Connect with us

ACTUALITATE

CFR Călători suplimentează rezerva de locomotive

Publicat

trenuri electrice licitatie sorin grindeanu

CFR Călători suplimentează începând de sâmbătă, până luni, în contextul avertizărilor Cod roşu şi portocaliu de instabilitate atmosferică, rezerva de locomotive din depouri şi staţii pentru intervenţii rapide în situaţii deosebite generate de condiţiile climatice extreme (intensificări ale vântului, ploi torenţiale, călduri excesive etc), informează compania printr-un comunicat.

Astfel, rezerva de locomotive va fi suplimentată cu câte o locomotivă Diesel aptă pentru remorcare trenuri de călători şi personal pentru deservirea acestora în depourile/staţiile Timişoara, Arad, Cluj, Braşov, Suceava, Craiova şi Drobeta-Turnu Severin.

„CFR Călători urmăreşte atent evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice pentru preîntâmpinarea unor eventuale perturbări în circulaţia feroviară şi asigurarea locomotivelor Diesel necesare pentru intervenţie”, se menţionează în comunicat.

 

CFR Călători suplimentează rezerva de locomotive: restricţii de viteză

De asemenea, au fost impuse de către CFR SA restricţii de viteză pentru derularea traficului de călători în condiţii de siguranţă. Această măsură este obligatorie pentru siguranţa traficului feroviar, aplicată de majoritatea administraţiilor de cale ferată din lume, nu doar din România.

Astfel, în funcţie de evoluţia condiţiilor meteo ce au implicaţii asupra derulării traficului feroviar de călători, pot să apară modificări în programul de circulaţie a trenurilor de pasageri, subliniază compania. AGERPRES

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Numărul firmelor radiate a crescut cu aproape 9% în primele șase luni ale anului. Topul orașelor unde s-au înregistrat cele mai multe

Publicat

contabilitate acte calcul sursa foto pixabay
sursa foto: pixabay

Numărul firmelor radiate la nivel naţional a crescut cu 8,77% în primele şase luni din 2022, comparativ cu perioada similară a anului trecut, până la 35.420 radieri, conform statisticilor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC).

Cele mai multe radieri au fost înregistrate în municipiul Bucureşti – 5.607 (plus 8,81 faţă de ianuarie-iunie 2021) şi în judeţele Timiş – 1.605 (plus 4,15%), Constanţa – 1.584 (plus 14,12%) şi Cluj – 1.564 (plus 10,92%).

La polul opus, cele mai puţine radieri au fost consemnate în judeţele Ialomiţa – 295 (în creştere cu 19,43% faţă de primele şase luni ale anului trecut), Călăraşi – 303 (plus 5,57%) şi Covasna – 317 (plus 6,02%).

Creşterile cele mai semnificative ale numărului de radieri s-au înregistrat în judeţele Teleorman (plus 24,91%), Vrancea (plus 22,43%) şi Sălaj (plus 23,93%). În perioada analizată au fost consemnate cele mai mari scăderi în ceea ce priveşte numărul firmelor radiate în judeţele Brăila (minus 13,31%), Caraş-Severin (minus 9,83%), Olt (minus 7,11%) şi Dâmboviţa (minus 4,18%).

Pe domenii de activitate, numărul cel mai mare de radieri a fost înregistrat în comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, repararea autovehiculelor şi motocicletelor – 9.517 (plus 6,69% raportat la ianuarie-iunie 2021), construcţii – 3.273 (plus 9,03%), activităţi profesionale, ştiinţifice şi tehnice – 2.938 (plus 8,37%) şi industria prelucrătoare 2.885 (plus 10,20%).

În iunie 2022, au fost consemnate 5.786 radieri de firme, cele mai multe în Bucureşti (1.031) şi în judeţele Constanţa (272), Timiş (261) şi Cluj (242).

Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

Se verifică datele de la recensământ în Cluj-Napoca și în comuna Vad

Publicat

recensamant principala e1647247909105.jpg

Direcția Județeană de Statistică (DJS) Cluj anunță că, începând de luni, 08.08.2022, are loc etapa de postrecensământ în municipiul Cluj-Napoca și în comuna Vad.

Recenzorii vor merge pe teren și vor verifica calitatea datelor colectate în perioada Recensământului Populației și Locuințelor.

În municipiul Cluj-Napoca se vor colecta date de pe străzile: Castanilor, Gheorghe Dima, Tatra și Louis Pasteur.

”Vă încurajăm să oferiți toate informațiile necesare recenzorilor pentru a desfășura această cercetare”, au spus reprezentanții DJS Cluj.

Recensământul populației și…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

În Rusia s-a raportat cel mai mare număr de infectări cu virusul SARS-CoV-2, de la sfârşitul lunii martie

Publicat

coronavirus

Rusia a raportat duminică 20.303 de noi cazuri de infectări cu virusul care produce COVID-19. Este mai ridicat număr înregistrat de la sfârşitul lunii martie, transmite Reuters.

În ultimele 24 de ore, mai notează Reuters, 44 de ruşi au murit din cauza noului coronavirus.

De la începutul pandemiei de coronavirus în Rusia, declarată în aprilie 2020, peste 800.000 de persoane au murit din cauza noului coronavirus sau din cauze asociate COVID-19, conform unor calcule făcute de jurnaliştii agenţiei Reuters.

Totodată, au fost raportate la nivelul întregii ţări 18 milioane de infectări cu virusul SARS-CoV-2.

Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

Jandarm aflat în timpul liber, scandal la UNTOLD cu un agent de pază

Publicat

untold4.jpg

Duminică dimineață, în jurul orei 03:00, în incinta Cluj Arena a avut loc o altercație verbală între un participant la festivalul UNTOLD și un agent de pază, iar ulterior participantul la festival a fost scos în afara Arenei, de către agenții de pază.

Potrivit IPJ Cluj, imediat după producerea evenimentului, s-au efectuat verificări, în urma cărora a reieșit faptul că participantul la festival este un jandarm, aflat în timpul liber.

”Având în vedere acest aspect, conducerea Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj a dispus verificări, pentru a se stabili împrejurările în care s-a produs…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe