Connect with us

EVENIMENT

Cetăţenii ucraineni pot munci în România fără aviz de angajare

Publicat

refugiati.jpg

Cetăţenii ucraineni care doresc să se angajeze pe teritoriul României nu au nevoie de aviz de angajare pentru o perioadă de maximum nouă luni într-un an calendaristic. Anunțul a fost făcut de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

Decizia a fost luată pe baza Legii nr. 200/2020 pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România şi a Ordonanţei Guvernului nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative privind regimul străinilor în România.

Cetățenii pot solicita acordarea statutului de refugiat

Potrivit sursei citate, după dobândirea unei forme de protecţie internaţională, cetăţenii ucraineni se pot înregistra în evidenţele agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă beneficiind astfel, gratuit, de măsurile de stimulare a ocupării: medierea muncii prin care se realizează punerea în legătură a angajatorilor cu persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă; informarea şi consilierea profesională prin care se oferă un ansamblu de servicii acordate în mod gratuit persoanelor în căutarea unui loc de muncă, care au ca scop furnizarea de informaţii privind piaţa muncii şi evoluţia ocupaţiilor; formarea profesională; evaluarea şi recunoaşterea competenţelor profesionale obţinute în sistem nonformal şi informal etc.

Programele de formare profesională asigură, conform legii, iniţierea, calificarea, recalificarea, perfecţionarea şi specializarea persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă.

ANOFM menţionează că, pentru a beneficia de toate serviciile şi măsurile prevăzute de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă cu modificările şi completările ulterioare, pe parcursul celor nouă luni, cetăţenii ucraineni pot solicita acordarea statutului de refugiat. Agerpres

 

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Scandal la Alba Iulia. O femeie a fost agresată de iubit și l-a reclamat la Poliție

Publicat

un bărbat din alba s a ales cu dosar penal după

Scandal la Alba Iulia. O femeie a fost agresată de iubit și l-a reclamat la Poliție. Bărbatul s-a ales cu dosar penal. 

La data de 16 mai 2024, în jurul orei 18.40, Poliția Municipiului Alba Iulia a fost sesizată, prin 112, de către o femeie de 47 de ani, din Alba Iulia, cu privire la faptul că a fost victima unei infracțiuni.

Din primele cercetări efectuate de polițiști, a rezultat că, în după amiaza zilei de 16 mai, în timp ce se afla la locuința sa, femeia ar fi fost…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Bob Rădulescu, într-un ROL inedit! Cum s-a descurcat actorul la evenimentul „Elev al Școlii de Poliție pentru o zi”

Publicat

bob 5 1000x600.jpg

Școala de Agenți de Poliție ,,Septimiu Mureșan” din Cluj-Napoca a organizat, joi, proiectul ,,Elev al Școlii de Poliție pentru o zi”. Evenimentul se află la a 14-a ediție, iar de-a lungul timpului diferite personalități au îmbrăcat uniforma de elev de poliție, ca de exemplu Dorel Vișan, Maria Pavăl sau Mihai Leu.

bob la politie

bob la politiebob la politie

bob la politiebob la politie

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Accident între două autoturisme, la Aiud: Un tânăr de 20 de ani a fost rănit

Publicat

accident între două autoturisme, la aiud: un tânăr de 20

Accident între două autoturisme, la Aiud: Un tânăr de 20 de ani a fost rănit și a fost transportat la spital. 

Potrivit reprezentanților IPJ Alba, accidentul s-a produs la data de 16 mai 2024, în jurul orei 15.00.

Un bărbat de 38 de ani, din municipiul Aiud, în timp ce conducea un autoturism pe strada Transilvaniei din municipiul Aiud, a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un tânăr de 20 de ani, din Aiud.

În urma accidentului, șoferul celui de-al doilea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Ce posturi au fost oferite de angajatori la Bursa locurilor de muncă de la Alba Iulia. În ce domenii se fac angajări

Publicat

foto: ce posturi au fost oferite de angajatori la bursa

Bursa locurilor de muncă de la Alba Iulia, organizată vineri, 17 mai, la Casa de Cultură a Sindicatelor, a atras câteva zeci de persoane. Acestea au fost interesate să se angajeze sau să-și schimbe locul de muncă.

Firmele prezente au oferit, în marea majoritate, posturi pentru absolvenți de studii medii, cu diferite calificări. Mai puține posturi au fost pentru absolvenți de studii superioare.

Bursa locurilor de muncă a fost organizată pentru a da ocazia angajatorilor și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe