Connect with us

EVENIMENT

CFR Călători va repune în circulaţie gradual trenurile, odată cu ieşirea din starea de urgenţă

PublicatCFR Călători repune în circulaţie, gradual, trenurile de călători în trafic intern şi internaţional a căror circulaţie a fost suspendată sau modificată pe perioada stării de urgenţă, potrivit unui comunicat al operatorului feroviar.

Începând cu data de 16 mai 2020 vor reintra în circulaţie trenurile IR 1623 în relaţia Bucureşti Nord – Sibiu şi IR 1624 în relaţia Sibiu – Braşov, din 17 mai – IR 1751 se repune în circulaţie în relaţia Bucureşti Nord – Paşcani – Suceava, în locul trenului IR 12751 Bucureşti Nord – Bacău – Paşcani – Iaşi şi va avea în compunere grupa de vagoane pentru Botoşani (R 5583 Vereşti – Botoşani) , IR 1653 în relaţia Bucureşti Nord – Bacău – Suceava – Vatra Dornei Bai hc şi R 2444 în relaţia Târgu Mureş – Războieni.

Din 18 mai, vor reintra în circulaţie trenurile IR 1654 în relaţia Vatra Dornei Băi hc – Suceava – Bacău – Bucureşti Nord, IR 1754 în relaţia Suceava – Paşcani – Bucureşti Nord şi va avea în compunere grupa de vagoane de la Botoşani (R 5582 Botoşani – Vereşti), IR 380 în relaţia Bucureşti Nord – Paşcani – Suceava Nord, în locul trenului IR 12581 Bucureşti Nord – Paşcani – Iaşi, IR 381 în relaţia Suceava Nord – Paşcani – Bucureşti Nord, în locul trenului IR 12580 Iaşi – Paşcani – Bucureşti Nord, R 5562 în relaţia Suceava Nord – Botoşani, R 5582 în relaţia Botoşani – Vereşti, R 5583 în relaţia Vereşti – Botoşani, R 5567 în relaţia Botoşani – Suceava Nord, R 5564 în relaţia Suceava Nord – Botoşani, R 5565 în relaţia Botoşani – Suceava, IR 1551 în relaţia Bucureşti Nord – Ploieşti Sud, IR 1556 în relaţia Ploieşti Sud – Bucureşti Nord, R 5027 în relaţia Bucureşti Nord – Ploieşti Sud, R 9101 în relaţia Bucureşti Nord- Târgovişte, R 9106 în relaţia Târgovişte – Bucureşti Basarab, R 7031 în relaţia Bucureşti Nord – Urziceni, R 7036 în relaţia Urziceni – Bucureşti Nord, R 4509 în relaţia Braşov – Gheorgheni, R 4515 în relaţia Braşov – Miercurea Ciuc, R 4517 în relaţia Braşov – Siculeni, R 4519 în relaţia Braşov – Siculeni, R 4522 în relaţia Gheorgheni – Miercurea Ciuc, R 4523 în relaţia Miercurea Ciuc – Izvoru Mureşului Hm, R 4524 în relaţia Miercurea Ciuc – Băile Tuşnad Hm, R 4530 în relaţia Războieni – Târgu Mureş, R 9301 în relaţia Videle – Roşiori Nord, R 9008 în relaţia Craiova -Roşiori Nord – Bucureşti Basarab, R 9385 în relaţia Roşiori Nord – Craiova, R 9025 în relaţia Bucureşti Basarab -Piteşti, R 9477 în relaţia Piteşti – Piatra Olt, IR 1090 în relaţia Golenţi – Craiova, cu plecare din Golenţi la ora 13:05 conform graficului, R 9135 în relaţia Craiova – Băileşti şi R 9138 în relaţia Băileşti – Craiova.

În perioada 18 mai – 14 iunie 2020, R 11290 în relaţia Calafat – Golenţi va circula cu orar modificat, cu plecare din Calafat la ora 12:45 şi sosire în Golenţi la ora 13:00. Începând cu data de 15 iunie 2020, R 11290 şi R 11291 în relaţia Calafat – Golenţi şi retur se anulează.

Alte trenuri care vor reintra în circulaţie sunt: începând cu 19 mai 2020 – R 9024 în relaţia Piatra Olt – Bucureşti Nord, R 4525 în relaţia Băile Tuşnad Hm. – Siculeni şi R 4528 în relaţia Izvoru Mureşului – Hm. Siculeni; începând din 24 mai 2020 – R 9004 în relaţia Roşiori Nord – Bucureşti Basarab; începând din 1 iunie 2020 – IR 1582 în relaţia Constanţa – Bucureşti Nord, IR 1584 în relaţia Constanţa – Bucureşti Nord, IR 1559 în relaţia Bucureşti Nord – Buzău, IR 1558 în relaţia Buzău – Bucureşti Nord, IR 1681 în relaţia Bucureşti Nord – Constanţa, IR 1682 în relaţia Constanţa – Bucureşti Nord, IR 1683 în relaţia Bucureşti Nord – Constanţa, IR 1684 în relaţia Constanţa – Bucureşti Nord, R 8002 în relaţia Constanţa – Bucureşti Obor, R 8003 în relaţia Bucureşti Obor – Constanţa, R 8202 în relaţia Constanţa – Buzău, R 9026 în relaţia Piteşti – Bucureşti Nord.

Restul trenurilor suspendate în timpul stării de urgenţă vor fi reintroduse în circulaţie de la data de 1 iunie 2020, listă care va fi anunţată public. Excepţie fac trenurile care nu au funcţie în această perioadă, cum sunt trenurile de navetă pentru elevi.

Trenurile internaţionale vor reintra în grafic, gradual, din 15 iunie 2020, în acord cu partenerii feroviari străini şi recomandările Uniunii Europene.

“Este important ca pasagerii să-şi facă rezervare din timp şi să nu mai cumpere bilet în ultimul moment, pentru a putea suplimenta în plus, în mod operativ capacitatea de transport pentru preluarea fluxurilor de călători. Recomandăm tuturor cumpărarea biletelor din timp, pentru a avea o predictibilitate a cererii, inclusiv a persoanelor care au abonamente şi autorizaţii, şi pentru a ne putea astfel dimensiona cât mai bine suplimentarea trenurilor cu vagoane la numărul de locuri solicitat. De asemenea, recomandăm cumpărarea online a biletelor de tren pentru a evita manipularea banilor în numerar. Este indicată efectuarea plăţii la ghişeu cu card bancar sau telefon în punctele de vânzare unde este posibil acest lucru şi respectarea unei distanţe între călători la ghişeele caselor de bilete/ birouri de informaţii”, precizează CFR Călători.

Potrivit sursei citate, persoanele care trebuie să călătorească în următoarea perioadă cu trenul sunt obligate să respecte toate prevederile autorităţilor legate de circulaţie, de prevenire şi control a virusului SARS-CoV-2, regulile de comportament şi igienă impuse de Ministerul Sănătăţii, şi este important să aibă în vedere recomandările de călătorie pentru a le putea asigura un transport în condiţii de siguranţă.

La bordul trenurilor CFR Călători, masca de protecţie este obligatorie iar mănuşile de unică folosinţă sunt recomandate. La urcarea în vagoane, pasagerii vor fi îndrumaţi să păstreze distanţa între ei. Totodată, se menţin măsurile de salubrizare şi dezinfecţie a trenurilor, stabilite şi aplicate pe perioada stării de urgenţă se menţin. Filtrele de aer ale instalaţiilor de climatizare vor fi schimbate cu o frecvenţă şi mai mare.

Pentru perioada 15 mai – 1 iunie, pe anumite rute se acordă facilitatea de a circula cu abonamente Regio şi la trenurile InterRegio, pentru o distribuţie a călătorilor cât mai eficientă pe trenurile disponibile, iar unele InterRegio vor avea opriri suplimentare pentru a prelua călătorii din staţiile mai mici. În această perioadă, sistemul de rezervare a locului este extins pentru mai multe trenuri Regio.

Între 15 mai şi 1 iunie se va menţine regula ca personalul de tren doar să vizualizeze biletul de călătorie prezentat la control, fără să-l atingă, şi regula “un loc liber, un loc ocupat” cu excepţia grupurilor (persoane care locuiesc/lucrează împreună) care pot ocupa locuri alăturate. Se menţine suspendată posibilitatea de cumpărare a legitimaţiei de călătorie fără loc rezervat.

Societatea de Transport Feroviar de Călători CFR Călători SA este operatorul naţional feroviar de pasageri care efectuează transportul public de călători pe calea ferată. AGERPRES


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

Două autoturisme s-au ciocnit într-o localitate din Argeș. Un tânăr de 20 de ani a fost rănit

Publicat

Un tânăr de 20 de ani a fost rănit într-un accident rutier produs, miercuri, pe raza localității Tigveni din județul Argeș. Din primele informații, două autoturisme s-au ciocnit.

Potrivit ISU Argeș, în urma coliziunii dintre două autoturisme a rezultat o victimă, conștientă și neîncarcerată.

Este vorba despre un tânăr de 20 de ani, care a suferit un traumatism cu plagă în zona toracelui.
Pacientul a primit îngrijiri medicale și a fost transportat ulterior la spital pentru investigații medicale amănunțite.

La fața locului au intervenit pompierii cu o autospecială de intervenție și un echipaj SMURD de prim ajutor.

Citește mai departe

EVENIMENT

Accident mortal într-o localitate din Constanța. O persoană a murit și alte două au fost rănite

Publicat

arhiva foto

Un grav accident rutier s-a produs, miercuri dimineață, pe un drum județean din Constanța. O persoană a murit și alte două au fost rănite după ce două autoturisme s-au ciocnit.

Potrivit IPJ Constanța, accidentul s-a produs în jurul orei 07:40, pe DJ 391, în afara localității Topraisar.

Din primele cercetări a rezultat faptul că impactul s-a produs între două autoturisme, primul condus de un bărbat, de 53 de ani, iar cel de-al doilea de un bărbat, de 35 de ani.

În urma impactului, a rezultat decesul unui pasager, de 52 de ani, precum și vătămarea corporală ușoară a celor 2 conducători auto și a altor 2 pasageri.

În cauză a fost deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Citește mai departe

EVENIMENT

AVERTIZARE METEO: Cod galben de instabilitate atmosferică în 7 județe din vestul țării. Zone vizate

Publicat

furtuna

Administrația Națională de Meteorologie a emis, în urmă cu puțin timp, mai multe avertizări nowcasting cod galben de instabilitate atmosferică în localități din 7 județe din vestul țării.

Potrivit meteorologilor, avertizarea intră în vigoare miercuri, 12 mai, ora 16:00 și este valabilă până vineri, 14 mai, ora 21:00.

În intervalul menționat vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată, la început în sud-vestul și vestul țării, apoi și în celelalte regiuni. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, pe arii restrânse, 25…30 l/mp.

De asemenea, în intervalul 12 mai, ora 16:00 – 13 mai, ora 10:00,  în Banat, Crișana, precum și în sud-vestul Olteniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, grindină și averse ce vor avea caracter torențial. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Un muncitor care lucra la fațada Spitalului Județean din Galați a leșinat pe schelă, la etajul 4

Publicat

Un muncitor care lucra la fațada Spitalului Județean din Galați a leșinat pe schelă. El se afla la etajul 4 și a fost transportat în spital pe un geam. Imediat, el a primit ajutor medical și și-a revenit.

Bărbatul se afla pe schelă în momentul în care i s-a făcut rău. Incidentul a fost anunțat de colegii săi, iar la fața locului au fost trimise un echipaj SMURD și două autospeciale ale pompierilor gălățeni, inclusiv autoscara.

Până la urmă el a fost băgat în spital pe unul dintre geamuri și imediat a primit îngrijiri medicale.

„A leșinat pe o schelă. Nu a mai fost nevoie de intervenția autospecialei, el a fost tras pe un geam în spital. A primit imediat ajutor medical, a fost stabilizat, se pare că este în afara oricărui pericol”, a explicat purtătorul de cuvânt al ISU Galați, Eugen Chiriță.

Bărbatul a rămas în spital sub supravegherea medicilor.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate