Connect with us

ECONOMIE

Cel mai scump Revelion din România: 2.000 de euro pentru cinci nopţi, în Poiana Brașov. Care sunt preferințele turistice ale românilor în această iarnă

Publicat

Românii preferă, în această iarnă, sejururi cu activităţi dinamice şi diverse, în detrimentul celor clasice cu conţinut exclusiv culinar, spun reprezentanții agențiilor de turism.

„Se constată o schimbare în comportamentul turistului care solicită pachete de Crăciun: se caută locaţii/destinaţii care oferă, pe lângă serviciile tradiţionale de masă, diverse activităţi. Este o trecere de la clasicele sejururi al căror scop era exclusiv culinar spre cele cu conţinut dinamic.

Citește și Mesaje de Anul Nou 2020 * Felicitari de Anul Nou 2020 * Mesaje de Revelion 2020 * Mesaje haiose de Anul Nou 2020 * URĂRI de La Mulți Ani 2020

Din ce în ce mai mulţi clienţi ies din sfera familială de Crăciun şi caută o escapadă”, a afirmat Cosmin Marinof, directorul general al Travel Brands, compania care deţine agenţiile Dertour din România.

Turiştii români care vor să petreacă Revelionul în afara ţării aleg din ce în ce mai mult destinaţiile calde precum Maldive, Thailanda, Zanzibar, Dubai, Republica Dominicană, Mexic sau Egipt.

Potrivit sursei citate, cea mai scumpă vacanţă pentru Revelionul din acest an, vândută într-o agenţie Dertour din România, a costat 40.000 de euro. „Cei trei adulţi şi trei copii care merg în Maldive vor petrece un sejur de opt nopţi la hotelul Dusit Thani Maldive, în două camere water pool villa (o căsuţă pe apă), cu zbor inclus. Resortul este localizat pe insula Mudhdhoo Island în Baa Atoll, înconjurată de o frumoasă barieră de corali. Clienţii au asigurată masa în regim de demipensiune, mic dejun şi cină, cu cina festivă de Revelion inclusă”, spun reprezentanţii agenţiei.

De asemenea, cea mai scumpă vacanţă de Crăciun, dar care acoperă şi Revelionul, vândută într-o agenţie din România a companiei menţionate, este în Australia, pentru o persoană, în valoare de 10.130 euro. Turistul român va face, în perioada 24 decembrie – 10 ianuarie, un circuit pe teritoriul Australiei, în oraşe precum Melbourne, Sidney, Brisbane, Goold Coast, cu cazări cu mic dejun.

Pe de altă parte, cel mai scump Revelion vândut pentru o destinaţie din România este un apartament la hotelul Alpin din Poiana Braşov închiriat de un cuplu, care a costat în jur de 2.000 de euro pentru cinci nopţi, cu mic dejun şi cină, iar cel mai scump pachet de Crăciun presupune patru nopţi cu demipensiune la hotel Teleferic din Poiana Braşov, tot pentru un cuplu, şi a costat 1.300 de euro.

Pentru Revelionul 2020, ca şi pentru Crăciun, principalele destinaţii externe vândute în agenţiile menţionate au fost Maldive, Thailanda, Zanzibar, Dubai, Republica Dominicană, Mexic, Egipt şi Austria, iar cele interne sunt cele din zonele clasice Bucovina, Maramureş, Băile Felix şi Valea Prahovei.

Din totalul pachetelor vândute pentru sărbătorile de iarnă, cele mai multe (aproximativ 60% din total) au fost pentru Revelion. Pentru destinaţiile externe, preţul mediu al unui pachet a fost de circa 1.000 de euro de persoană în perioada Crăciunului şi 1.400 euro pentru Revelion, iar pentru cele interne – 1.500 de lei pentru sărbătorile de Crăciun şi 2.500 lei pentru Revelion.

„Turiştii care nu s-au hotărât până acum unde să plece de Revelion sau de Crăciun pot prinde o ofertă last minute, unde tarifele sunt mai mici cu 10-25% faţă de cele normale. Astfel de pachete pot fi cumpărate pentru resortul Green Village din Delta Dunării, pentru Covasna sau o serie de destinaţii externe”, a spus Cosmin Marinof.

Şi în cazul agenţiei Paralela 45, una dintre cele mai căutate destinaţii pentru Crăciun a vizat un sejur cu activităţi dinamice, respectiv o vizită în Laponia, „Ţara lui Moş Crăciun”.

„Este al patrulea an consecutiv în care Paralela 45 are în ofertă pachete de vacanţă în Ţara lui Moş Crăciun, prin operarea, împreună cu Tarom, a unui zbor charter. Turiştii, în special familii cu copii, au ocazia să îi întâlnescă pe Moş Crăciun şi pe soţia lui, vizitează Santa Park, pescuiesc la copcă şi fac safari cu husky, într-un cadru natural unic. Un sejur de cinci zile, cu zbor operat de compania Tarom, cazare la hotel de patru stele, transferuri, taxe de aeroport, a costat de la 1.990 de euro/adult şi de la 1.661 de euro/copil”, a afirmat Alin Burcea, CEO al tour-operatorului.

Printre destinaţiile solicitate de români pentru Revelion se află Iordania, Thailanda, Dubai şi Antalya, ultima fiind printre cele mai căutate vacanţe în tot timpul anului 2019.

„Cele mai căutate destinaţii pentru sărbătorile de iarnă au fost Antalya, Egipt, Iordania, Dubai, Thailanda, Malta. Iordania este una dintre destinaţiile cerute de Revelion. O vacanţă de Revelion costă 1.299 de euro de persoană pentru opt nopţi de cazare la hoteluri de patru şi cinci stele. În tarif sunt incluse: biletul de avion dus-întors, transferurile, taxele de aeroport, şapte cine, cina festivă de Revelion la un hotel în Aqaba, ghid local, însoţitor roman de grup, vizite şi excursii la Amman, Madaba, Muntele Nebo, Marea Roşie, Betania, Marea Moartă, Petra, plimbare cu jeepul în deşertul Wadi Rum. Thailanda, ţara orhideelor, a templelor aurite, este o altă destinaţie cerută de Revelion, datorită temperaturilor ridicate. O vacanţă de opt nopţi costă 1.845 de euro/persoană. Pachetul incluse opt nopţi de cazare cu mic dejun la hoteluri de cinci stele, cinci nopţi în Pattaya şi trei nopţi în Bankok, biletele de avion, taxe de aeroport, transferuri, tur de oraş cu ghid local în Bankok, însoţitor român de grup, taxa de viză şi procesare acte”, a mai spus Burcea.

Potrivit sursei citate, Dubai, o destinaţie accesibilă românilor, este locul distracţiei în parcurile tematice, pentru plajă şi shopping într-un sejur de şapte nopţi care include şi Revelionul. Pachetul include biletele de avion cu plecări din Bucureşti şi Cluj-Napoca, transferuri, taxe de aeroport, cina de Revelion, şi porneşte de la 1.055 de euro/persoană. Antalya, un pachet de cinci nopţi, la un hotel de cinci stele, transport cu avionul cursa charter, transferuri, taxe de aeroport, asistenţă turistică în limba română la destinaţie, care porneşte de la 570 de euro.

Reprezentanţii turoperatorului Christian Tour au semnalat că românii care aleg anul acesta să petreacă vacanţa de Crăciun şi Revelion în ţară preferă hotelurile care oferă, pe lângă cazare şi masă, şi alte servicii precum sesiuni de wellness în salină, băi cu aburi, saune, clase de aqua-zumba şi aqua-gym sau petreceri tematice la piscină, susţin reprezentanţii turoperatorului Christian Tour.

De asemenea, sunt solicitate şi destinaţiile „clasice” de sărbători precum staţiunile de pe Valea Prahovei, zona Rucăr-Bran, Fundata, Moeciu, dar şi litoralul românesc.

Potrivit Christian Tour, solicitările pentru staţiunile balneare, în special acolo unde hotelierii au investit în centre spa şi wellness, au crescut cu aproximativ 15% comparativ cu anul trecut.

În ceea ce priveşte preţurile, în medie, tarifele pentru pachetele de Revelion în staţiunile balneare sunt mai mici decât cele în unele zone montane. De exemplu, pentru un sejur la un hotel de 4 stele în Băile Herculane un cuplu plăteşte, în medie, 3.300 lei/cameră, în vreme ce în Sinaia tariful mediu la un hotel de 3 stele este de 4.000 lei/cameră. Însă, şi în staţiunile balneare sunt hoteluri mai scumpe, astfel că la un hotel de 5 stele din Băile Felix tariful mediu pentru un pachet de Revelion creşte la 6.000 de lei/cameră.

Pe de altă parte, românii care au ales destinaţiile externe au preferat circuitele culturale în Europa, pachete care includ transport cu autocarul, cu preţuri de la 350 de euro. Un astfel de sejur solicitat de români este: „Crăciun în paşi de vals la Viena”.

„În privinţa destinaţiilor exotice, anul acesta au fost foarte multe solicitări şi, implicit, rezervări, pentru sejururi în Dubai, Thailanda, Caraibe (Republica Dominicană, Cuba şi Mexic), mai ales pentru Revelion. Cei care au achiziţionat din timp pachetele turistice au beneficiat şi de preţuri foarte bune, respectiv de la aproximativ 900 de euro/persoană pentru un sejur de 7 nopţi în Dubai de Revelion”, spun reprezentanţii Christian Tour.

Nu în ultimul rând, destinaţia Egipt a înregistrat un succes pentru turoperatorul român, acesta operând un zbor charter pe săptămână „all year around”.

„Pentru plecarea de Revelion în Hurghada, charterul avea toate locurile rezervate încă din luna octombrie, motiv pentru care am suplimentat cu încă un zbor”, au precizat sursele citate.

În ultimii ani, trendul a fost ca turiştii să se orienteze către destinaţii însorite. Vor plajă, relaxare, servicii superioare, aşa că pentru finalul de an şi ianuarie sunt la mare căutare destinaţiile exotice, Thailanda, Egipt, Dubai, afirmă şi directorul de marketing al Cocktail Holidays, Maria Goicea.

„Pentru noi, Cocktail Holidays, destinaţia vedetă a acestui sfârşit de an a fost Egipt, deoarece foarte mulţi turişti au ales o vacanţă de Crăciun sau de Revelion în Hurghada, Sharm el Sheikh sau un circuit plus minisejur în ţara faraonilor. De altfel, în ultimii ani, a devenit tradiţie pentru turiştii noştri o vacanţă în Egipt. Pentru Revelion locurile la avion pentru plecările din Bucureşti s-au epuizat deja. Mai avem doar câteva locuri pentru plecarea din Cluj”, a precizat Goicea.

Potrivit acesteia, tarifele încep de la 755 eur/pers pentru un Sejur de 7 nopţi la un hotel de 4 stele cu all inclusive, cina festivă Revelion, transport cursă charter, transfer de grup aeroport/hotel/aeroport, taxe de aeroport, asistenţa turistică în limba română, asigurarea medicală şi STORNO – Cocktail Travel Protection indiferent de vârstă şi, ca bonus, transfer intern de grup din diverse oraşe ale ţării către aeroport.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Estimări pentru finalul anului 2024: Creștere a prețurilor în construcții și comerțul cu amănuntul

Publicat

santier constructie casa sursa alba24

Managerii din România prevăd o creștere a prețurilor în construcții și comerțul cu amănuntul pentru perioada octombrie – decembrie 2024. De asemenea, estimările acestora relevă că numărul angajaților în sectorul construcțiilor și al serviciilor va rămâne stabil.

Datele Institutului Național de Statistică (INS) din ancheta de conjunctură din octombrie indică o creștere moderată a volumului producției industriale și o ușoară scădere a numărului de salariați în industrie. În construcții, se anticipează o scădere a volumului producției, dar o stabilitate relativă a forței de muncă, alături de creșterea prețurilor lucrărilor.

Potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS), în cadrul anchetei de conjunctură din luna octombrie 2024, managerii din industria prelucrătoare previzionează, pentru următoarele trei luni, creştere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +7%).

Referitor la numărul de salariaţi se estimează scădere moderată, soldul conjunctural fiind de -6%. Pentru preţurile produselor industriale se prognozează creştere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +15%).

Potrivit estimărilor din luna octombrie 2024, în activitatea de construcţii se va înregistra, pentru următoarele trei luni, scădere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural -11%).

Managerii estimează relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural -5%). În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii se preconizează creştere a acestora (sold conjunctural +23%).

În sectorul comerţ cu amănuntul, managerii au estimat, pentru următoarele trei luni, tendinţă de creştere a activităţii economice (sold conjunctural +20%).

Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra creştere moderată (sold conjunctural +16%). Angajatorii prognozează, totodată, creştere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +11%) şi a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +30%).

Potrivit estimărilor din luna octombrie 2024, cererea de servicii (cifra de afaceri) va înregistra relativă stabilitate în următoarele trei luni (sold conjunctural +5%). Managerii din sectorul servicii prevăd relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural 0%) iar pentru preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor aceştia estimează o tendinţă de creştere moderată (sold conjunctural +15%).

În comunicat se menţionează că soldul conjunctural indică percepţia managerilor întreprinderilor asupra dinamicii unui fenomen care nu trebuie confundată cu ritmul creşterii sau scăderii oricărui indicator statistic produs de INS. Soldul conjunctural procentual este obţinut ca diferenţă între procentajul managerilor care au ales varianta pozitivă a fenomenului şi procentajul celor care au indicat varianta negativă.

sursa: Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

Preţul aurului a atins un nou maxim istoric, iar leul s-a apreciat faţă de euro

Publicat

bursa de merit: câți bani primesc elevii care susțin evaluarea

Gramul de aur a atins joi, 17 oxctombrie, un nou maxim istoric. Pe de altă parte, leul s-a apreciat faţă de euro și s-a depreciat față de dolarul american.

Astfel, gramul de aur s-a scumpit joi, 17 octombrie 2024, cu 50,16 bani (0,13%), ajungând la o cotaţie de 394,4609 lei, de la 393,9593 lei, cât anunţase miercuri Banca Naţională a României (BNR). Astfel, gramul de aur a înregistrat din nou o valoare record.

Moneda naţională s-a apreciat, joi, în raport cu euro, care a fost calculat de Banca Naţională a României (BNR) la 4,9720 lei, în scădere cu 0,38 bani (-0,08%) faţă de cotaţia precedentă, de 4,9758 lei.

În schimb, leul a pierdut teren în faţa dolarului american, care a fost cotat la 4,5778 lei, în creştere cu 1,03 bani (0,23%), comparativ cu miercuri, când s-a situat la 4,5675 lei.

Pe de altă parte, moneda naţională s-a apreciat în raport cu francul elveţian, calculat de BNR la 5,2956 lei, în scădere cu 0,46 bani (-0,09%), faţă de 5,3002 lei, cotaţia anterioară.

sursa: Agerpres

Citește mai departe

ECONOMIE

FOTO: Structură metalică finalizată la cel mai dificil pod de pe lotul 1 al Autostrăzii Moldovei A7

Publicat

strnmtlsc

Autostrada Moldovei A7. Structură metalică finalizată la cel mai dificil pod de pe lot 1, peste autostrada A3.

Lucrările avansează în ritm alert pe lotul 1 al autostrăzii A7. Constructorii anunță că a fost finalizată structura metalică la podul peste Autostrada A3, pe lotul 1.

De asemenea, se finalizează montajul ultimelor două grinzi, din cele 12 de la structura 1, cea peste autostrada A3. Este cea mai complexă structură din cele 15 de pe lotul 1.

strmntjsa7

A fost finalizată montarea tablierului metalic pe cea mai complexă structură a lotului 1 din autostrada A7. Este vorba despre podul de la km 1+157, peste autostrada A3, pe breteaua A la nodul A3.

Grinzile metalice au fost produse într-un timp record de Energo Brașov.

Grupul Retter, unul dintre liderii în domeniul construcțiilor de autostrăzi din România, continuă să facă progrese remarcabile pe șantierul Autostrăzii A7 Ploiești – Buzău, un proiect de infrastructură esențial pentru dezvoltarea rețelei rutiere din România.

grnshfa7

Autostrada „Moldovei” A7 are aproape 450 km de la Ploiești (Dumbrava/A3) și până la Siret, la granița cu Ucraina.

asljgh

Pe lotul 1 Dumbrava – Mizil, stadiul lucrărilor era, la începutul lunii august, de 80%.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunța că șase loturi vor fi date în circulație în mod sigur anul acesta, cele două de la Ploiești la Buzău, cele patru Buzău – Focșani.

A7 Ploiești – Buzău, Lot 1: Dumbrava (A3) – Mizil

  • Lungime: 21 km
  • Constructor: Impresa Pizzarotti – Retter
  • Valoare: 1,47 mld lei
  • Început: August 2022
  • Termen: 20 luni – Q4 2024

Citește mai departe

ACTUALITATE

Ministrul Energiei: România are înmagazinate 2,878 miliarde metri cubi de gaze naturale

Publicat

burduja sursa burduja.ro

România are înmagazinate 2,878 miliarde metri cubi (mc) de gaze naturale, pentru un grad de umplere de 90,79%, ceea ce înseamnă că şi-a îndeplinit obiectivul de stocare a gazelor naturale pentru iarna viitoare cu mai mult de 70 de zile înainte de termen, a anunţat, joi, Ministerul Energiei.

Potrivit legislaţiei europene şi angajamentelor asumate la nivel de ţară, obiectivul de constituire de stocuri de gaze naturale de 90% din capacitatea de înmagazinare, pentru iarna 2024 – 2025, are termen limită data de 1 noiembrie 2024.

”Dacă va fi o iarnă grea, există şi posibilitatea de a importa gaze naturale sau GNL”

„Ne menţinem angajamentul din iarna trecută şi pentru iarna ce urmează: românii nu vor tremura nici de frig, nici de frica facturilor. România este, ca de fiecare dată, un partener solid pentru Uniunea Europeană.

Prin respectarea acestor ţinte asumate, ţara noastră va juca în continuare rolul de pilon de stabilitate pentru întreg sectorul regional. Suntem pregătiţi de iarnă în ceea ce priveşte gazele naturale: putem produce aproximativ 25 milioane mc de gaze şi scoate din depozite alte circa 28 milioane mc de gaze în fiecare zi.

Datorită investiţiilor Transgaz, dacă va fi o iarnă grea, există şi posibilitatea de a importa dinspre sudul României, din Turcia sau Grecia, gaze naturale sau GNL”, a declarat ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

Acesta a precizat că de la 1 octombrie va începe activitatea şi la terminalul GNL de la Alexandroupolis, prin care se vor putea livra gaze din afara Federaţiei Ruse pentru restul Europei.

”Dacă va fi nevoie, o să-i ajutăm şi pe fraţii noştri de peste Prut”

„O altă veste bună este şi că, de la 1 octombrie, va începe activitatea şi la terminalul GNL de la Alexandroupolis. Această unitate plutitoare de stocare şi regazificare este esenţială pentru Coridorului Vertical – o iniţiativă românească – prin care se vor putea livra gaze din afara Federaţiei Ruse pentru restul Europei.

Astfel, reuşim să ne asigurăm securitatea energetică – cel puţin în ceea ce priveşte gazele naturale – prin diversificarea atât a surselor, cât şi a rutelor de aprovizionare cu gaze din import, la nevoie. Şi, la fel de important: sunt gata, dacă va fi nevoie, să-i ajutăm şi pe fraţii noştri de peste Prut.

Mulţumesc tuturor celor care au contribuit la atingerea obiectivelor noastre, de la producătorii de gaz românesc la Romgaz şi Engie, care asigură capacitatea de înmagazinare de gaze a României, la utilizatorii de capacitate,” a adăugat Burduja.

Depogaz, companie deţinută 100% de către Romgaz, operează 5 depozite de înmagazinare, cu o capacitate activă totală de circa 2,87 miliarde mc/ciclu.

Potrivit sursei citate, situaţia actuală a capacităţilor operate de Depogaz se prezintă astfel: Bilciureşti – capacitate activă: 1,310 miliarde mc/ciclu; Urziceni – capacitate activă: 360 milioane mc/ciclu; Bălăceanca – capacitate activă: 50 milioane mc/ciclu; Sărmăşel – capacitate activă: 900 milioane mc/ciclu; Gherceşti – capacitate activă: 250 milioane mc/ciclu.

De asemenea, Depomureş, controlat de Engie, deţine un singur depozit, cu capacitate de 300 milioane mc/ciclu.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat miercuri că Uniunea Europeană are depozitele de gaze pline în proporţie de 90%, atingând acest nivel cu două luni înainte de data stabilită, ceea ce garantează alimentarea cu energie a blocului comunitar şi stabilitatea pieţelor energetice.

Depozitele de gaze ale UE sunt acum pline în proporţie de 90%

„Depozitele de gaze ale UE sunt acum pline în proporţie de 90%, atingând obiectivul nostru înainte de data limită, de 1 noiembrie”, a anunţat Von der Leyen, pe contul oficial de X.

Aceasta a subliniat că „impulsionând energiile regenerabile, economisind energia şi găsind noi furnizori, putem să înmagazinăm gaze pentru iarnă. Asta garantează alimentarea noastră cu energie şi menţine stabile pieţele energetice”.

De la invazia rusă în Ucraina, în februarie 2022, Europa a încercat să se rupă de dependenţa de gazul rusesc şi s-a angajat ferm în aprovizionarea cu gaze naturale lichefiate, mai scrie EFE.

De atunci, piaţa a fost foarte sensibilă la fluctuaţiile bruşte în ceea ce priveşte oferta privind această sursă de energie.

sursa: Agerpres

Citește mai departe