Connect with us

EVENIMENT

Cele cinci maimuţe confiscate din casa lui Nuțu Cămătaru au ajuns la Grădina Zoologică din Târgu-Mureş

Publicat

zoo mures

Cele cinci maimuţe care au fost confiscate de Garda de Mediu de pe proprietatea lui Nușu Cămătaru din Bucureşti, au fost aduse, luni, la Grădina Zoologică din Târgu Mureş de către Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA).

Reamintim că în urmă cu o săptămână s-au efectuat pPercheziţii de amploare, la casa la Ion Balint, zis şi Nuţu Cămătaru. În urma descinderilor din Capitală, oamenii legii au găsit în curtea familiei mai multe animale exotice.

Citește și FOTO: Percheziții la casa lui Nuțu Cămătaru. În curte s-au găsit două maimuţe şi o cămilă

„Totul a început pe 10 septembrie, atunci când un apel la 112 anunţa că o maimuţă umblă liberă pe străzile din Bucureşti. Echipajele ASPA au mers atunci că găsească această maimuţă, am solicitat şi sprijinul unei fundaţii care se ocupă cu animalele sălbatice (…) şi pe 11 septembrie s-a reuşit capturarea macacului japonez, un mascul în vârstă de aproximativ 3 ani. Echipajele ASPA, ajutate de medicul veterinar Ovidiu Roşu, au reuşit să captureze în siguranţă macacul japonez. (…) Ulterior, în urma acestei capturări Secţia de Poliţie 24 a obţinut un mandat de percheziţie la o adresă din sectorul 5 a municipiului Bucureşti, iar acolo au fost identificate alte două exemplare de macac şi două exemplare de coati.

Garda de Mediu a dispus confiscarea acestor animale, nu erau ţinute în condiţii proprii, astfel încât au fost tranchilizate şi duse. ASPA a discutat cu mai multe grădini zoologice din ţară şi, ulterior, a fost luată decizia de a fi transferate aici, la Târgu Mureş. Este o anchetă în curs de desfăşurare, nu ştim când au intrat în ţară. Ştim doar originea animalelor, macacul japonez provine din Asia şi coati provine din America de Sud. Până acum nu s-a putut proba legalitatea deţinerii acestor animale exotice, pentru a deţine animale exotice e nevoie de documentaţie specială”, a declarat purtătorul de cuvânt la ASPA, Cătălina Trănescu.

Potrivit acesteia, la adresa respectivă a mai fost identificată o cămilă, însă pentru acest animal condiţiile erau potrivite, astfel încât a rămas în aceeaşi locaţie.

Reprezentanta Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor a arătat că animalele exotice au fost transportate în siguranţă şi că acestea deja se integrează.

„Ne bucurăm că am ales această grădină zoologică, am făcut această alegere datorită spaţiului generos pe care îl are, dar şi datorită experienţei, ştim că are 55 de ani de experienţă şi asta ne bucură foarte mult. Am eliberat exemplarele de macac, s-au integrat foarte repede, dar şi exemplarele de coati. M-a surprins foarte plăcut să văd că deja comunică între ei, cu exemplarele vechi care sunt deja aici. Au fost iniţial puse separat într-o mini perioadă de carantină, să comunice puţin despărţiţi, apoi vor fi mutaţi împreună”, a mai precizat Cătălina Trănescu.

Medicul veterinar de la Centrul de Salvare şi Reabilitare a Animalelor Sălbatice „Visul Luanei”, Ovidu Roşca, a arătat că animalele se prezintă într-o stare corespunzătoare, fiindu-le efectuate un nou control medical şi un control al dinţilor.

„Par să aibă probleme cu cariile, ceea ce demonstrează că nu au avut o dietă corespunzătoare, în rest par să fie în regulă”, a spus Ovidiu Roşca.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Hoți surprinși de proprietarul unei gospodării din Crăciunelu de Jos, în timp ce îi furau bunuri din curte. Ce au făcut polițiștii

Publicat

bărbat din ocna mureș, cercetat penal după ce a condus

Un bărbat și o femeie din Crăciunelu de Jos au fost surprinși de proprietarul unei gospodării din Crăciunelu de Jos, în timp ce-i furau bunuri din curte. Cei doi au fost reținuți de polițiști.

Potrivit IPJ Alba, în 22 aprilie, polițiștii de Secției 5 Poliție Rurală Blaj au identificat și reținut un bărbat de 28 de ani și o femeie de 32 de ani, din comuna Crăciunelu de Jos. Aceștia sunt bănuiți de săvârșirea unei infracțiuni de furt calificat.

Duminică seara (21…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Emil Boc, despre cei care au criticat lucrările din oraș: „Acum daltoniștii betoanelor nu mai pot evita verdele”

Publicat

strada kogalniceanu primaria cluj.jpg

Primarul Clujului, Emil Boc, spune că odată cu instalarea primăverii, clujenii, dar mai ales cei care au criticat proiectele municipalității, pot să vadă dimensiunea „verde” a acestora.

„Cei care aveau marota cu betoanele au șansa acum să vadă verde cât nu au văzut în viața lor”, a spus Emil Boc.

Emil Boc, despre cei care au criticat lucrările din oraș: „Acum daltoniștii betoanelor nu mai pot evita verdele”

Emil Boc a precizat că recepția…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cum a fost păcălit un bărbat din Sebeș, care voia să cumpere un scuter electric de pe internet. Câți bani a pierdut

Publicat

politie masina alba 1000x600.jpg

Un bărbat din Sebeș a fost victima unei înșelăciuni pe internet. A vrut să cumpere un scuter electric, după ce a văzut un anunț pe internet. Vânzătorul promitea să-l trimită prin curier, după achitarea unui avans.

Fapta s-a petrecut în februarie, iar în aprilie polițiștii din Alba l-au prins pe cel care l-a lăsat și fără bani și fără scuter pe bărbatul din Sebeș. Este vorba despre un tânăr din București.

Potrivit IPJ Alba, în 22 aprilie, polițiștii de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Substanțe de protecția plantelor, confiscate de polițiști de la o societate din Vinerea. Ce au descoperit oamenii legii

Publicat

trafic îngreunat pe dn1, pe raza localității oiejdea. accident rutier

Substanțe de protecția plantelor, confiscate de polițiști de la o societate din Vinerea. Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au efectuat luni, 22 aprilie, un control la o societate comercială din Vinerea – Cugir, specializată în comercializarea produselor de protecție a plantelor, în scopul verificării modului în care sunt respectate normele legale privind deținerea acestui tip de produse.

Potrivit IPJ Alba, în urma verificărilor, polițiștii au…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe