Connect with us

EVENIMENT

Centrul INFOTRAFIC: Aglomerație pe Valea Prahovei, în zona stațiunilor montane

Publicat

arhiva foto

Trafic intens, miercuri la amiază, pe Valea Prahovei, în zona stațiunilor montane.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, miercuri, la ora 12.00, se circulă în condiții de aglomerație pe DN 1 Valea Prahovei, între Nistorești și Comarnic.

Citește și: Atenție, șoferi! Aglomerație pe DN 1, pe Valea Prahovei

De asemenea, se înregistrează valori crescute de trafic între Bușteni și Azuga, pe sensul de mers către stațiunile montane, iar pe direcția de coborâre către Ploiești, între Predeal și Bușteni.

Conducătorii auto sunt sfătuiți să ia în considerare folosirea rutelor alternative, să acorde atenție sporită la efectuarea manevrelor din trafic, să nu intre în depășiri riscante și să conducă responsabil.

În zonă, sunt prezenți polițiștii rutieri, pentru fluidizarea circulației.

Citește Romania24.ro pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO: Incendiu produs într-o localitate din Vrancea. Un bărbat a ajuns la spital. Pompierii s-au luptat cu flăcările mai bine de 3 ore

Publicat

incendiu vrancea casa

Un incendiu a izbucnit în noaptea de luni spre marți, la o casă aflată într-o localitate din Vrancea. Un bărbat a fost transportat la spital.

Potrivit ISU Vrancea, un astfel de eveniment nefericit, generat de un coș de fum neprotejat termic față de materialele combustibile, s-a produs luni, 20 martie 2023, în jurul orei 00:20, la o locuință din comuna Slobozia Ciorăști.

După anunțarea incendiului la numărul unic de urgență 112, pentru gestionarea situației de urgență au fost mobilizate 3 echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă și 1 ambulanță SMURD.

Forțele de intervenție au acționat în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Slobozia Ciorăști.

La momentul sosirii forțelor de intervenție, la locul indicat flăcările se manifestau violent atât la nivelul întregului acoperiș, cât și în interiorul locuinței.

incendiu vrancea casa 1

Incendiul a fost lichidat în limitele găsite după mai bine de 3 ore de luptă cu flăcările.

În urma evenimentului au ars: 150 metri pătrați din acoperișul locuinței și s-au deteriorat bunuri de uz casnic și mobilier din 4 camere.

Pe timpul intervenției, paramedicii au acordat primul ajutor calificat unei persoane de sex masculin, în vârstă de 52 de ani, care a suferit atac de panică și ușoară intoxicație cu fum.

Ulterior, pacientul a fost preluat și transportat cu ambulanța SMURD la Unitatea de Primiri Urgențe Focșani.

Citește mai departe

EVENIMENT

Camera Deputaţilor a aprobat modificarea Legii privind protecţia avertizorilor în interes public

Publicat

Camera Deputatilor, Parlament
Arhivă foto

Proiectul de modificare a Legii privind protecţia avertizorilor în interes public a fost adoptat marți, 21 martie 2023 de Plenul Camerei Deputaţilor.

Deputaţii au aprobat modificarea legii în forma venită de la Senat.

„Prin excepţie de la prevederile alin. 1, raportarea care nu cuprinde numele, prenumele, datele de contact sau semnătura avertizorului în interes public se examinează şi se soluţionează în măsura în care conţine indicii referitoare la încălcări ale legii”, se arată în proiectul de lege.

Potrivit modificărilor făcute la Senat, a fost eliminat cuvântul „temeinice” din sintagma „indicii temeinice”.

Modificarea a fost făcută la solicitarea Comisiei Europene.

Prin Legea privind protecţia avertizorilor în interes public, România, în calitate de stat membru, a transpus în legislaţia naţională Directiva UE 2019/1937.

Transpunerea Directivei constituie jalonul 430 din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

În cadrul evaluării legii efectuate cu prilejul celei de a doua cereri de plată, Comisia Europeană a transmis autorităţilor naţionale obiecţiile sale. În opinia Comisiei Europene, „indicii temeinice” din cuprinsul articolului este de natură a conduce la o examinare subiectivă a raportărilor anonime. În plus, mai spune Comisia Europeană, prevederea nu ar asigura potenţialilor avertizori „nivelul adecvat de certitudine juridică” şi ar putea descuraja raportările.

Proiectul urmează să meargă la promulgare, la preşedintele Klaus Iohannis. Agerpres

Citește mai departe

ECONOMIE

Comerţul cu autovehicule şi cu motociclete a scăzut în luna ianuarie a anului 2023

Publicat

motocicleta sursa foto pixabay

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a scăzut faţă de luna decembrie 2022, ca serie brută, cu 10,3%, anunță Institutul Național de Statistică.

„Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna ianuarie 2023, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scǎdere cu 10,3%, ca urmare a scǎderilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente, întreţinerea şi repararea motocicletelor (-21,6%), comerţul cu autovehicule (-12,1%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-7,4%) şi la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-5,6%)”, potrivit unui comunicat de presă.

Faţă de luna ianuarie 2022, arată INS, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut în luna ianuarie 2023 atât ca serie brută cu 20,0%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 15,7%.

„Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei, faţă de luna ianuarie 2022, a crescut în luna ianuarie 2023, atât ca serie brută cu 22,3%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 28,4%”, conform INS.

Sursa: MediaFax

Citește mai departe

ECONOMIE

Preţul gazelor naturale în Europa scade sub 40 de euro pentru prima dată în ultimele 20 de luni

Publicat

petrol

Preţurile gazelor naturale în Europa, au scăzut sub 40 de euro pe megawatt oră pentru prima dată de la începutul crizei energetice. Astfel că au fost reduse presiunile asupra consumatorilor şi avertizând în acelaşi timp asupra încetinirii economiei.

Preţul gazelor naturale în Europa scade sub 40 de euro pentru prima dată în ultimele 20 de luni

Referinţa TTF a scăzut luni cu aproape 8%, până la 39,96 euro/MWh, fiind pentru prima dată când preţul european al gazelor naturale a fost sub 40 de euro din iulie 2021, scrie FT, citat de ZF.

Preţurile la gaze au scăzut de la vârful atins în august anul trecut la peste 340 €/MWh, deoarece Europa a găsit gaze alternative la livrările ruseşti, în timp ce o iarnă blândă a menţinut depozitele de stocare relativ pline.

Vânzarea a fost, de asemenea, parţial alimentată de turbulenţele mai ample de pe piaţă, în urma preluării susţinute de guvern a Credit Suisse de către UBS duminică.

Sursa: MediaFax

Citește mai departe