Connect with us

EVENIMENT

CFR SA a semnat toate cele 8 contracte finanţate prin PNRR pentru modernizarea instalaţiilor de siguranţă feroviară

Publicat

contracte finantare cfr fb
sursa foto: Facebook / CFR Infrastructura

CFR SA a informat că toate cele opt contracte, în valoare totală de 25,97 milioane de lei, pentru modernizarea instalațiilor de siguranță feroviară, finanțate prin PNRR, au fost semnate vineri.

„Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a semnat astăzi, 31 martie 2023, toate cele 8 contracte, în valoare totală de 25,97 milioane lei, finanţate din fonduri nerambursabile PNRR, pentru elaborarea Documentaţiei de Avizare a Lucrărilor de Intervenţie (DALI) privind Sporirea eficienţei economice şi a siguranţei feroviare prin creşterea nivelului de centralizare al instalaţiilor de semnalizare feroviară, pe 973 km CF şi în 121 de staţii, pe raza celor 8 sucursale regionale”, se menţionează în comunicat.

contracte finantare cfr fb 2

Conform sursei citate, asocierea ISPCF SA (lider de asociere) – SC Baicons Impex SRL va elabora Documentaţia de Avizare a Lucrărilor de Intervenţie (DALI), în cadrul a 5 contracte, în valoare totală de 19,124 milioane de lei, fără TVA pentru loturile: Lot 2 – Sucursalele Regionale CF Timişoara şi Cluj – 6, 913 milioane lei, fără TVA; Lot 4 – Sucursalele Regionale CF Iaşi şi Galaţi – 6,233 milioane lei, fără TVA; Lot 5 – Sucursala Regională Galaţi – 2,079 milioane lei, fără TVA; Lot 6 – Sucursala Regională CF Bucureşti – 881.334 lei, fără TVA; Lot 8 – Sucursala Regională CF Cluj – 3,017 milioane lei, fără TVA.

Asocierea SC Baicons Impex SRL (lider de asociere) – ISPCF SA va elabora Documentaţia de Avizare a Lucrărilor de Intervenţie (DALI), în cadrul a 3 contracte, în valoare totală de 6,85 milioane lei, fără TVA, pentru loturile: Lot 1 – Sucursalele Regionale CF Craiova/Bucureşti – 3 milioane lei, fără TVA; Lot 3 – Sucursala Regională CF Braşov – 3 milioane lei, fără TVA; Lot 7 – Sucursala Regională CF Craiova – 850.000 lei, fără TVA.

contracte finantare cfr fb „

CFR SA a semnat toate cele 8 contracte finanţate prin PNRR pentru modernizarea instalaţiilor de siguranţă feroviară.

Conform sursei citate, obiectivele specifice pentru fiecare sector de cale ferată şi staţiile CF sunt: creşterea productivităţii şi reducerea costurilor de exploatare în domeniul conducerii traficului prin creşterea gradului de centralizare a instalaţiilor de semnalizare, precum şi eficientizarea operaţiunilor din nodurile feroviare pentru asigurarea unor conexiuni mai rapide cu alte rute feroviare din zonă prin integrarea instalaţiilor de semnalizare în centre de management al traficului

Totodată, se are în vedere creşterea nivelului de siguranţă a traficului feroviar prin modernizarea instalaţiilor mecanice.

„Este important de precizat faptul că, prin implementarea programului de centralizare a instalaţiilor şi integrarea acestora în centre de management ale traficului, contribuim esenţial la creşterea gradului de siguranţă feroviară, optimizarea capacităţii de exploatare a sectoarelor feroviare şi la reducerea cheltuielilor aferente întreţinerii”, se mai precizează în comunicat.

Sursa de finanţare este asigurată din fonduri nerambursabile prevăzute în Planul Naţional de Relansare şi Rezilienţă (PNRR), iar durata contractelor este de 9 luni, de la emiterea ordinului de începere a prestării serviciilor. Agerpres

sursa foto: Facebook / CFR Infrastructura

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Dan Tanasă (AUR): ”Propaganda PSD – PNL ne spune zilnic că nu ne dăm seama cât de bine trăim… Niște ipocriți!”

Publicat

dan tanasa 1213.jpeg

”Miniștrii guvernării antinaționale PSD – PNL, în frunte cu prim-ministru Marcel Ciolacu, și-au abandonat îndatoririle și munca în folosul cetățeanului. Ei au devenit marionetele consultanților electorali străini, în goana după voturi”, sușține Dan Tanasă de la AUR.

Luni guvernanții au primit instrucțiuni de la consultanții străini să iasă fiecare cu câte un subiect de propagandă, ca să îi mintă pe români.

Premierul Marcel Ciolacu a trimis…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Creatoarea de modă Irina Schrotter, Doctor Honoris Causa al Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca

Publicat

dhc 5 scaled e1713360490494.jpg

Astăzi, 17 aprilie 2024, Universitatea de Artă și Design din Cluj Napoca a celebrat conferirea titlului de Doctor Honoris Causa doamnei Irina Schrotter, președinte al Federației Patronatelor din Industriile Creative (FEPIC), inițiator și organizator al festivalului Romanian Creative Week Iași, proprietar al brandului internațional de modă irina schrotter.

„Prin acordarea acestei distincții, Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca recunoaște contribuția…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Efectele consumului exagerat de fast-food asupra sănătății. Calorii, grăsimi și zahăr cu impact asupra copiilor și adolescenților

Publicat

efectele consumului exagerat de fast food asupra sănătății. calorii, grăsimi și

Efectele consumului exagerat de fast-food: Consumul de mâncare de acest tip poate avea numeroase efecte negative asupra sănătății și bunăstării unei persoane, arată o serie de studii realizate recent la nivel european.

Fast food-ul este adesea bogat în calorii, grăsimi saturate, zahăr și sodiu, iar consumul frecvent poate duce la creșterea în greutate și, ulterior, la obezitate.

Obezitatea este asociată cu riscul crescut de boli de inimă, diabet de tip 2, afecțiuni ale…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Din spatele cortinei. Cu ocazia Anului PUCCINI, Opera Română clujeană pune în scenă piesa “Tosca”

Publicat

opera e1585817587946.jpg

Opera Națională Română Cluj-Napoca a prezentat, miercuri, într-o conferință de presă, detalii despre premiera operei “Tosca”, cât și despre concursul “Verum Solitus”.

Pentru a celebra Anul Puccini în România, Opera Națională Română în parteneriat cu Institutul Cultural Italian, Ambasada Italiei și Artexim, pune în scenă celebra operă “Tosca”. Premiera are loc în două reprezentații, sâmbătă, 20 aprilie și duminică, 21 aprilie, la ora…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe