus în libertate, într-un alt dosar, de cămătărie.

După ce și-a contopit infracțiunile, și-a redus și perioada în care a fost arestat preventiv, Nuțu Cămătaru a fost eliberat în baza unei decizii date de Judecătoria Găești. Procurorii nu au contestat decizia, arată ziare.com, iar decizia de eliberare nu a fost încă motivată, astfel că nu se știe cu exactitate câte zile a câștigat.

Eugen Preda, liderul Clanului Sportivilor din Capitală, a fost primul mare lider interlop care a beneficiat de prevederile Legii recursului compensatoriu. El a fost eliberat pe 22 noiembrie 2017, la scurt timp de la intrarea in vigoare a actului normativ. În 2013, individul fusese condamnat la 12 ani de închisoare pentru furtul a zeci de arme AKM şi pistoale din depozitul unităţii militare de la Ciorogîrla, parte din ele găsite ulterior la domiciliul bunicilor săi. Alături de el au mai fost condamnate şi alte persoane, unele fiind deja în libertate, după cum scrie libertatea.ro.

Judecătoria Focșani i-a admis lui Preda solicitarea de eliberare pe 14 noiembrie 2017, nici această sentință nefiind atacată de procurori. Potrivit motivării instanței, Preda a câștigat 378 zile în baza Legii recursului compensatoriu.

La rândul său, Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, a ieșit din penitenciarul Drobeta Turnu Severin pe 8 februarie 2019. Bercea Mondial este celebru pentru implicarea sa în mai multe cazuri de evaziune fiscală și spălare de bani, dar și pentru că l-ar fi șantajat pe Mircea Băsescu, fratele fostului președinte Traian Băsescu. După ce a fost găsit vinovat în două dosare, interlopul a fost condamnat în total la 11 ani și 9 luni. Era închis din 20 februarie 2011 și mai avea de executat 2 ani și 7 luni de închisoare.

Motivarea Tribunalului Mehedinți arată că Bercea Mondial a câștigat 432 de zile în baza Legii recursului compensatoriu.

Un alt individ periculos, Eugen Buliga – zis Jan sau Regele Puscariilor, a ieșit din închisoare pe 28 ianuarie 2018, după ce fusese condamnat la 13 ani de închisoare pentru că a violat două minore.

Dupa eliberare, Buliga a recidivat, fiind arestat din nou în noiembrie 2018 pentru viol și lipsire de libertate, fiind acuzat că a sechestrat și abuzat o tânără de 17 ani.

Eugen Buliga a câștigat 372 zile în baza Legii recursului compensatoriu.

Claudiu Mircea Sibișean, fost lider al lumii interlope din Alba Iulia, a iesit din penitenciarul Aiud în decembrie 2017, imediat după intrarea în vigoare a Legii recursului compensatoriu.

Acesta fusese condamnat la 8 ani cu executare pentru constituire a unei grupări infracționale, trafic de ființe umane, violențe și lipsire de libertate în mod ilegal.

Potrivit sentintei Tribunalului Alba, legea recursului compensatorii dar și ca urmare prestate în penitenciar l-au ajutat pe Sibișean să scape de 210 zile de pedeapsă.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Dacă plecați la drum: Ninge în mai multe județe din țară. Traficul se desfășoară normal

Publicat

dacă plecați la drum: ninge în mai multe județe din

Publicitate

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la ora transmiterii ştirii, nu sunt înregistrate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită ca urmare a condiţiilor meteorologice, relatează mediafax.ro.

„Sunt prezente precipitaţii sub formă de ninsoare în judeţele Braşov, Covasna, Harghita, Neamţ, Prahova, Suceava şi Vaslui, însă fără depuneri pe partea carosabilă şi fără a fi impuse restricţii…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

CALENDAR ORTODOX 2024: Sfântul Eutihie, patriarhul Constantinopolului

Publicat

calendar ortodox 2024: sfântul eutihie, patriarhul constantinopolului

Publicitate

Sfantul Eutihie s-a nascut in Frigia din parinti crestini. Potrivit Sfintilor Parinti, pe cand Eutihie era copil si se juca cu altii de varsta lui, jocul lor a fost acela de a scrie fiecare pe un zid numele lui, iar alaturi ceea ce vor fi ei in viata. Cand a venit randul lui, Eutihie a scris: „Eutihie – Patriarh”!

La 30 de ani, Eutihie a fost ales staret al unei manastiri din Amasia. La varsta de patruzeci de ani a fost trimis de Mitropolitul Amasiei ca…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Actul care te lasă fără moştenire, în 2025. Ce trebuie scris pe document exact

Publicat

actul care te lasă fără moştenire, în 2025. ce trebuie

Publicitate

În România, legislația privind moștenirea poate părea simplă, dar realitatea din teren ne arată că un detaliu trecut cu vederea, o semnătură lipsă sau chiar o exprimare greșită într-un document pot duce la pierderea definitivă a dreptului de a primi o moștenire. Iar în 2025, aceste aspecte devin cu atât mai importante, mai ales în contextul intensificării controalelor și digitalizării actelor notariale, scrie playtech.ro.

.

Care este termenul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Raed Arafat susține că adăposturile de protecție civilă sunt obligatorii, chiar dacă riscurile sunt mici

Publicat

raed arafat susține că adăposturile de protecție civilă sunt obligatorii,

Publicitate

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a declarat, sâmbătă, la Focșani, că adăposturile de protecție civilă sunt obligatorii, chiar dacă riscurile sunt mici.

‘A fi pregătit nu înseamnă că noi știm că va fi ceva. Dar există riscuri. Există riscul inundațiilor, există riscul fenomenelor meteo extreme, există riscul cutremurului, există riscul incendiilor, există riscul infecțiilor și există și riscul unui…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe