Connect with us

EVENIMENT

Centru de bătrâni neautorizat, depistat de poliţişti în Târgu Jiu, județul Gorj

Publicat

fotografie cu caracter ilustrativ

Miercuri, poliţiştii au descoperit un centru de îngrijire pentru bătrâni care opera fără autorizație în municipiul Târgu Jiu. Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Gorj, Iani Gârbaciu, a declarat că cele 27 de persoane în vârstă care erau cazate acolo vor fi relocate în decursul zilei.

Potrivit acestuia, controlul poliţiştilor la respectiva unitate este în desfăşurare.

„Astăzi, 12 iulie, IPJ Gorj a identificat un centru de bătrâni neautorizat, pe raza municipiului Târgu Jiu.

IPJ Gorj a primit sarcini de la prefectul judeţului Gorj pentru efectuarea unor verificări suplimentare, în vederea depistării rapide a acestor situaţii. Conform informaţiilor primite, în centru sunt 27 de persoane vârstnice, toate vor fi relocate astăzi.

Controlul este în desfăşurare”, a spus Iani Gârbaciu.

Totodată, în urma controalelor efectuate la nivel judeţean la centrele de vârstnici, la 7 unităţi au fost următoarele deficienţe: transport hrană cu mijloc de transport neautorizat şi fără respectarea cerinţelor de igienă; funcţionare fără autorizaţie de securitate la incendiu, instalaţii de semnalizare, detectare şi alarmare nefuncţionale, instalaţie de detecţie la incendiu aferentă construcţiei a fost dezafectată, nerespectându-se cerinţele care au stat la baza emiterii autorizaţiei de securitate la incendiu şi a normelor tehnice în vigoare; lipsa elementelor de identificare la produse alimentare şi a probelor de alimente; depozitare alimente în condiţii necorespunzătoare; etichetare incompletă a materiilor prime; lipsa autorizaţiei de sănătate şi securitate în muncă, nerespectarea periodicităţii instruirilor specifice; primirea la locul de muncă a persoanelor fără încheiere în formă scrisă a contractului de muncă; lipsa regulamentelor de ordine interioară, a registrelor specifice.

De asemenea, au fost aplicate 38 de sancţiuni, dintre care 21 amenzi contravenţionale în cuantum total de 160.500 lei şi 17 avertismente.

La una dintre locaţiile verificate, în oraşul Ţicleni, s-a constat că acesta funcţiona fără licenţă.

S-au aplicat amenzi în cuantum de 32.000 lei, fiind întocmit şi un dosar penal.

În acest centru au fost identificate 7 persoane care ulterior au fost relocate (6 dintre aceştia în locuinţă proprietate personală sau ale aparţinătorilor, iar unul a fost preluat de către asistenţii sociali din localitatea de domiciliu – Bălăneşti, urmând să fie găsită o soluţie de relocare într-un centru specializat).

Din discuţiile purtate atât cu persoanele în cauză, cât şi cu aparţinătorii acestora, beneficiarii erau bine îngrijiţi, iar până în acest moment nu a fost semnalat vreun abuz asupra acestora sau indicii că aceştia ar fi avut de suferit, mai precizează sursa citată. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VINOVAT de poluarea de pe Someș, un autotren parcat în spatele Sălii Polivalente Cluj-Napoca. Apele Române continuă intervenția

Publicat

poluare 2 1.jpg

Apele Române acționează, în continuare, pentru limitarea poluării de pe Someșul Mic, în Cluj-Napoca. Sursa acesteia se pare a fi un autotren parcat în spatele Sălii Polivalente.

„Specialiștii Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Cluj intervin în continuare pentru limitarea efectelor poluării râului Someșul Mic.

Astfel, aceștia au suplimentat materialul absorbant. Totodată, utilizează și spill sorb, absorbant natural şi biodegradabil pentru reținerea…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Echipa Rotar și-a depus candidatura pentru Blaj. Cine se află pe lista PNL, pentru viitorul consiliu local

Publicat

echipa rotar și a depus candidatura pentru blaj. cine se află

Echipa Rotar și-a depus candidatura pentru Blaj: Primarul din Blaj, Gheorghe Valentin Rotar și-a depus miercuri, la Biroul Electoral de Circumscripție al municipiului, candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului și, de asemenea, lista de candidați ai partidului pentru viitorul Consiliu Local.

”Ca de obicei, suntem primii! Pentru viitorul mandat propun blăjenilor o echipă sudată, bine pregătită, oameni cu abilități dovedite în administrație și cu o atitudine…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Poşta Română poate distribui pensiile înainte de sărbătorile pascale. Directorul general: „depinde când ne intră banii în conturi”

Publicat

poşta română poate distribui pensiile înainte de sărbătorile pascale. directorul

Poşta Română poate distribui pensiile înainte de sărbătorile pascale. Procesul depinde de data la care compania primeşte banii, a declarat, miercuri, directorul general al operatorului poştal de stat, Valentin Ştefan.

„Răspunsul scurt este <da, până de sărbători putem livra pensiile>. Acum să vă dau câteva detalii. Data de 2 mai este zi lucrătoare. În companie vom lucra.

Citește și Pensiile ar putea fi virate înainte de sărbători. Când intră pensiile pe luna mai…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

L-AȚI VĂZUT? Minor de 17 ani, DISPĂRUT dintr-un centru de plasament din Cluj-Napoca. Sunați la 112

Publicat

lacatus claduiu e1713958161185.jpeg

La data de 24 aprilie a.c., Poliția municipiului Cluj-Napoca – Secția 5 Poliție a fost sesizată despre faptul că, în cursul zilei de ieri, 23 aprilie a.c., minorul Lăcătuș Claudiu, în vârstă de 17 de ani, ar fi plecat voluntar dintr-un centru de plasament din Cluj-Napoca, iar până în prezent nu s-a întors la domiciliu.

SEMNALMENTE – înălțime aproximativă 1.70 m, 65 de kilograme, constituție atletică, păr negru tuns scurt, față ovală, ochi…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe