Connect with us

ACTUALITATE

Cercetător, despre numărul record de copii internați: nu vă panicați, infectarea nu este inevitabilă

Publicat

Medicul Octavian Jurma a criticat autoritățile pentru că nu iau măsuri în condițiile în care numărul de copii internați într-o zi a depășit recordul din valul Delta. Specialistul le spune oamenilor să nu se panicheze și îi învăță cum să-și ferească de infectare copiii.

Potrivit statisticilor prezentate de Octavian Jurma, luni, în România au for internați 620 de copii din cauza COVID, depășind recordul de 515 copii internați pe zi în valul Delta. Numărul internărilor se dublează săptămânal, ceea ce înseamnă că la finalul săptămânii ar putea fi depășit pragul 1,000 de copii internați pe zi.

Copiii se internează de două ori mai repede decât în valul Delta

Copiii se internează de două ori mai repede decât în valul Delta, în timp ce adulții ajung la spital într-un ritm similar la un număr mai mare de cazuri, mai spune Jurma care critică autoritățile deoarece nu iau măsuri pentr a-i proteja pe copii.

„Faptul că Omicron este mai blândă cu adulții și mai aspră cu minorii ar trebui să ne facă să luăm măsuri suplimentare de prevenție a infectării în rândul copiilor. De ce nu facem ce ar trebui? Nu mă întrebați, că nu înțeleg ce este în mintea celor care ne obligă copiii să se infecteze în masă”, a scris Octavian Jurma, pe Facebook.

De aceea, medicul îi învață pe părinți cum să-și ferească de infectare copiii.

„Ce poți face tu să îți păzești copiii atât de virus cât și de autorități?”

„Ce poți face tu să îți păzești copiii atât de virus cât și de autorități? În primul rând să eviți infectarea. Infectarea nu este inevitabilă. Trebuie să mai fii atent încă 4-5 săptămâni până ieșim din val: masca FFP2 – acesta nu trebuie scoasă în prezența altor persoane nici în pauze, evitarea ocaziilor sociale – fără petreceri, fără ieșiri la mall în week-end [până la ieșirea din val = sub 1 la mie], socializare doar cu prietenii apropiați – fără gașcă până ieșim din val, dacă e posibil evita ziua de luni (revenirea din week-end/vacanță), fă presiuni pentru trecerea în online până ieșim din val. Dacă totuși copilul se infectează [foarte probabil] – vaccinare”, sunt recomandările medicului Jurma.

Protejarea nu este egală cu izolarea socială

Totuși, specialistul le transmite părinților să nu intre în panică deoarece riscul de apariție a formelor grave este redus. De asemenea, protejarea nu este egală cu izolarea socială, spune Jurma.

„Toate aceste date trebuie să ne facă prudenți și atenți, nu panicați. Chiar dacă copilul se infectează riscul să facă o formă gravă de boală este infim. Chiar dacă e nevoie de spitalizare, șansele să dezvolte o formă gravă sunt mai mici că în Delta… Socializarea poate continua cu prietenii apropiați a căror familie o cunoașteți. Copiii pot și trebuie implicați în deciziile familiei în pandemie. Ei știu cine e infectat, chiar și cine are în familie infectați și sunt dornici să ajute la menținerea siguranței familiei”, a precizat Octavian Jurma.

(sursa: Mediafax)

Citește Romania24.ro pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Incident revoltător în curtea Catedralei „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”: Bărbat amendat pentru scandal și gesturi obscene

Publicat

incident revoltător în curtea catedralei „sfinții apostoli petru și pavel”:

Publicitate

Polițiștii locali din Botoșani au intervenit duminică, 29 iunie 2025, în jurul orei 12:55, după un apel telefonic care semnala un incident grav în curtea Catedralei „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din municipiul Botoșani.

Sesizarea indica faptul că un bărbat făcea scandal și își satisfăcuse nevoile fiziologice în incinta lăcașului de cult, provocând indignarea trecătorilor și a personalului religios.

La fața locului, echipajul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Pagube importante în urma incendiului de la depozitul de cereale din Dorohoi. 450 de tone de cereale, salvate de pompieri

Publicat

pagube importante în urma incendiului de la depozitul de cereale

Publicitate

Incendiul izbucnit la stația de condiționare a unui depozit de cereale din municipiul Dorohoi a provocat pagube semnificative, în ciuda intervenției rapide a pompierilor.

Flăcările au distrus bunurile aflate în interiorul stației, aproximativ 250 de metri liniari de bandă transportoare și materialele combustibile din structura acoperișului pe o suprafață de circa 20 de metri pătrați.

De asemenea, au fost degradate în urma incendiului alți 100 de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Proiect: Rovinieta, mai scumpă de la 1 septembrie. Care sunt noile tarife pentru mașini, autoutilitare și camioane

Publicat

proiect: rovinieta, mai scumpă de la 1 septembrie. care sunt

Publicitate

Rovinieta, tariful pentru utilizarea drumurilor naționale de către autovehicule, va crește începând cu 1 septembrie. Pentru autoturisme, taxa va fi de 3,5 euro pe zi și 50 de euro pe an, conform unui proiect de lege , publicat joi pe site-ul Ministerului Finanțelor care stabilește noi măsuri fiscal-bugetare, relatează alba24.ro.

Rovinieta – tariful de utilizare a drumurilor naționale pentru autovehicule, se scumpește de la 1 septembrie.

Pentru…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Incendiu puternic la un depozit de cereale din Dorohoi: Intervenție contracronometru a pompierilor

Publicat

incendiu puternic la un depozit de cereale din dorohoi: intervenție

Publicitate

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani intervin în aceste momente  pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de cereale din municipiul Dorohoi.

Flăcările au cuprins o magazie legată prin benzi transportoare de cauciuc de stația de condiționare a cerealelor, incendiul manifestându-se cu degajări mari de fum.

La fața locului au fost mobilizate trei autospeciale de stingere, autospeciala de salvare și lucru…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe