ACTUALITATE
Care sunt cele mai sănătoase măsline de pe piață și ce efecte benefice au asupra organismului

Pe măsură ce măslinele se coc trec printr-o transformare treptată de la verde la negru, iar după asta, ele trec prin mai multe procese de preparare. Printre aceste procese se numără înmuiatul în ulei, apa sau saramură, sau sunt doar ambalate în sare.
În funcție de țara de proveniență, culoare și metode de prelucrare, cele mai importante măsline sunt:
Kalamata– sunt măsline negre culese doar la maturitate şi conservate în apă cu sare, cu o aromă puternică. Acestea sunt considerate cele mai bune. Nu au aceeaşi culoare, ci diferă de la galben la maro închis. Țara de proveniență este Grecia.
Picholine–sunt măsline verzi cu o aromă uşor sărată, uneori fiind conservate conservate cu acid citric. Țara de proveniență este Franța.
Manzanilla–sunt măsline verzi, vândute cu samburi sau umplute cu alte ingrediente. Ele sunt ambalate cu sare şi suc de acid lactic. Țara de origine este Spania.
Nicoise–sunt măsline negre, culese la maturitate, sunt de dimensiuni mici, cu o aromă puternică, vândute de multe ori cu tot cu frunze şi îmbogăţite cu ierburi aromatice. Țara de provenienșă este Franța.
Pentru o dietă specialiştii recomadă consumul măslinelor verzi, datorită numărului mic de calorii. Încă un aspect important despre măsline este faptul că au un indice glicemic mic: 15.
Este adevărat că măslinele conţin grăsimi, dar aceste sunt monosaturate, adică sănătoase, reducând riscul de ateroscleroza şi crescând nivelul colesterolului bun din sânge. Ele sunt bogate Omega 9, vitamina E, complexul de vitamine B, potasi, fier, cupru şi sunt o sursă bogată de fibre. Prin conţinutul bogat în grăsimi benefice şi vitamina E, măslinele au proprietăţi antiinflamatorii care vin în ajutorul celor care sunt afectaţi de osteoartrită, artrită reumatoidă sau astm.
Pe langa asta, s-a creat o legătură între consumul de măsline şi prevenirea cancerului la sân. Cu toate acestea, ele trebuie consumate cu moderaţie deoarece conţin o mare cantitate de sodiu, care poate genera agitație sau chiar agresivitate.
Măslinele sunt laxative naturale, motiv pentru care pot fi consumate zilnic.
Sursa: realitatea.net
Sursa foto: apc-romania.ro
ACTUALITATE
Polițiștii verifică o sesizare la Albești privind încălcarea legii electorale: Un botoșănean și-a publicat buletinul de vot pe rețelele sociale

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai mult pe Botosani24.ro