Connect with us

ACTUALITATE

Cererea de energie se va dubla în următorii 20 de ani, din cauza lipsei soluţiilor de eficientizare (studiu)

Publicat

energie electrica

Cererea globală de energie aproape se va dubla în următorii 20 de ani, în lipsa unor proiecte de eficientizare a consumului, potrivit unui studiu al companiei de consultanţă PwC privind transformarea în sectorul energiei, utilităţilor şi resurselor.

„Sectorul energiei se află în centrul unor transformări masive. Cererea globală creşte accelerat, urmând ca până în 2040 să fie patru ori mai mare decât era în urmă cu 30 de ani. Presiunea generată de creşterea cererii şi preocuparea privind schimbările climatice vor avea impact asupra tuturor segmentelor industriei energiei, utilităţilor şi resurselor’, spune David Trow, Partener şi Liderul echipei de servicii pentru sectorul de energie, citat într-un comunicat al companiei, remis, luni, AGERPRES.

În prezent, consumul de energie la nivel global creşte mult mai rapid decât populaţia. Astfel, dacă în urmă cu cinci decenii, la o populaţie de 3,7 miliarde de oameni consumul de energie era de 5 miliarde tone echivalent petrol, până în 2020 va creşte de patru ori, ajungând la 19 miliarde tone echivalent petrol. În acest răstimp, populaţia s-a dublat.

Până în 2040, vor fi 9 miliarde de oameni pe planetă, iar consumul va fi de peste şase ori mai ridicat (32 miliarde tone) decât în urmă cu 50 de ani.

„Implementarea unor soluţii pentru creşterea eficienţei energetice ar putea aduce economii semnificative astfel încât cererea să avanseze cu doar 25%, în următorii 20 de ani, în loc să se dubleze. Din fericire, datorită tehnologiilor bazate pe inteligenţă artificială, analiza datelor, posibilitatea de stocare a surplusului de energie, resursele regenerabile etc, companiile au mai multe instrumente şi oportunităţi ca niciodată să realizeze cu succes schimbările necesare’, a precizat, la rândul său, Andreea Mitiriţă, Partener PwC România.

Printre principalele concluzii ale raportului se află faptul că cea mai mare parte din creşterea cererii de energie provine din India şi China, regenerabilele sunt sursa de energie cu cea mai rapidă creştere, utilizarea gazelor naturale va creşte mult mai rapid decât cea a petrolului sau a cărbunelui, iar creşterea populaţiei şi a cererii pentru energie pun presiune pe descoperirea de noi zăcăminte de resurse şi, implicit, pe bugetele de investiţii ale producătorilor.

În plus, acţionarii companiilor de energie, utilităţi şi resurse insistă tot mai mult ca energia şi produsele pe care le furnizează să fie mai curate, cu amprentă de carbon redusă, noile tehnologii şi resursele de energie regenerabilă susţin planurile companiilor pentru eficientizarea consumului, în timp ce avansul tehnologiilor pentru producţia de energie regenerabilă şi posibilitatea de stocare permit persoanelor şi comunităţilor locale să producă, utilizeze şi să vândă propria energie. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

CALENDAR ORTODOX 2025: Sfântul Mucenic Sava de la Buzău

Publicat

calendar ortodox 2025: sfântul mucenic sava de la buzău

Publicitate

Sfântul Sava s-a născut la anul 334 într-un sat din zona Buzăului, nu departe de râul Mousaios (Buzăul de astăzi). Încă din copilărie s-a arătat râvnitor în credinţa creştină. Era un om drept în credinţă, blând, smerit, cucernic, gata spre ascultare şi liniştit. În anii 369-372, regele got Atanaric a dezlănţuit o cumplită prigoană asupra creştinilor.

În apropierea Sf. Paşti ale anului 372, Atharid, fiul dregătorului got Rotheseu, a…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: Românii nu știu ce să facă cu banii. Ce spun antreprenorii despre succesul în afaceri: „Nu m-am gândit niciodată să fac bani”

Publicat

botoșani: românii nu știu ce să facă cu banii. ce

Publicitate

Românii sunt pe ultimele locuri în Uniunea Europeană la educație financiară spun reprezentații unei puternice instituții bancare. Pe scurt, nu știm cum să gestionăm banii, cum să economisim, investim sau cheltuim, scrie ADEVĂRUL

România a pășit pe drumul capitalismului în anul 1990, după căderea comunismului. Am intrat în economia de piață, dar cu toate acestea, după 35 de ani, majoritatea românilor nu au noțiuni de educației…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Noi criterii pentru indemnizațiile de merit ale personalului medical din spitalele publice, propuse de Minister

Publicat

noi criterii pentru indemnizațiile de merit ale personalului medical din

Publicitate

Spitalele publice au posibilitatea de a acorda indemnizații de merit personalului medico-sanitar de specialitate, din veniturile proprii. Acordarea acestora se face în limita fondurilor aprobate prin buget, pe baza evaluării performanțelor profesionale, fără a depăși 2% din cheltuielile alocate pentru salariile de bază, scrie alba24.ro.

Cuantumul anual nu poate depăși șase salarii minime brute pe economie, prevede un proiect de ordonanță de urgență…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Sâmbăta lui Lazăr, pomenirea minunii învierii dreptului Lazăr din Betania. Cât a mai trăit Lazăr după învierea sa

Publicat

sâmbăta lui lazăr, pomenirea minunii învierii dreptului lazăr din betania.

Publicitate

Sâmbăta dinaintea „Intrării Domnului în Ierusalim” este cunoscută sub numele de Sâmbăta lui Lazăr. În această zi se face pomenirea minunii învierii dreptului Lazăr din Betania, fiul lui Simon. Conform Sfintei Tradiții, Lazăr a fost numit apoi episcop al cetății Chition și a trecut la cele veșnice la 30 de ani de la învierea sa.

Prin învierea lui Lazar se face o anticipare a Învierii Domnului

Cel ce după multe umilințe avea să învieze…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe