Connect with us

EVENIMENT

Central European Film Festival Timişoara – la startul unei noi ediţii. Programul

Publicat

Central European Film Festival Timişoara (CEFFTM), care se va desfăşura în perioada 28 august – 1 septembrie în mai multe spaţii din oraş, va reuni la fel ca şi în anii precedenţi, mai multe secţiuni, între care cele de Competiţie, Panorama, No/Kidding!, Filme Studenţeşti şi Revoluţii în documentare.

Acestea vor fi completate de două proiecţii speciale, respectiv, un film din Singapore şi altul despre cultura Klezmer.

În perioada desfăşurării evenimentului, CEFFTM scandează „Filmul e cu noi!” şi declanşează rEvoluţii prin film în Piaţa Unirii, Aula Magna a Universităţii de Vest Timişoara, Grădina de Vară Capitol, Casa Artelor, Anturaj, librăria Cărtureşti Mercy, Piaţa Sfântul Gheorghe, arată un comunicat de presă al CEFFTM, transmis, luni, AGERPRES.

Intrarea la proiecţii este liberă.

Miercuri, în Aula Magna a Universităţii de Vest va avea loc în cadrul secţiunii Competiţie, proiecţia „Mica tovarăşă” (The Little Comrade/ Seltsimees laps), o producţie Estonia, 2018. În Piaţa Unirii va avea loc Cineconcert Luna Amară, cu imagini din filme despre Revoluţia din 1989 pe muzica trupei Luna Amară.

Joi, în Aula Magna a Universităţii de Vest va fi proiectat filmul macedonean „Copci” (Stitches/ Savovi, 2016), urmat de „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari” (I Do Not Care If We Go Down in History as Barbarians), o coproducţie România-Germania-Bulgaria-Franţa-Cehia, 2018. La Grădina de vară se va proiecta un scurtmetraj, „Noi în anul 2000” (România, 2006), iar la casa Artelor, „DocuRevolution”, cu sprijinul TM2021.

Vineri, Aula Magna a Universităţii de Vest este gazda filmului „Mutul” (The Mute/ Krew Boga), o coproducţie Polonia-Belgia, 2018. În Grădina de Vară Capitol se vor prezenta scurtmetrajul „Cutezătorii” şi pelicula „Hîrtia va fi albastră” (The Paper Will Be Blue), România, 2006. La Casa Artelor continuă DocuRevolution, cu sprijinul TM2021.

Sâmbătă, coproducţia „Donbass” (Germania-Ucraina-Franţa-Olanda-România) va fi prezentată în Aula Magna, iar la Grădina de vară, scurtmetrajul „Stremt” şi avanpremiera „Dumnezeu există şi numele lui e Petrunija” (God Exists, Her Name Is Petrunija/ Gospod postoi, imeto i’e Petrunija), coproducţie Macedonia-Belgia-Franţa-Croaţia-Slovenia, 2019. La Casa Artelor va fi proiectat „Procesul soţilor Ceauşescu” (Last Days of Ceauşescus/ Die letzten Tage der Ceausescus), Elveţia, 2011, urmat de „Timişoara, decembrie 1989”, România, 1993.

Duminica va închide festivalul cu coproducţia SUA – Singapore, „Faeryville”, 2014, iar de la ora 20.30, la Grădina de Vară Capitol va avea loc Gala de premiere, urmată de scurtmetrajul „Cadoul de Crăciun” şi „Un om credincios” (A Faithful Man / L’homme fidele, avanpremieră), producţie Franţa, 2018.

Central European Film Festival Timişoara este organizat de Asociaţia EuroFest şi finanţat de Primăria Municipiului Timişoara, CNC, Ministerul Culturii, UCIN, cu sprijinul Asociaţiei TM2021- Capitală Europeană a Culturii. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Fetiță de 13 ani din Cluj dispărută de acasă. Familia și poliția o caută. Sunați la 112 dacă o vedeți

Publicat

copil disparut1.jpg

O fetiță de 13 ani din Cluj=Napoca a fost dată dispărută după ce nu s-a mai întors acasă de la școală.

Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată despre faptul că minora Mirabela Coloji a ieșit de la școala luni, 22 aprilie, dar până în prezent nu s-a întors la domiciliu.

Fetiță de 13 ani din Cluj dispărută de acasă. Familia și poliția o caută. Sunați la 112 dacă o vedeți

Copila are o înălțime aproximativă de 1.30 metri, păr brunet…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

S-a ÎNJUMĂTĂȚIT recompensa primită de „minerii” de bitcoin

Publicat

bitcoin e1617773905426.jpg

Vineri, a avut loc un eveniment așteptat de piața criptomonedelor: operațiunea prin care a fost înjumătățită (halving) recompensa primită de „minerii” care contribuie la crearea de bitcoin.

Cantitate totală de bitcoin a fost definită la 21 de milioane de unități de creatorul (creatorii) cunoscuți sub pseudonimul Satoshi Nakamoto, iar obiectivul „înjumătățirii” este acela de a controla rata de emitere a bitcoinilor.

Următoarea operațiune de halving va…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

MESAJE de Sfântul Gheorghe: Urări de sănătate şi „La mulţi ani” pentru cei dragi, de ziua numelui

Publicat

mesaje de sfântul gheorghe: urări de sănătate şi „la mulţi

MESAJE, FELICITĂRI, SMS de Sf Gheorghe 2024. Pe data de 23 aprilie, credincioşii îl sărbătoresc pe Sfântul Gheorghe. Cu această ocazie, fiecare dintre noi transmitem cele mai frumoase gânduri celor care poată acest nume.

În acest an Biserica Ortodoxă a stabilit că pomenirea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe să se facă pe 23 aprilie înainte de Florii și de Sfintele Paști.

Desigur, cele mai originale urări vin din sufletul fiecăruia și sunt compuse chiar de cei care doresc…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Sfântul Gheorghe. Tradiții și superstiții legate de sărbătoarea din 23 aprilie. Ce nu ar fi bine să faci în această zi

Publicat

sfântul gheorghe. tradiții și superstiții legate de sărbătoarea din 23

Sfântul Gheorghe. O sărbătoare importantă pentru credincioși este marcată în calendarul ortodox în 23 aprilie. Este momentul în care este sărbătorit Sfântul Mucenic Gheorghe, unul dintre cei mai cunoscuți apărători ai creștinismului.

Pe lângă semnificațiile religioase, ziua Sfântului Gheorghe este legată și de o serie de tradiții și superstiții de primăvară.

Din 23 aprilie și până în ziua Sfântului Dumitru (26 octombrie – n.r.) este vara păstorilor,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe