Connect with us

EVENIMENT

Aglomerație la frontieră. Migranți din Siria şi Irak prinși la Nădlac II

PublicatDouă grupuri de migranţi din Siria şi Irak au încercat, în noaptea de joi spre vineri, să treacă ilegal graniţa în Ungaria, prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II, folosind documente de identitate bulgăreşti.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Poliţia de Frontieră Arad, primul grup s-a prezentat la ieşirea din ţară într-un microbuz condus de un bulgar, dar înmatriculat în Germania.

Pasagerii erau patru bărbaţi care au prezentat la control cărţi de identitate ce aveau însemnele autorităţilor din Bulgaria.

Câteva minute mai târziu, în acelaşi punct de frontieră s-a prezentat pentru a ieşi din ţară un alt şofer bulgar, în vârstă de 61 de ani, la volanul unui autovehicul înmatriculat în Bulgaria.

Şi în acest caz, şoferul transporta şapte străini, care s-au legitimat cu documente de călătorie bulgăreşti.

“În ambele situaţii, cu ocazia verificării documentelor, poliţiştii de frontieră au constatat că persoanele prezente la control nu erau cele din fotografiile documentelor de călătorie, existând diferenţe de fizionomie.

Poliţiştii de frontieră au întrerupt călătoria celor în cauză, fiind conduşi la sediul instituţiei pentru cercetări.

În continuarea verificărilor s-a stabilit că cei unsprezece bărbaţi sunt cetăţeni din Siria şi Irak, opt adulţi cu vârste cuprinse între 18 şi 46 de ani şi trei minori, având vârste cuprinse între 14 şi 16 ani, solicitanţi de azil în ţara noastră”, se arată în comunicat.

Şoferii bulgari sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi, iar cei 11 sirieni şi irakieni, pentru fals privind identitatea şi tentativă la trecerea ilegală a frontierei de stat. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

Autoturism intrat într-un cap de pod în județul Vâlcea. Un bărbat a fost scos inconștient

Publicat

Un autoturism a intrat, marți seara, într-un cap de pod, pe o șosea din județul Vâlcea. Un bărbat a fost scos din mașină inconștient.

Acciddentul s-a produs în Copăcelu, localitate componentă a municipiului Râmnicu Vâlcea.

Un autoturism a intrat într-un cap de pod, fiind semnalată o victimă încarcerată.

Conform pompierilor vâlceni, bărbatul a fost descarcerat, fiind inconștient. Salvatorii fac manevre de resuscitare.

Citește mai departe

ECONOMIE

Peste 92.000 de persoane fizice şi juridice înregistrate la Registrul Comerțului, în primele 10 luni din 2020. Numărul, mult mai mic față de anul precedent

Publicat

contabilitate

Numărul de înmatriculări de persoane fizice şi juridice a scăzut în primele zece luni din 2020 cu 21,9%, comparativ cu perioada similară din 2019, la 92.179, din care 64.833 SRL, conform datelor centralizate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului.

Cele mai multe înmatriculări au fost înregistrate în municipiul Bucureşti, respectiv 15.623 (plus 1,01% comparativ cu ianuarie-octombrie 2019), şi în judeţele Cluj – 4.795 (minus 15,06%), Ilfov – 4.505 (plus 4,26%) şi Timiş – 4.104 (minus 19,36%).

La polul opus, numărul cel mai mic de înmatriculări a fost consemnat în judeţele Ialomiţa – 681 (minus 32,24%), Covasna – 717 (minus 28,30%) şi Tulcea – 769 (minus 26,62%).

Creşteri ale numărului de înmatriculări s-au consemnat doar în Ilfov (plus 4,26%) şi Bucureşti (plus 1,01%), în timp ce scăderile cele mai semnificative au fost înregistrate în Argeş (minus 38,19%), Dâmboviţa (minus 38,17%) şi Caraş-Severin (minus 36,15%).

Domeniile în care au fost realizate cele mai multe înmatriculări sunt comerţul cu ridicata şi cu amănuntul; repararea autovehiculelor şi motocicletelor – 22.561 (minus 13,15%), construcţii – 11.695 (minus 8,92%) şi transport şi depozitare – 9.704 (plus 3,76%).

În luna octombrie 2020 au fost înmatriculate 11.214 persoane fizice şi juridice, cele mai multe în Bucureşti (2.062) şi în judeţele Cluj (594), Ilfov (588) şi Timiş (481).

Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Fotbal: Zece cazuri de COVID-19 găsite la ultimele teste din Premier League

Publicat

coronavirus

Conducerea primei ligi engleze de fotbal a anunţat luni că au fost depistate zece noi cazuri de infectare cu COVID-19 în rândul jucătorilor şi membrilor echipelor, cu ocazia ultimei serii de teste efectuate, informează EFE.

În perioada 23 – 29 noiembrie au fost testaţi pentru noul coronavirus 1.381 de jucători şi angajaţi ai celor 20 de cluburi din Premier League, zece dintre aceştia având rezultate pozitive.

Toate personale infectate cu COVID-19 au fost plasate în izolare pentru o perioadă de 10 zile, subliniază Premier League într-un comunicat. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Circulație feroviară oprită în județul Mehedinți

Publicat

Circulația feroviară este oprită marți seara în județul Mehedinți, din cauza unui tren stricat.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe magistrala 900, în zona stației CF Strehaia, județul Mehedinți, un tren de călători care circulă pe relația Filiași-Orșova s-a defectat în linie curentă.

Două trenuri de călători sunt oprite în stații.

Circulația feroviară este oprită.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate