Connect with us

ACTUALITATE

Ceremonia de decernare a premiilor Emmy din acest an – doar online, fără covor roşu și fără celebrităţi în ţinute de gală

Publicat

Fără covor roşu, fără celebrităţi în ţinute de gală şi fără „Game of Thrones”: cea de-a 72-a ediţie a premiilor Emmy, echivalentul Oscarurilor pentru producţiile de televiziune, se va desfăşura duminică în cadrul unui show 100% virtual, o premieră la Hollywood de la debutul pandemiei, transmite vineri AFP.

Coronavirusul a bulversat în ultimele şase luni industria divertismentului, iar toate filmările au fost anulate sau amânate în California pe perioada măsurilor de închidere şi izolare.

În faţa unei săli goale, comedianul Jimmy Kimmel va prezenta duminică seară, la Los Angeles, Gala Premiilor Emmy, iar actorii, regizorii şi producătorii nominalizaţi vor aştepta cu emoţie să afle numele laureaţilor din acest an din confortul salonului sau al camerei de zi, la domiciliul fiecăruia.

Iar pentru a face ca acest exerciţiu să pară un pic mai „periculos”, cei aproximativ 130 de candidaţi la premii din acest an au fost invitaţi să renunţe la rochiile de seară şi la smoking în favoarea pijamalelor.

„De ani de zile, numărul celor care urmăresc ceremonia este în scădere. Aceasta este ocazia de a schimba lucrurile, de a avea o ceremonie ca niciodată”, conform lui Libby Hill, specialista în Emmy din cadrul redacţiei publicaţiei online IndieWire.

„Chiar dacă duminică seara se va consemna un dezastru, cel puţin va fi un dezastru interesant. Şi este tot ce putem cere de la (anul) 2020”, a adăugat ea.

Miniseria de televiziune „Watchmen” (Netflix) porneşte ca favorită cu 26 de nominalizări la premii, iar universul sumbru şi haotic în care se desfăşoară acţiunea seriei reflectă extraordinar de bine atmosfera generală din cursul acestui an.

Axată asupra uciderii mai multor sute de afroamericani în oraşul Tulsa din Oklahoma, în 1921, miniseria „Watchmen” investighează resorturile aflate la originea violenţelor cu caracter rasist şi a brutalităţii poliţiei, teme din păcate încă de actualitate în SUA, de la sfârşitul lunii mai, în plină campanie electorală pentru preşedinţie. Printre altele, motivul purtării măştii reprezintă un element cheie al intrigii acestei miniserii derivată din revistele de benzi desenate semnate în anii ’80 de britanicul Alan Moore.

„Cred că oamenii se vor plictisi repede să tot audă de ‘Watchmen'”, pronostichează Libby Hill.

După încheierea seriei „Game of Thrones”, produsă de HBO, competiţia din acest an la categoria „serial dramatic” se anunţă, în sfârşit, mai deschisă. „Este şansa HBO de a veni cu ‘Succession’ într-un moment bun”, conform lui Pete Hammond, specialistul în Emmy al site-ului Deadline.com.

Această comedie neagră pune în scenă destrămarea unei puternice familii implicată în lupta pentru a prelua controlul asupra unui imperiu media şi a câştigat un premiu Emmy pentru primul sezon la ceremonia de anul trecut. De această dată, producţia „Succesion” a obţinut 18 nominalizări, la egalitate cu seria „Ozark”, produsă de Netflix. Gigantul Netflix, care este nominalizat în total de 160 de ori la ceremonia Emmy din acest an, aşteaptă încă ocazia de a câştiga un premiu Emmy la una dintre categoriile majore ale galei.

Printre candidaţii la premii se numără şi producţia „The Crown”, consacrată familiei regale britanice, precum şi „The Mandalorian”, prima serie de televiziune a cărei acţiune se desfăşoară în universul „Star Wars” şi este disponibilă pe platforma Disney+, care a câştigat deja 5 premii Emmy la categoriile tehnice, premii ce au fost decernate la începutul săptămânii.

În categoria rezervată comediilor, seria produsă de Amazon „The Marvelous Mrs. Maisel”, despre o soţie evreică dornică de afirmare pe scena de stand-up comedy din New York-ul anilor ’50, este considerată favorită. La această categorie surpriza ar putea fi produsă de comedia canadiană „Schitt’s Creek”, despre o familie privilegiată decăzută, o serie ce a trecut aproape neobservată timp de 4 sezoane, după care a cunoscut succesul prin preluarea sa de către Netflix.

„Schitt’s Creek” a ajuns anul acesta la cel de-al 6-lea sezon, care este şi ultimul, iar faptul că a intrat în competiţia pentru Emmy cu această aureolă a „ultimei şanse” ar putea să-i confere un avantaj în faţa producţiilor rivale, crede Pete Hammond de la Deadline.com. Agerpres

Sursa foto: Emmys / Television Academy/facebook.com

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Se oprește apa la marginea municipiului Botoșani. Anunțul Nova Apaserv

Publicat

1711463397 nova apaserv.jpg

Din cauza unei avarii apărută pe conducta de distribuție apă din Azbo Dn 125 mm, localizată în zona străzii Parcul Tineretului,  S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani a oprit sistemul de alimentare cu apă, astăzi 26 martie 2024 începând cu ora 14:00, până mâine 27 martie 2024 ora 10:00, către utilizatorii din municipiul Botoșani strada Parcul Tineretului nr. 3, scările A, B, C, Aleea Parcul Tineretului nr. 8, scările A, B, Aleea Zimbrului.

„Ne cerem scuze pentru disconfortul creat prin această intervenție bruscă!”, au transmis reprezentanții Nova APaserv.

 

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Ludoteca de la Botoșani, proiectul unic care dă speranțe copiilor cu probleme de vedere sau de auz

Publicat

index 7 1000x600.webp.webp

În municipiul Botoșani se află un centru educațional unicat în România. Este vorba despre o ludotecă specializată pentru copii cu deficiențe de auz și văz. Ludoteca beneficiază de jocuri și materiale didactice personalizate pentru aceste deficiențe, dar și de creații originale, scrie Adevărul.

Copiii la joacă FOTO Adevărul
Copiii la joacă FOTO Adevărul

În România, sunt numeroși copii cu deficiențe de văz și auz care nu au parte de o șansă reală de integrare în societate, mai ales din cauza lipsei spațiilor gratuite pentru terapie sau a materialelor educaționale adaptate nevoilor acestora.

În județul Botoșani, o echipă de voluntari condusă de Laura Dănilă, un apreciat specialist în logopedie și psihologie pediatrică, a reușit, în 2021 să deschisă prima…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Beat criță, așa a condus un bărbat din municipiul Botoșani. Polițiștii l-au dat jos de la volan la Stăuceni

Publicat

razie 4 1000x600.jpeg

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit luni pe drumul național, DN 29D, în comuna Stăuceni, un autoturism condus de un bărbat, de 62 de ani, din municipiul Botoșani.

 

În urma testării cu aparatul etilotest, valoarea rezultată a fost de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior,  bărbatul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe botosani24

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Locuri de muncă disponibile la Botoșani. 492 de locuri pe LISTA comunicată de AJOFM

Publicat

bucatar1.jpg

AJOFM Botoșani a anunțat astăzi că nu mai puțin de 492 locuri de muncă sunt disponibile astăzi la nivelul județului Botoșani, conform datelor centralizate de de la agenții economici.

Iată și lista completă cu locurile de muncă comunicate de AJOFM Botoșani:

UNITATEA
DIRECTOR TEHNIC SC TAMIŞTEF SRL

Str. Pacea nr.37A

E-mail:tamistef@yahoo.com

DIRECTOR TEHNIC SC ELLY FOOD TRADITIONAL SRL; Flamanzi

Tel:0231/552255

MANAGER SPITALUL JUDETEAN DE URGENTA „MAVROMATI” BOTOSANI

Str. Marchian nr. 11

Tel:0231/518812

SEF FERMA AGRICOLA SC ELLY FOOD TRADITIONAL SRL; Flamanzi

Tel:0231/552255

INGINER CONSTRUCTII CIVILE,INDUSTRIALE SI AGRICOLE SC BRAMIS REBUILD SRL

Str. O. Onicescu nr.3,parter

Tel. 0745521363

INGINER CONSTRUCTII CIVILE,INDUSTRIALE SI…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe