Connect with us

EVENIMENT

Aglomerație la frontieră. Migranți din Siria şi Irak prinși la Nădlac II

Publicat

Două grupuri de migranţi din Siria şi Irak au încercat, în noaptea de joi spre vineri, să treacă ilegal graniţa în Ungaria, prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II, folosind documente de identitate bulgăreşti.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Poliţia de Frontieră Arad, primul grup s-a prezentat la ieşirea din ţară într-un microbuz condus de un bulgar, dar înmatriculat în Germania.

Pasagerii erau patru bărbaţi care au prezentat la control cărţi de identitate ce aveau însemnele autorităţilor din Bulgaria.

Câteva minute mai târziu, în acelaşi punct de frontieră s-a prezentat pentru a ieşi din ţară un alt şofer bulgar, în vârstă de 61 de ani, la volanul unui autovehicul înmatriculat în Bulgaria.

Şi în acest caz, şoferul transporta şapte străini, care s-au legitimat cu documente de călătorie bulgăreşti.

„În ambele situaţii, cu ocazia verificării documentelor, poliţiştii de frontieră au constatat că persoanele prezente la control nu erau cele din fotografiile documentelor de călătorie, existând diferenţe de fizionomie.

Poliţiştii de frontieră au întrerupt călătoria celor în cauză, fiind conduşi la sediul instituţiei pentru cercetări.

În continuarea verificărilor s-a stabilit că cei unsprezece bărbaţi sunt cetăţeni din Siria şi Irak, opt adulţi cu vârste cuprinse între 18 şi 46 de ani şi trei minori, având vârste cuprinse între 14 şi 16 ani, solicitanţi de azil în ţara noastră”, se arată în comunicat.

Şoferii bulgari sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi, iar cei 11 sirieni şi irakieni, pentru fals privind identitatea şi tentativă la trecerea ilegală a frontierei de stat. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Atenție, șoferi! Trafic cu restricții din cauza unor transporturi agabaritice

Publicat

transport agabaritic
Arhivă foto

Traficul se va desfășura cu restricții vineri seară și în noaptea de vineri spre sâmbătă, din cauza a trei transporturi agabaritice.

Potrivit Centrului INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, vineri, 31 martie, începând cu ora 20.00, se va desfășura un transport agabaritic pe ruta: Agigea Port Constanța – DN 39A – DN 39 – A4 –  Ovidiu – DN 2A – Hârșova  – Slobozia – Urziceni – DN2 – DNCB – A1.

Transportul este format dintr-un camion cu masa de 123 de tone, urmând să fie însoțit pe traseul precizat de echipaje ale poliției rutiere.

De asemenea, sâmbătă, începând cu ora 00.15, se va desfășura un transport agabaritic pe ruta: PTF Borș I – DN1 – Centura Oradea – DN 79 – A11 – A1 – A6 – VO Lugoj – DN6 – Drobeta Turnu Severin – DN 56A – DN 56 – Craiova.

Transportul este format dintr-un camion cu masa de 88 de tone, urmând să fie însoțit pe traseul precizat de echipaje ale poliției rutiere.

Totodată, mâine, începând cu ora 00.45, se va pune în mișcare un transport agabaritic pe ruta: PTF Borș I – DN1 – Centura Oradea – DN 79 – A11 – A1 – A6 – VO Lugoj – DN6 – Drobeta Turnu Severin – DN 56A – DN 56 – PTF Calafat.

Transportul este format dintr-un camion cu masa de 83 de tone, urmând să fie însoțit pe traseul precizat de echipaje ale poliției rutiere.

Citește mai departe

EVENIMENT

CFR SA a semnat toate cele 8 contracte finanţate prin PNRR pentru modernizarea instalaţiilor de siguranţă feroviară

Publicat

contracte finantare cfr fb
sursa foto: Facebook / CFR Infrastructura

CFR SA a informat că toate cele opt contracte, în valoare totală de 25,97 milioane de lei, pentru modernizarea instalațiilor de siguranță feroviară, finanțate prin PNRR, au fost semnate vineri.

„Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a semnat astăzi, 31 martie 2023, toate cele 8 contracte, în valoare totală de 25,97 milioane lei, finanţate din fonduri nerambursabile PNRR, pentru elaborarea Documentaţiei de Avizare a Lucrărilor de Intervenţie (DALI) privind Sporirea eficienţei economice şi a siguranţei feroviare prin creşterea nivelului de centralizare al instalaţiilor de semnalizare feroviară, pe 973 km CF şi în 121 de staţii, pe raza celor 8 sucursale regionale”, se menţionează în comunicat.

contracte finantare cfr fb 2

Conform sursei citate, asocierea ISPCF SA (lider de asociere) – SC Baicons Impex SRL va elabora Documentaţia de Avizare a Lucrărilor de Intervenţie (DALI), în cadrul a 5 contracte, în valoare totală de 19,124 milioane de lei, fără TVA pentru loturile: Lot 2 – Sucursalele Regionale CF Timişoara şi Cluj – 6, 913 milioane lei, fără TVA; Lot 4 – Sucursalele Regionale CF Iaşi şi Galaţi – 6,233 milioane lei, fără TVA; Lot 5 – Sucursala Regională Galaţi – 2,079 milioane lei, fără TVA; Lot 6 – Sucursala Regională CF Bucureşti – 881.334 lei, fără TVA; Lot 8 – Sucursala Regională CF Cluj – 3,017 milioane lei, fără TVA.

Asocierea SC Baicons Impex SRL (lider de asociere) – ISPCF SA va elabora Documentaţia de Avizare a Lucrărilor de Intervenţie (DALI), în cadrul a 3 contracte, în valoare totală de 6,85 milioane lei, fără TVA, pentru loturile: Lot 1 – Sucursalele Regionale CF Craiova/Bucureşti – 3 milioane lei, fără TVA; Lot 3 – Sucursala Regională CF Braşov – 3 milioane lei, fără TVA; Lot 7 – Sucursala Regională CF Craiova – 850.000 lei, fără TVA.

contracte finantare cfr fb „

CFR SA a semnat toate cele 8 contracte finanţate prin PNRR pentru modernizarea instalaţiilor de siguranţă feroviară.

Conform sursei citate, obiectivele specifice pentru fiecare sector de cale ferată şi staţiile CF sunt: creşterea productivităţii şi reducerea costurilor de exploatare în domeniul conducerii traficului prin creşterea gradului de centralizare a instalaţiilor de semnalizare, precum şi eficientizarea operaţiunilor din nodurile feroviare pentru asigurarea unor conexiuni mai rapide cu alte rute feroviare din zonă prin integrarea instalaţiilor de semnalizare în centre de management al traficului

Totodată, se are în vedere creşterea nivelului de siguranţă a traficului feroviar prin modernizarea instalaţiilor mecanice.

„Este important de precizat faptul că, prin implementarea programului de centralizare a instalaţiilor şi integrarea acestora în centre de management ale traficului, contribuim esenţial la creşterea gradului de siguranţă feroviară, optimizarea capacităţii de exploatare a sectoarelor feroviare şi la reducerea cheltuielilor aferente întreţinerii”, se mai precizează în comunicat.

Sursa de finanţare este asigurată din fonduri nerambursabile prevăzute în Planul Naţional de Relansare şi Rezilienţă (PNRR), iar durata contractelor este de 9 luni, de la emiterea ordinului de începere a prestării serviciilor. Agerpres

sursa foto: Facebook / CFR Infrastructura

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Mașină răsturnată pe o parte în șanț, într-o localitate din Dâmbovița

Publicat

acc dambovita (14)

Un accident rutier  avut loc, vineri după-amiază într-o localitate din Dâmbovița. Din primele date, șoferul unui mașini a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și s-a răsturnat cu mașina cu într-un șanț. Din primele date, o persoană a fost rănită.

Potrivit ISU Dâmbovița, pompierii au intervenit în cazul unui accident rutier produs în localitatea Comișani.

La locul accidentului, echipajele de intervenție au găsit o persoană rănită, neîncarcerată, conștientă.

Aceasta este asistată la fața locului de către echipajele medicale.

Pompierii asigură și măsurile de prevenire a incendiilor la locul evenimentului rutier.

La fața locului au acționat pompierii de la Detașamentul Târgoviște cu o autospecială de intervenție, o autospecială de descarcerare și cu o ambulanță SMURD, iar SAJ DB cu un echipaj.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Peste două kilograme de droguri, găsite de polițiști în urma unei percheziții la locuința unui bărbat din Capitală

Publicat

droguri bucuresti 4

În timpul unei percheziții efectuate în locuința unui bărbat din Capitală, polițiștii au descoperit peste două kilograme de droguri, o parte dintre acestea fiind ascunse în frigider.

Potrivit unui comunicat al Poliției Române, la data de 30 martie 2023, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, au documentat activitatea infracțională a unui bărbat, bănuit de săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc.

droguri bucuresti 3

În cauză s-a reținut că, în perioada ianuarie – martie 2023, bănuitul ar fi deținut, în vederea vânzării, o cantitate mare de droguri de mare risc, o parte din aceasta fiind comercializată către consumatori din municipiul București.

droguri bucuresti 5

În urma percheziției domiciliare efectuată la data de 30 martie 2023, în București, la locuința bănuitului, au fost descoperite și ridicate peste 1,1 kilograme de ketamină, un kilogram de amfetamină (disimulată în congelatorul frigiderului), 80 de grame de cocaină, aproximativ 300 de comprimate ecstasy, o cantitate mare de substanță psihoactivă sub formă de cristale, precum și mai multe timbre impregnate cu LSD, cu o valoare totală de piață de peste 60.000 de euro.

droguri bucuresti

De asemenea, au fost descoperiți și ridicați 61.600 de lei, 300 de euro și 100 de USD, cu privire la care s-a dispus instituirea măsurii sechestrului asigurător, existând suspiciunea rezonabilă că provin din traficul de droguri.

În cursul zilei de vineri, 31 martie, va fi sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București, cu propunerea de arestare preventivă a bănuitului, pentru 30 de zile.

droguri bucuresti 1

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

 

Citește mai departe