Connect with us

EVENIMENT

Cetăţenii românii din Regatul Unit au la dispoziţie un formular electronic pentru a solicita asistenţă consulară

Publicatuk

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord pune la dispoziţia cetăţenilor români aflaţi în situaţii de urgenţă din cauza pandemiei COVID-19 un formular online de înregistrare pentru a solicita asistenţă consulară.

Sunt vizaţi cetăţenii români care se regăsesc în următoarele situaţii: turist în Regatul Unit, student ERASMUS, cetăţeni aflaţi în Regatul Unit pentru intervenţii chirurgicale sau tratament, muncitori sezonieri sau lucrători cu contracte temporare de muncă încetate ca rezultat al COVID19, precizează ambasada într-un comunicat de presă difuzat vineri.

Formularul electronic este disponibil pe pagina web a misiunii diplomatice a României la Londra la adresa
www.ambasada-romaniei.co.uk/ro/covid-19.

Formularul este o modalitate alternativă la canalele obişnuite – liniile telefonice şi adresele de email – prin intermediul cărora ambasada poate fi contactată de cetăţenii români fără rezidenţă permanentă în Marea Britanie şi care au nevoie de sprijinul consular al misiunii diplomatice şi al oficiilor consulare ale României din Regatul Unit.

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, prin intermediul Secţiei Consulare Londra, al Consulatului General de la Manchester (manchester.mae.ro) şi al Consulatului General de la Edinburgh (edinburgh.mae.ro), continuă să asigure asistenţă consulară cetăţenilor români aflaţi în situaţii dificile şi să efectueze servicii consulare pentru cazurile de urgenţă, temeinic justificate, determinate de necesităţi deosebite, precum decese, accidente, acte solicitate de autorităţile locale în contextul pandemiei.

Pentru a contacta reprezentanţii misiunii diplomatice şi ai oficiilor consulare ale României din Regatul Unit şi a solicita asistenţă consulară, cetăţenii români aflaţi în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord au la dispoziţie următoarele numere de telefon şi adrese de email:

Secţia Consulară Londra
Email: londra.asistenta@mae.ro
Tel: (+44) (0) 7503 882992
Tel: (+44) (0) 7425 285318
Tel: (+44) (0) 7738 716335

Consulatul General al României la Manchester
Email: manchester.consul@mae.ro
Tel: (+44) (0) 7535 604342

Consulatul General al României la Edinburgh
Email: edinburgh.infoconsul@mae.ro
Tel: (+44) (0) 7951 858445

AGERPRES

 

Foto: (c) Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord / Facebook


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

Un polițist local din Sectorul 1 și-a reclamat superiorii că l-au obligat să poarte uniformă

Publicat

Primarul Sectorului 1 al Capitalei, Clotilde Armand, spune că a cerut Poliției locale să le ceară angajaților să poarte uniforme, iar unul dintre polițiști și-a reclamat superiorii că l-au obligat să facă acest lucru.

Primarul Clotilde Armand susține că în urmă cu câteva zile a cerut conducerii Poliției Locale Sector 1 să transmită angajaților că este obligatoriu să poarte uniformă.

Edilul spune că a cerut asta după ce a constatat că erau „prea mulți polițiști locali în teritoriu îmbrăcați casual”.

Primarul povestește că unul dintre polițiști și-a reclamat superiorii.

„Și ce credeți? Unul dintre polițiștii locali din Sectorul 1 a făcut plângere conducerii pentru că l-a obligat să poarte uniformă de serviciu. Kafka?! Sper să înțeleagă că problemele de fashion nu sunt în atribuțiile Poliției Sectorului 1”, a scris Clotilde Armand luni seara pe Facebook.

Sursa: Mediafax

Citește mai departe

EVENIMENT

Trei tineri din Afganistan şi Pakistan, depistaţi în Galați cu şedere ilegală

Publicat

frontiera
Arhivă Foto

Trei tineri din Afganistan şi Pakistan, cu vârste cuprinse între 18 şi 28 de ani, respinşi în procedura de azil, au fost depistaţi cu şedere ilegală, după ce nu au părăsit voluntar teritoriul României la expirarea termenului legal, informează, luni, Inspectoratul General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al judeţului Galaţi.

Potrivit sursei citate, poliţiştii de imigrări din Galaţi au efectuat o acţiune în cooperare cu structura de jandarmi teritorială, pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale, pe raza de competenţă.

În cadrul acţiunii au fost depistaţi cu şedere ilegală trei cetăţeni străini, toţi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 28 de ani, din Afganistan şi Pakistan.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că, aceştia sunt foşti solicitanţi ai unei forme de protecţie internaţională, ale căror cereri au fost respinse în procedură de azil.

Întrucât cetăţenii străini nu au părăsit teritoriul României în termenul de 15 zile, pe numele lor a fost instituită măsura de luare în custodie publică, aceştia fiind plasaţi în Centrul de Cazare a Străinilor luaţi în Custodie Publică Otopeni, în vederea efectuării demersurilor specifice pentru îndepărtarea sub escortă.

AGERPRES

 

AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Un bărbat a murit, strivit sub un tractor, într-o localitate din Vrancea

Publicat

Un bărbat de 77 de ani și-a pierdut viața, luni după amiază, într-o localitate din județul Vrancea. Bărbatul a fost prins sub un tractor.

Potrivit ISU Vrancea, pompierii militari au fost solicitați să intervină în jurul orei 18:00 în localitatea Vizantea-Livezi, pentru extragerea unei persoane surprinse sub un tractor.

Pompierii au acționat pentru extragerea persoanei.

Conform sursei citate, din nefericire, persoana de sex masculin, în vârstă de 77 de ani, a suferit leziuni incompatibile cu viața, echipajul SAJ declarând decesul.

La fața locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Stației de Pompieri Vidra cu o autospecială de intervenție.

Citește mai departe

EVENIMENT

Accident de muncă în Târgu Jiu. Un bărbat a murit, strivit de un motostivuitor

Publicat

Arhivă Foto

Un bărbat a decedat, pe parcursul zilei de luni, după ce a fost strivit de un motostivuitor la o societate comercială din Târgu Jiu, județul Gorj.

Potrivit IPJ Gorj, a fost sesizat un accident de munca la o societate comercială de pe strada Ana Ipătescu din Târgu Jiu.

Un barbat de 40 de ani, din localitate ar fi fost strivit de un motostivuitor, iar ca urmare a leziunilor suferite, a decedat.

În cauză s a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă si nerespectarea normelor de sănătate și securitate în muncă.

Citește mai departe