Connect with us

ACTUALITATE

Cercetător, despre numărul record de copii internați: nu vă panicați, infectarea nu este inevitabilă

Publicat

Medicul Octavian Jurma a criticat autoritățile pentru că nu iau măsuri în condițiile în care numărul de copii internați într-o zi a depășit recordul din valul Delta. Specialistul le spune oamenilor să nu se panicheze și îi învăță cum să-și ferească de infectare copiii.

Potrivit statisticilor prezentate de Octavian Jurma, luni, în România au for internați 620 de copii din cauza COVID, depășind recordul de 515 copii internați pe zi în valul Delta. Numărul internărilor se dublează săptămânal, ceea ce înseamnă că la finalul săptămânii ar putea fi depășit pragul 1,000 de copii internați pe zi.

Copiii se internează de două ori mai repede decât în valul Delta

Copiii se internează de două ori mai repede decât în valul Delta, în timp ce adulții ajung la spital într-un ritm similar la un număr mai mare de cazuri, mai spune Jurma care critică autoritățile deoarece nu iau măsuri pentr a-i proteja pe copii.

„Faptul că Omicron este mai blândă cu adulții și mai aspră cu minorii ar trebui să ne facă să luăm măsuri suplimentare de prevenție a infectării în rândul copiilor. De ce nu facem ce ar trebui? Nu mă întrebați, că nu înțeleg ce este în mintea celor care ne obligă copiii să se infecteze în masă”, a scris Octavian Jurma, pe Facebook.

De aceea, medicul îi învață pe părinți cum să-și ferească de infectare copiii.

„Ce poți face tu să îți păzești copiii atât de virus cât și de autorități?”

„Ce poți face tu să îți păzești copiii atât de virus cât și de autorități? În primul rând să eviți infectarea. Infectarea nu este inevitabilă. Trebuie să mai fii atent încă 4-5 săptămâni până ieșim din val: masca FFP2 – acesta nu trebuie scoasă în prezența altor persoane nici în pauze, evitarea ocaziilor sociale – fără petreceri, fără ieșiri la mall în week-end [până la ieșirea din val = sub 1 la mie], socializare doar cu prietenii apropiați – fără gașcă până ieșim din val, dacă e posibil evita ziua de luni (revenirea din week-end/vacanță), fă presiuni pentru trecerea în online până ieșim din val. Dacă totuși copilul se infectează [foarte probabil] – vaccinare”, sunt recomandările medicului Jurma.

Protejarea nu este egală cu izolarea socială

Totuși, specialistul le transmite părinților să nu intre în panică deoarece riscul de apariție a formelor grave este redus. De asemenea, protejarea nu este egală cu izolarea socială, spune Jurma.

„Toate aceste date trebuie să ne facă prudenți și atenți, nu panicați. Chiar dacă copilul se infectează riscul să facă o formă gravă de boală este infim. Chiar dacă e nevoie de spitalizare, șansele să dezvolte o formă gravă sunt mai mici că în Delta… Socializarea poate continua cu prietenii apropiați a căror familie o cunoașteți. Copiii pot și trebuie implicați în deciziile familiei în pandemie. Ei știu cine e infectat, chiar și cine are în familie infectați și sunt dornici să ajute la menținerea siguranței familiei”, a precizat Octavian Jurma.

(sursa: Mediafax)

Citește Romania24.ro pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Începe perioada electorală pentru alegerile locale parțiale din 4 mai din Avrămeni și Coșula. Campania, din 19 aprilie

Publicat

vot 1.jpg

Publicitate

Perioada electorală pentru alegerile locale parțiale care vor fi organizate în 4 mai pentru președintele Consiliului Județean Bihor și pentru primari din 19 localități din 14 județe începe astăzi, duminică, candidaturile urmând să fie depuse până pe 14 aprilie, iar campania va începe pe 19 aprilie, relatează agerpres.ro.

Două comune din județul Botoșani – Avrămeni și Coșula – vor organiza alegeri locale parțiale pentru funcția de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Câți câini ai voie să ții în curte? Răspunsul pe care mulți nu îl știu și riscă o amendă

Publicat

câți câini ai voie să ții în curte? răspunsul pe

Publicitate

Tot mai mulți români aleg să-și împartă curtea și viața cu unul sau mai mulți câini. Însă o întrebare frecventă este: există o limită legală privind numărul de câini pe care îi poți crește pe proprietatea ta? Răspunsul vine chiar din legislația actuală, care aduce clarificări pentru cei care locuiesc la casă, fie în mediul urban, fie în cel rural, relatează cluj24.ro.

Câți CÂINI ai voie să crești dacă stai la curte? Ce spune…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

CALENDAR ORTODOX 2025: Sfântul Cuvios Ioan Scărarul

Publicat

calendar ortodox 2025: sfântul cuvios ioan scărarul

Publicitate

Sfântul Cuvios Ioan Scărarul, mai este cunoscut și sub numele de „Sfântul Ioan Sinaitul” sau „Sfântul Ioan Climax”, s-a născut spre sfârșitul secolului al VI-lea, și a fost fiul lui Xenofont și al Mariei, aceștia având doi fii: pe Ioan și pe Arcadie. A fost contemporan cu Sfântul Maxim Mărturisitorul. Conform spuselor Arhiepiscopului Atenei, Meletie, țara de origine a Sfântului Ioan Scărarul este Palestina, iar călugărul Daniil de la…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO Un nou tip de formare pentru profesori: Cambridge Star și Toastmasters Botoșani aduc în prim-plan vorbitul cu impact

Publicat

foto un nou tip de formare pentru profesori: cambridge star

Publicitate

Teama de vorbit în public e mai mare decât teama de moarte, dar poate fi învinsă! Cum? Prin exerciții făcute în mijlocul unor oameni prietenoși, deschiși și dornici să te ajute. Glosofobia poate fi tratată dacă ai unde exersa, iar o metodă foarte eficientă pentru asta este pusă la dispoziția tuturor de clubul Toastmasters.

La inițiativa Elisabetei Maxim, director Cambridge Star Botoșani, și cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe