Connect with us

EVENIMENT

Central European Film Festival Timişoara – la startul unei noi ediţii. Programul

PublicatCentral European Film Festival Timişoara (CEFFTM), care se va desfăşura în perioada 28 august – 1 septembrie în mai multe spaţii din oraş, va reuni la fel ca şi în anii precedenţi, mai multe secţiuni, între care cele de Competiţie, Panorama, No/Kidding!, Filme Studenţeşti şi Revoluţii în documentare.

Acestea vor fi completate de două proiecţii speciale, respectiv, un film din Singapore şi altul despre cultura Klezmer.

În perioada desfăşurării evenimentului, CEFFTM scandează “Filmul e cu noi!” şi declanşează rEvoluţii prin film în Piaţa Unirii, Aula Magna a Universităţii de Vest Timişoara, Grădina de Vară Capitol, Casa Artelor, Anturaj, librăria Cărtureşti Mercy, Piaţa Sfântul Gheorghe, arată un comunicat de presă al CEFFTM, transmis, luni, AGERPRES.

Intrarea la proiecţii este liberă.

Miercuri, în Aula Magna a Universităţii de Vest va avea loc în cadrul secţiunii Competiţie, proiecţia “Mica tovarăşă” (The Little Comrade/ Seltsimees laps), o producţie Estonia, 2018. În Piaţa Unirii va avea loc Cineconcert Luna Amară, cu imagini din filme despre Revoluţia din 1989 pe muzica trupei Luna Amară.

Joi, în Aula Magna a Universităţii de Vest va fi proiectat filmul macedonean “Copci” (Stitches/ Savovi, 2016), urmat de “Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari” (I Do Not Care If We Go Down in History as Barbarians), o coproducţie România-Germania-Bulgaria-Franţa-Cehia, 2018. La Grădina de vară se va proiecta un scurtmetraj, “Noi în anul 2000” (România, 2006), iar la casa Artelor, “DocuRevolution”, cu sprijinul TM2021.

Vineri, Aula Magna a Universităţii de Vest este gazda filmului “Mutul” (The Mute/ Krew Boga), o coproducţie Polonia-Belgia, 2018. În Grădina de Vară Capitol se vor prezenta scurtmetrajul “Cutezătorii” şi pelicula “Hîrtia va fi albastră” (The Paper Will Be Blue), România, 2006. La Casa Artelor continuă DocuRevolution, cu sprijinul TM2021.

Sâmbătă, coproducţia “Donbass” (Germania-Ucraina-Franţa-Olanda-România) va fi prezentată în Aula Magna, iar la Grădina de vară, scurtmetrajul “Stremt” şi avanpremiera “Dumnezeu există şi numele lui e Petrunija” (God Exists, Her Name Is Petrunija/ Gospod postoi, imeto i’e Petrunija), coproducţie Macedonia-Belgia-Franţa-Croaţia-Slovenia, 2019. La Casa Artelor va fi proiectat “Procesul soţilor Ceauşescu” (Last Days of Ceauşescus/ Die letzten Tage der Ceausescus), Elveţia, 2011, urmat de “Timişoara, decembrie 1989”, România, 1993.

Duminica va închide festivalul cu coproducţia SUA – Singapore, “Faeryville”, 2014, iar de la ora 20.30, la Grădina de Vară Capitol va avea loc Gala de premiere, urmată de scurtmetrajul “Cadoul de Crăciun” şi “Un om credincios” (A Faithful Man / L’homme fidele, avanpremieră), producţie Franţa, 2018.

Central European Film Festival Timişoara este organizat de Asociaţia EuroFest şi finanţat de Primăria Municipiului Timişoara, CNC, Ministerul Culturii, UCIN, cu sprijinul Asociaţiei TM2021- Capitală Europeană a Culturii. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

FOTO: Un TIR și trei autoturisme implicate într-un accident rutier, în Bistrița. Un bărbat rănit în urma impactului

Publicat

Un accident rutier în care au fost implicate un TIR și trei autoturisme a avut loc, joi după-amiază, în cartierul Unirea din municipiul Bistrița.

Potrivit pompierilor care au intervenit, în urma impactului un bărbat în vârstă de 52 de ani a fost rănit.

Acesta a fost transportat la spital cu o plagă la nivelul unui membru superior.

”Se circulă alternativ, pe o bandă; mai multe echipaje de polițiști la Serviciul Rutier și Biroul Rutier acționează în zonă, dirijează traficul și efectuează măsurători și verificări la fața locului”, au informat reprezentanții IPJ Bistrița-Năsăud.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Din cauza vitezei, un șofer din Bistrița-Năsăud a lovit cu mașina un zid de consolidare de lângă drum. Un pasager din autoturism a fost rănit grav

Publicat

Un accident rutier soldat cu rănirea unei persoane și avarierea unei mașini a avut loc, joi după-amiază, pe drumul comunal Telcișor, din județul Bistrița-Năsăud.

Potrivit polițiștilor, un bărbat de 30 de ani, din Bichigiu, în timp ce conducea un autoturism pe direcția de mers spre Telciu, pe fondul vitezei excesive într-o succesiune de curbe, dintre care prima spre stânga, a pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un zid de consolidare, din beton, aflat în dreapta direcției sale de mers.

Accidentul s-a soldat cu rănirea unui bărbat de 37 de ani, din Telciu, pasager în autoturism.

”Echipajele de intervenție au găsit la locul indicat trei persoane dintre care una semiconștientă (bărbat, 37 de ani, pasager pe bancheta din spate). Bărbatul a fost preluat de echipajul de paramedici, i-a fost acordat primul ajutor și ulterior a fost predat echipajului de terapie intensivă mobilă SMURD. Echipajul medical care încadrează autospeciala de terapie intensivă mobilă l-a stabilizat (intubat) și transportat la UPU SMURD Bistrița. Prezenta un traumatism cranio-cerebral și alte leziuni. Celelalte două persoane implicate în accident nu prezintau marci traumatice”, au informat reprezentanții ISU Bistrița-Năsăud.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Continuă cercetările în acest caz polițiștii din Năsăud.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Bărbat rănit după ce a intrat cu scuterul în autoturismul care circula în fața lui, în Cluj-Napoca

Publicat

Un accident rutier în care au fost implicate un scuter și un autoturism a avut loc, joi după-amiază, pe strada Dorobanților din municipiul Cluj-Napoca.

Potrivit polițiștilor, conducătorul mopedului, cetățean străin, nu ar fi păstrat o distanță de siguranță față de autoturismul care circula în fața sa, intrând în coliziune cu acesta.

Ambii conducători au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele testărilor fiind negative.

”În urma evenimentului, conducătorul mopedului a fost transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale”, au informat reprezentanții IPJ Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

Fumatul pe stradă, interzis într-o regiune din Spania, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19

Publicat

Fumatul pe stradă şi în orice spaţiu în aer liber, inclusiv la terase, dacă nu se respectă o distanţă minimă de doi metri între persoane, este interzis începând de joi in provincia spaniolă Galicia. Măsură menită să prevină răspândirea coronavirusului şi pe care intenţionează să o aplice şi alte regiuni spaniole, printre care şi cea a capitalei Madrid, relatează agenţiile EFE şi AFP.

Societatea spaniolă de epidemiologie a cerut încă din luna iunie interzicerea fumatului în spaţiul public, întrucât fumătorii care sunt infectaţi şi asimptomatici pot emite picături sau aerosoli care conţin virusul. Riscurile în cazul fumătorilor sunt amplificate şi de manipularea mai frecventă a măştii (acum obligatorie în spaţiul public în toată Spania), de contactele repetate ale degetelor cu buzele prin atingerea ţigărilor şi de relaxarea separării între persoane.

Alte regiuni, precum Madrid, Castilla-Leon, Castilla-La Mancha sau Andaluzia, studiază posibilitatea introducerii acestei măsuri.

Spania se confruntă din nou cu o creştere accentuată a cazurilor de COVID-19, cu mii de noi îmbolnăviri în fiecare zi, în ultimele 24 de ore fiind înregistrate 3.172 de cazuri, bilanţ din care lipsesc cele din regiunea capitalei Madrid, care încă nu au fost raportate.

În virtutea autonomiei de care beneficiază regiunile spaniole, acestora le revine sarcina de a adopta restricţiile antiepidemice pe care le consideră potrivite. Au fost astfel impuse măsuri de carantină a unor localităţi, s-au limitat vizitele în căminele de bătrâni, a fost redus programul localurilor deschise pe timpul nopţii, au fost instituite restricţii pentru deplasare şi pentru vizitele la rude şi prieteni, fiind în plus intensificate anchetele epidemiologice şi testarea. AGERPRES

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate