EVENIMENT
Cercetări într-un dosar de omor după ce un deţinut a fost găsit decedat în celulă, în Giurgiu

Poliţiştii giurgiuveni efectuează cercetări într-un dosar de omor deschis în legătură cu cazul unui deţinut din cadrul Penitenciarului Giurgiu care a fost găsit decedat în celulă.
„Poliţiştii efectuează cercetări pentru infracţiunea de omor, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu după ce un deţinut din cadrul Penitenciarului Giurgiu a fost găsit decedat în celulă”, a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătoarea de cuvânt a IPJ Giurgiu, Ramona Stan.
Potrivit unor surse apropiate anchetei, deţinutul în vârstă de 50 de ani efectua o pedeapsă cu închisoarea de 25 de ani pentru infracţiunea de omor calificat.
El stătea în camera de detenţie cu alţi trei deţinuţi şi aceştia ar fi anunţat supraveghetorii din cadrul Penitenciarului că bărbatul ar fi fost găsit într-o baltă de sânge.
„La data de 9 martie 2022, în interiorul uneia dintre camerele de deţinere a avut loc un incident. Practic, între două persoane private de libertate clasificate în regim de maximă siguranţă a izbucnit un conflict spontan care a condus la decesul uneia dintre acestea.
Personalul medical al unităţii şi personalul operativ au intervenit conform procedurilor în vigoare, însă în pofida manevrelor de resuscitare la care a participat şi un echipaj de ambulanţă, solicitat prin Serviciul Unic de Urgenţă 112, a fost constatat decesul unui deţinut”, se arată într-un comunicat de presă, emis joi de Penitenciarul Giurgiu.
În conformitate cu prevederile legale, evenimentul a fost notificat Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu.
Verificările la faţa locului au început imediat după incident
Verificările la faţa locului au început imediat după incident, fiind realizate de către organele judiciare, sub coordonarea unui procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu.
De asemenea, autorităţile au procedat la informarea familiei deţinuţilor, a judecătorului de supraveghere a privării de libertate şi a Poliţiei Municipiului Giurgiu. Agerpres
Citește Romania24.ro pe Google News

Un adolescent de 14 ani din Ocna Mureș s-a ales cu dosar penal după ce a condus un moped fără permis.
Cazul a fost comunicat de reprezentanții IPJ Alba în buletinul de presă de luni, 19 mai 2025.
Potrivit IPJ Alba, la data de 18 mai 2025, polițiștii Secției 4 de Poliție Rurală Ocna Mureș l-au depistat pe un tânăr de 14 ani, din orașul Ocna Mureș, în timp ce conducea un moped, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Față de minor,…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Daune morale pentru o profesoară care a fost filmată în timp ce întreținea relații intime. Decizie la Curtea de Apel Alba Iulia

O profesoară din Sibiu a obținut daune morale, în instanță, după ce reputația i-a fost pătată și a fost victimă într-un dosar de ”violare a vieții private”.
La mai bine de șase ani de când a fost victimă a unei acțiuni de ”revenge porn”, profesoara a obținut daune de 10.000 de euro. Decizia definitivă a fost dată de magistrații Curții de Apel Alba Iulia, în data de 13 mai.
În primă instanță dosarul s-a aflat pe rolul Judecătoriei Sibiu, dar femeia nu a…
Citește mai mult pe Alba24.ro

Lucrările la noul sediu al Registrului Auto Român (RAR) Cluj din comuna Apahida avansează într-un ritm susținut. Potrivit reprezentanților instituției, șantierul este deja realizat în proporție de peste 60%, iar clădirea principală este ridicată.
Finalizarea și darea în folosință a noului sediu al Registrului Auto Român din comuna Apahida sunt programate pentru luna noiembrie 2025, conform graficului de execuție.
„Construcția noului sediu se află în plin…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Ministrul Educației, despre Evaluarea Națională: nu este corect să fie doar două materii. Variante privind admiterea la liceu

Ministrul Educației, Daniel David, susține că nu este corect ca la Evaluarea națională de la clasa a VIII-a să fie doar două materii, atât timp cât elevilor li se cer mai multe competențe.
”Eu consider Evaluările naționale că nu sunt comprehensive, nu sunt suficient de informative. Nu poți să spui, pe de-o parte, că tu vrei să promovezi cele opt competențe-cheie, dar în Evaluările naționale tu te cam focalizezi pe două. Hai să spunem că în celelalte clase mai mici mai…
Citește mai mult pe Alba24.ro