Connect with us

EVENIMENT

CFR Călători introduce în circulație 42 trenuri pentru elevii care merg de luni la școală. LISTA trenurilor Regio

PublicatCFR Călători a anunțat că va pune în circulație de luni 42 de trenuri pentru elevii care merg la școală începând de luni, 8 februarie 2021.

Potrivit unui comunicat al CFR Călători, este vorba de 42 de trenuri de navetă destinate transportului spre/dinspre localitățile cu centre de învățământ.

Lista trenurilor Regio introduse în circulație:

R 2482 Podu Olt- Lotru
R 4142 Bistriţa Nord- Deda
R 4143 Deda- Bistriţa Nord
R 5402 Paşcani- Mărăşeşti
R 5403 Mărăşeşti- Bacău
R 9434 Târgovişte- Titu
R 9384 Craiova- Caracal
R 9389 Caracal- Craiova
R 9403 Caracal – Piatra Olt
R 2207 Arad- Curtici
R 2210 Curtici- Arad
R 2606 Arad- Timişoara Nord
R 3745 Arad- Sântana
R 3746 Sântana – Arad
R 3642 Bratca- Huedin
R 3643 Huedin- Piatra Craiului Hm.
R 4061 Marghita- Jibou
R 4062 Jibou- Marghita
R 4065 Săcuieni – BihorJibou
R 4066 Jibou- Săcuieni Bihor
R 4073 Sărmăşag- Jibou
R 4074 Jibou- Sărmăşag
R 4305 Dej Călători- Cluj Napoca
R 4318 Apa Hm.- Satu Mare
R 4321 Satu Mare- Apa Hm.
R 4322 Apa Hm.- Satu Mare
R 4342 Valea lui Mihai – Oradea
R 4361 Sărmăşag- Jibou
R 4407 Satu Mare- Halmeu
R 4408 Halmeu- Satu Mare
R 4483 Ilva Mică- Beclean pe Someş
R 4484 Dej Călători- Ilva Mică
R 4702 Beclean pe Someş- Ilva Mică
R 4703 Ilva Mică- Cluj Napoca
R 2420 Miercurea Sibiu Hm.- Sibiu
R 2423 Sibiu-Miercurea Sibiu Hm.
R 2594 Copşa Mică- Sibiu
R 2595 Sibiu- Copşa Mică
R 4583 Braşov- Sfântu Gheorghe
R 4584 Sfântu Gheorghe- Braşov
R 6503 Ungheni Prut Hm.- Iaşi
R 6504 Iaşi- Ungheni Prut Hm.

CFR Călători le recomandă elevilor procurarea abonamentelor din stațiile CFR sau procurarea online a biletelor de tren pentru a evita aglomerația la ghișee/casele de bilete. „Întrucât este necesară verificarea/validarea calității de elev, ID-ul elevului se poate elibera doar în stațiile CFR prin crearea unui profil de utilizator și e valabil pe parcursul întregului an școlar”, se arată în comunicat.

Compania atrage atenția că purtarea măștii de protecție în trenuri este obligatorie pe toată durata călătoriei, precum și în zonele de așteptare: stații de cale ferată, peroane, săli de așteptare.

(sursa: Mediafax)


EVENIMENT

Reţea internaţională de trafic de persoane, în care erau implicaţi şi români, destructurată în Franța

Publicat

arhiva foto

Procuratura din Montpellier a anunţat vineri că o reţea internaţională “deosebit de sofisticată” de trafic de persoane a fost dezmembrată în patru ţări europene şi în jur de treizeci de victime din America de Sud şi România au fost salvate, informează AFP.

Treisprezece persoane au fost arestate simultan marţi în Spania, Italia, România şi Franţa, a anunţat procurorul Fabrice Bélargent, adăugând că a fost deschisă o anchetă judiciară pentru proxenetism în formă agravantă şi trafic de persoane în bandă organizată.

Un judecător de instrucţie din Montpellier a coordonat ancheta în cadrul unei cooperări judiciare şi poliţieneşti între ţările menţionate.

Această reţea “cu două capete”, “în familie” şi “deosebit de sofisticată”era formată din persoane de naţionalitate română şi columbiană, a precizat procurorul.

“Victimele erau recrutate în ţările lor şi aduse în Franţa, atrase de speranţa unei vieţi mai bune. Aici erau închise în apartamente de tip AirBnB, sub ameninţări care le vizau atât personal cât şi pe familiile lor” a menţionat Fabrice Bélargent, adăugând că tinerele erau supravegheate cu camere de luat vedere.

Până acum au fost identificate 33 de victime – tinere din Columbia, Republica Dominicană, Paraguay şi România cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, de care acum se îngrijesc mai multe asociaţii.

Două persoane au fost inculpate şi plasate sub mandat de arestare, joi, la Montpellier.

În Italia şi România, alte două persoane au fost arestate şi închise.

În Spania, opt persoane cu cetăţenie columbiană au fost arestate. Cinci dintre acestea au fost închise şi trei sunt în arest la domiciliu.

Toţi fac obiectul unui mandat european de arestare şi aşteaptă un posibil transfer în Franţa.

Ancheta a început în iunie 2020 în Montpellier, când două tinere columbiene s-au prezentat la poliţie după ce au fugit din apartamentul unde erau sechestrate şi forţate să se prostitueze de mai multe săptămâni.

Aproape toate profiturile de pe urma acestui trafic erau transferate în România şi Columbia, doar o mică sumă fiind lăsată tinerelor. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Accident în Brașov: Un autoturism a intrat într-un copac. O persoană încarcerată

Publicat

arhiva foto

Un accident rutier în urma căruia o persoană a fost rănită s-a produs, sâmbătă seară, în municipiul Brașov. A fost anunțată o persoană încarcerată.

Accidentul s-a produs pe strada Valea Cetății din Brașov. Din primele informații, șoferul unui autoturism a pierdut controlul asupra direcției de deplasare iar mașina a intrat într-un copac.

Potrivit ISU Brașov, în urma evenimentului rutier a rezultat o victimă, conștientă, încarcerată.

La fața locului s-au deplasat o autospecială pentru descarcerare, un echipaj SMURD și o autospeciala cu apă și spumă.

Știre in actualizare

Citește mai departe

EVENIMENT

Petrecere cu aproape 50 de persoane la un restaurant din Brad, oprită de polițiști. Dosar penal pentru administratorul localului

Publicat

arhiva foto

O petrecere la care participau aproape 50 de persoane a fost oprită de polițiștii din municipiul Brad, județul Hunedoara. Administratorul restaurantului s-a ales cu dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Potrivit IPJ Hunedoara, în contextul acțiunilor executate, pentru verificarea modului de respectare a măsurilor dispuse prin instituirea stării de alertă privind prevenirea răspândirii Sars Cov-2, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brad au acționat pe raza de competență, ocazie cu care a fost identificată desfășurarea unei petreceri la o societate de evenimente private din municipiul Brad.

La fața locului, polițiștii au identificat administratorul localului si organizatorul unui eveniment privat, la care au participat un număr de 46 de persoane, care au fost legitimate și cărora li s-a comunicat că, petrecerea organizată nu respectă prevederile legale și este necesară întreruperea acesteia, precum și faptul că se impune aplicarea măsurilor legale conform Legii nr.55/2020.

În cauză, polițiștii au intocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor prind pe administratorul societății” iar pentru ceilalți participanți se continuă cercetările pentru a fi aplicate sancțiuni conform prevederilor art. 65 din Legea nr.55/2020, privind faptele constatate.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Incendiu puternic într-o localitate din Tulcea. O construcție folosită la realizarea unui film, distrusă de flăcări

Publicat

Un incendiu violent a distrus în totalitate o construcție situată în apropierea localității Măcin (zona Sulucu-în vecinătatea Parcului Național Munții Măcinului) din județul Tulcea

Potrivit ISU Tulcea, sâmbătă după-amiază, salvatorii Secției de Pompieri Măcin au fost solicitați să intervină pentru limitarea efectelor unui incendiu izbucnit la o construcție aflată în apropierea localității Măcin(zona Sulucu-în vecinătatea Parcului Național Munții Măcinului).

La fața locului s-au deplasat un ofițer și 16 subofițeri cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autospecială de primă intervenție și comandă.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat la întreaga construcție.

Pompierii militari au intervenit pentru lichidarea incendiului și înlăturarea efectelor negative produse de acesta aproximativ trei ore.

În urma evenimentului a ars întreaga construcție, pompierii reușind să oprească extinderea incendiului la vegetația din jur. Construcția reprezenta o machetă decor, ce a fost ridicată pentru realizarea unui film. Ea nu prezenta elemente de siguranță, fiind construită din piatră, lemn, placaj și acoperită cu olană.

Cauza probabilă a incendiului a fost focul deschis în spații închise.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate