Connect with us

ACTUALITATE

Cei peste 100 de marinari de pe Fregata Regina Maria infectați cu COVID-19, transportați la Spitalul Militar Modular din Constanța

Publicat

sursa foto: captura video stiri.tvr.ro

Cei 110 de marinari de pe Fregata Regina Maria diagnosticaţi cu COVID-19, reveniţi vineri dimineaţă la Constanţa, sunt transportaţi în trei serii la Spitalul Militar Modular de Intervenţie şi Tratament (SMMIT), pe Stadionul Portul, pentru investigaţii şi tratament, a declarat comandantul unităţii, col. dr. Aurel Trană.

Potrivit col. dr. Aurel Trană, odată cu sosirea în ţară a Fregatei Regina Maria (F222), echipajul a intrat pe procedurile naţionale de evaluare şi eventual tratament pentru COVID-19, pentru cei care au nevoie.

”Deja prima parte dintre militari sunt în spital la noi. Am avut variante de a-i duce la Spitalul Militar de Urgenţă sau, dacă sunt locuri încă, să îi aducem aici, pentru că aici circuitele sunt mai uşor de respectat şi avem doar pacienţi cu COVID-19.

Da, sunt mulţi, dar îi aducem pe rând pentru că şi capacitatea de evaluare a noastră nu este foarte mare, astfel încât vor fi aduşi în trei tranşe: 35, 35 şi următorii 40 mâine dimineaţă. Azi vor fi transportaţi 70 şi mâine 40. Starea lor este foarte bună. Chiar am vorbit cu dumnealor când au ajuns, doar patru au spus că au ceva simptome uşoare, în rest starea dumnealor e foarte bună”, a declarat col. Trană.

Comandantul Spitalul Militar de Urgenţă Constanţa a mai spus că pacienţii declaraţi pozitiv sunt evaluaţi, iar o parte dintre ei, dacă vor necesita internare, vor rămâne la SMMIT, alţii vor merge acasă în izolare, dacă au condiţii la domiciliu şi alţii vor putea rămâne în izolare instituţionalizată în spaţii puse la dispoziţie.

În context, col. Trană a mai spus că nu poate face supoziţii despre sursa infectării cu COVID-19 a celor 110 marinari din echipajul F222, mai ales că au fost testaţi înainte de plecarea în voiaj.

”Nu am niciun fel de detalii în acest sens, nu am lucrat niciodată pe un vapor, nu am amănunte de genul acesta, nu ştiu. Ce pot să vă spun e că un rezultat negativ la o testare poate să însemne altceva peste trei zile, poate să fie în perioada de incubaţie subiectul, şi asta ar putea fi una dintre explicaţii”, a declarat col. dr. Aurel Trană. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ACTUALITATE

Un adolescent din Botoșani a ajuns la spital după ce a fost accidentat pe trecerea de pietoni

Publicat

zebra3 700x445 1.jpg

Un tânăr de 21 de ani, din comuna Cristești, în timp ce conducea un autoturism pe strada Nicolae Iorga, din municipiul Botoșani, a surprins și accidentat, joi, un minor de 15 ani care s-a angajat în traversarea părții carosabile pe marcajul pietonal semnalizat și marcat corespunzător.

În urma impactului, a rezultat vătămarea corporală a pietonului, fiind transportat la o unitate spitalicească.

Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, valoarea rezultată fiind negativă.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

 

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Vezi mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

S-a DUBLAT numărul infectărilor în Cluj. Au fost raportate și două decese

Publicat

corona scaled e1592301882173.jpg

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 19.649 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2.

În intervalul 20.01.2022 (10:00) – 21.01.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 49 de decese (21 bărbați și 29 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad,  Bacău, Botoșani, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj,  Galați, Giurgiu, Harghita, Iași, Maramureș, Mureș,  Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 5.405, cu 460 mai mult decât în ziua anterioară. De asemenea, la ATI  sunt internate 564 de persoane, cu 17 mai mult decât în ziua anterioară. Dintre cei 564 de pacienți internați la ATI, 65 au certificat care atestă vaccinarea.

Din totalul pacienților internați, 485 sunt minori, 473 fiind internați în secții, cu 72 mai mult decât în ziua anterioară și 12 la ATI, cu unul mai puțin decât ziua anterioară.

În ultimele 24 de ore, 1.375 persoane au fost confirmate Covid-19 din județul Cluj. Au fost raportate și două decese.

867 de clujeni s-au vaccinat în ultima zi. Nu s-au semnalat reacții adverse.

vaccinati

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Costul pandemiei ar putea depăşi 12.500 miliarde de dolari până în 2024

Publicat

bani

Fondul Monetar Internaţional crede că va revizui în creştere estimarea conform căreia pandemia de COVID-19 va costa economia globală 12.500 miliarde de dolari până în 2024, a avertizat joi directorul general al FMI, Kristalina Georgieva, transmite Reuters.

Perturbările din lanţurile de aprovizionare, inflaţia şi înăsprirea politicii monetare „vor arunca peste tot apă rece asupra redresării”, a declarat Georgieva la un eveniment găzduit de Financial Times.

Diferenţele semnificative dintre ratele de vaccinare şi adâncirea discrepanţelor între săraci şi bogaţi, cauzate de pandemie, alături de pierderile suferite în procesul de învăţare şi sporirea impactului de gen vor provoca mai multe proteste, tensiuni şi insecuritate, a apreciat oficialul FMI.

Săptămâna trecută, Georgieva avertiza că majorarea ratelor dobânzii, menită să combată inflaţia, ar putea exacerba divergenţele „periculoase şi extinse” referitoare la evoluţiile economice ale ţărilor dezvoltate şi în curs de dezvoltare.

Inflaţia nu este un fenomen universal, ci o problemă într-o serie de ţări şi în special în Statele Unite, a explicat oficialul FMI.

Rezerva Federală a SUA şi alte bănci centrale ştiu cum să gestioneze inflaţia, dar ar putea fi un act delicat de echilibrare, iar „efectele negative asupra pieţelor emergente ar putea pune paie pe foc divergenţelor”, a declarat Georgieva. Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

Abandonul școlar, o problemă tot mai serioasă la Botoșani. 600 de elevi au încă mediile neîncheiate

Publicat

abandon 2.jpg

Aproximativ 600 de elevi din judeţul Botoşani se află în situaţia de risc de abandon şcolar, aceştia având la sfârşitul primului semestru al anului şcolar 2021- 2022 mediile neîncheiate, a declarat inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Ada Macovei.

Potrivit sursei citate, elevii respectiv au rămas cu situaţia şcolară neîncheiată motivat de “lipsa de activitate didactică”, aceştia neprezentându-se la cursuri.

“Sunt cauze complexe, care trebuie în continuare monitorizate, dar care se încadrează în statisticile anilor precedenţi”, a afirmat Macovei.

De asemenea, oficialul Inspectoratului Şcolar susţine că aproximativ 1.100 de elevi se află în risc de corigenţă. Dintre aceştia, 1.075 au rămas corigenţi la matematică, iar 542 la limba şi literatura română.

“În ceea ce priveşte nevoia noastră de analiză şi centralizare a datelor, a reieşit foarte clar că elevii întâmpină probleme foarte mari la matematică, aşa cum ştiam. De aceea, oferta noastră educaţională pentru anul viitor a fost modificată”, a mai adăugat inspectoarea generală Ada Macovei.

Sursa: AGERPRES

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Vezi mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe