Connect with us

ACTUALITATE

CFR Călători se pregătește pentru sezonului estival. Locomotivele şi vagoanele, în revizii suplimentare

Publicattren

Pregătirile companiei CFR Călători pentru sezonul estival sunt în linie dreaptă, iar toate garniturile de tren şi locomotivele au fost supuse unui proces de revizie suplimentar, astfel încât riscurile de a se produce defecte şi de a apărea probleme să fie cât mai mic, a declarat, pentru AGERPRES, directorul de comunicare al operatorului feroviar naţional, Adrian Vlaicu.

“Dacă discutăm de programul estival, pregătirile sunt în linie dreaptă. Urmează să anunţăm detaliat fiecare conexiune din ţară şi din Bucureşti cu litoralul. Ceea ce pot să vă spun la acest moment este că nu e uitată nicio zonă a ţării şi faptul că s-a căutat ca marea majoritate a conexiunilor din ţară, dar şi din Bucureşti, să ajungă cât mai departe, respectiv în staţia Mangalia. Eforturile depuse au fost foarte mari, atât din partea CFR Călători, cât şi din partea gestionarului de infrastructură (CFR SA – n. r.) pentru a asigura circulaţia pe secţia relativ micuţă între Constanţa şi Mangalia care, în cursul verii, devine deja o secţie suprasolicitată”, a dat asigurări Vlaicu.

Acesta a explicat că linia Constanţa – Mangalia este neelectrificată, cu segmente de linie simplă, dar care, pe perioada sezonului estival, devine o linie foarte solicitată din punct de vedere al traficului feroviar.

“Linia Constanţa – Mangalia, în restul perioadei, este deservită de un trafic cadenţat de trenuri Regio. Totuşi, pe secţia respectivă, traficul de călători este important şi ca trafic de navetă. Deci, nu-i uităm nici pe navetişti. Se vor crea toate posibilităţile astfel încât aceştia să poată să-şi continue naveta chiar şi cu trenurile din sezonul estival, să nu le împietăm naveta la şi de la locurile de muncă”, a adăugat oficialul CFR Călători.

Potrivit acestuia, pregătirea companiei pentru sezonul estival a început cu mai bine de o lună în urmă, iar toate garniturile şi vagoanele au fost supuse unui proces de revizie suplimentar.

“Pregătirea de sezon estival a început mai de mult, a început de mai bine de circa 40 de zile. Toate garniturile de tren, toate vagoanele au fost supuse unui proces de revizie suplimentar, s-au revizuit instalaţiile de aer condiţionat, instalaţiile de climatizare, tot ce ţine de confortul, siguranţa şi securitatea călătorilor. Locomotivele, la fel, au trecut printr-un proces suplimentar de revizie, astfel încât în perioada de vârf de sezon riscurile de a avea defecte şi probleme şi situaţii neprevăzute să fie cât mai mic”, a susţinut Vlaicu.

De asemenea, directorul de comunicare al CFR Călători a menţionat că toate trenurile InterRegio care leagă ţara de litoral şi de munte, respectiv Bucureşti – Constanţa şi Bucureşti – Braşov, sunt dotate cu vagoane clasă cu aer condiţionat pentru asigurarea unor condiţii optime de călătorie. În plus, şi marea majoritatea a vagoanelor aferente trenurilor Regio care deservesc Braşov şi Constanţa “încercăm să acoperim să aibă instalaţii de climatizare în funcţie şi să oferim un confort cât mai bun tuturor călătorilor”.

“Pe relaţia Constanţa – Mangalia, în perioada de sezon estival au fost asigurate locomotive Diesel de puteri sporite, astfel încât să asigurăm funcţionarea climatizării la vagoanele din compunerea trenurilor chiar şi pe această distanţă”, a adăugat Vlaicu. AGERPRES/

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Amendă uriașă pentru nepăstrarea distanţării fizice, la un parc acvatic din stațiunea Eforie Nord

Publicat

amenda

Administratorul unui parc acvatic din stațiunea Eforie Nord a fost amendat cu suma totală de 12.000 de lei pentru că nu a respectat condiţiile distanţării fizice în timpul organizării unui eveniment recreativ.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Prefectura Constanţa, pe 12 iulie, lucrători de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa, împreună cu inspectori ai Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că mai multe persoane nu ar fi respectat distanţarea fizică cerută de normele de protecţie sanitară, în timpul desfăşurării unor activităţi recreative, într-un parc dintr-o staţiune de pe litoral.

“Astfel, echipa de control, formată din poliţişti şi inspectori DSP, s-a deplasat la faţa locului şi a constatat că un operator economic nu a îndeplinit condiţiile distanţării fizice pe timpul organizării unui eveniment recreativ în incinta parcului. Ca urmare a celor constatate, poliţiştii au sancţionat contravenţional operatorul economic, conform art. 65 lit. l din Lg. 55/2020, cu amendă în cuantum de 2.000 de lei. Totodată, inspectorii DSP au aplicat operatorului economic o sancţiune contravenţională în cuantum de 10.000 lei, cf. Art. 30 lit. m din HG 857/2011, verificările fiind desfăşurate în amănunt de către reprezentanţii acestei instituţii”, reiese din comunicat.

Conform sursei citate, poliţişti ai IPJ Constanţa monitorizează activitatea operatorului economic, pentru a preîntâmpina producerea unui eventual incident similar. AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

Plajele dintre Năvodari și Vama Veche, monitorizate cu drone de Administraţia Bazinală de Apă

Publicat

Plajele din Mamaia şi Năvodari au fost monitorizate, în aceste zile, pe o lungime de 12 kilometri cu ajutorul unei drone, măsurători care se vor face pe întreg litoralul, de la Năvodari la Vama Veche, şi care vor ajuta, printre altele, la urmărirea operatorilor privind respectarea legislaţiei în domeniu.

Potrivit Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral, specialiştii instituţiei au efectuat un număr de opt zboruri pentru a realiza măsurători de fotogrametrie în zona de plajă emersă (uscată) din Mamaia şi Năvodari.

“În activitatea de cartografiere a fost folosit un sistem de aeronavă fără pilot (dronă UAV – unmanned aerial vehicle), care face parte din infrastructura de monitorizare din cadrul bazinului hidrografic Dobrogea – Litoral, utilizat pentru realizarea hărţilor planimetrice şi topografice pentru proiectul finalizat ‘Protecţia şi reabilitarea părţii sudice a litoralului românesc al Mării Negre în zona municipiului Constanţa (Mamaia Sud, Tomis Nord, Tomis Centru şi Tomis Sud) şi Eforie Nord’, precum şi pentru modele digitale ale terenului (DTM), modele digitale ale suprafeţei (DSM) şi ortofotoplanuri”, se arată într-un comunicat de presă transmis ABADL.

Directorul ABADL, Bogdan Bola, a menţionat că, prin efectuarea respectivelor măsurători, se are în vedere şi monitorizarea operatorilor de plaje care trebuie să respecte anumite reguli cu privire la utilizarea suprafeţelor concesionate.

“Fotografierea aeriană este utilă pentru a elimina eroarea umană, dar în primul rând pentru monitorizarea periodică a unor zone de interes, cât şi pentru susţinerea unor lucrări topografice şi cadastrale pe suprafeţe extinse, astfel că suprafeţele ce pot fi acoperite cu astfel de echipamente sunt de ordinul hectarelor. Se are în vedere monitorizarea operatorilor de plajă care trebuie să asigure printre altele: o suprafaţă de plajă destinată şezlongurilor de 70% şi o zonă de plajă pe nisip de 30% şi să asigure zona de intervenţie, fâşia cu lăţimea de 5 metri de la linia apei pe toată lungimea sectorului de plajă pentru realizarea lucrărilor de intervenţie, întreţinere, igienizare şi ecologizare mecanizată de către utilajele ABADL. Astfel, vom avea dovezi în ceea ce priveşte respectarea acestor prevederi şi vom veni în sprijinul tuturor instituţiilor abilitate, vom oferi aceste fotografii şi Corpului de Control al Ministerului Turismului pentru a aplica măsurile şi sancţiunile corespunzătoare”, a spus Bola, citat în comunicat.

Conform acestuia, măsurătorile au început cu zona Mamaia – Năvodari, dar vor fi efectuate pe întreg litoralul, până la Vama Veche.

“Astfel, vom avea probe concludente despre cine şi cum eludează prevederile legii. Fotografia aeriană este un instrument util atât pentru inspectorii ABADL care merg pe teren, dar este un sprijin pe care îl oferim tuturor instituţiilor abilitate, care vor să facă verificări în ceea ce priveşte respectarea măsurilor luate în această perioadă privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, a mai afirmat reprezentantul ABADL.

Marja de eroare a măsurătorilor respective este de până la 5 centimetri.

“Având în vedere că acest sistem include receptor încorporat şi recepţionează corecţii ROMPOS (sistem românesc de determinare a poziţiei prin care se asigură poziţionări precise în sistemul de referinţă şi coordonate europene), rezultă o marjă de eroare în măsurători de până la 2 cm, respectiv 5 cm în realizarea ortofotoplanurilor”, se precizează în comunicat. AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

O femeie de 71 de ani, din Dâmbovița, și-a stropit fratele cu alcool sanitar și apoi i-a dat foc

Publicat

politia

Polițiștii din Dâmbovița au reținut pentru 24 de ore o femeie în vârstă de 71 de ani, din localitatea Iedera, bănuită de comiterea infracțiunii de violență domestică.

Din cercetările efectuate, polițiștii au stabilit că în cursul de duminică, aceasta și-ar fi incendiat fratele cu alcool sanitar.

Bărbatul de 65 de ani, a fost transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

În urma examinării medico-legale s-a stabilit că leziunile suferite nu i-au pus în primejdie viaţa.

”Astăzi, cea în cauză va fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Moreni pentru dispunerea unei măsuri preventive”, precizează reprezentanții IPJ Dâmbovița.

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOCAR de coronavirus la IPJ Cluj. 14 polițiști confirmați cu infecție

Publicat

În cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj au fost confirmate 14 cazuri de îmbolnăvire în rândul polițiștilor, au informat luni reprezentanții instituției.

Conducerea Inspectoratului a dispus, pe lângă măsurile zilnice de protecție sanitară, aplicarea unor măsuri suplimentare de dezinfectare a spațiilor de lucru, în vederea prevenirii și limitării răspândirii virusului Covid-19.

De asemenea, în acest context, în cadrul Direcției de Sănătate Publică este desfășurată o anchetă epidemiologică.

”Cazurile de îmbolnăviri existente la nivelul instituției nu afectează buna desfășurare a activităților în slujba comunității. Facem precizarea că adjunctul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj nu este infectat cu virusul Covid-19. Asigurăm cetățenii că Inspectoratul de Poliție Județean Cluj are capacitatea de a aplica măsurile dispuse conform competenței, astfel încât comunitatea să fie în siguranță”, menționează reprezentanții IPJ Cluj.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate