Connect with us

ACTUALITATE

Cheltuielile de sărbători vor depăşi anul acesta nivelurile pre-pandemice. Studiu

Publicat

cadouri

Se anticipează că cheltuielile de sărbători vor atinge niveluri fără precedent anul acesta, reflectând o creștere de 10% față de nivelurile pre-pandemice din 2019 și de 14% în comparație cu 2022.

Cu toate acestea, 72% dintre consumatori se așteaptă la creșteri de prețuri în categorii precum alimente și băuturi, îmbrăcăminte, electronice, articole pentru casă, jucării și îngrijire personală, potrivit ultimului studiu Deloitte Holiday Retail Survey 2023, citat de Agerpres.

Consumatorii alocați în mod diferențiat

Studiul indică faptul că bugetul mediu alocat de consumatori pentru sărbători a crescut la 1.652 de dolari, în pofida inflației.

Cu toate acestea, 68% din totalul cheltuielilor de sărbători vor fi realizate de un grup restrâns de consumatori (27%), care intenționează să aloce sume considerabile, minim 2.146 de dolari, pentru achiziționarea a zece cadouri.

Aceasta este o diferență semnificativă în comparație cu restul consumatorilor, care planifică să cumpere opt cadouri.

Preferința pentru comerțul tradițional revine

Cumpărăturile online, care au înregistrat creșteri semnificative în timpul pandemiei, vor rămâne la nivelul din 2022, în timp ce magazinele fizice își recâștigă popularitatea.

Astfel, 63% dintre respondenți intenționează să facă achiziții online, în timp ce 37% preferă cumpărăturile offline, iar 28% vor alege să comande online și să ridice produsele din magazinele fizice.

Tendințe în cadourile de sărbători

Categoriile de produse cu creșteri semnificative de preț vor pierde teren în fața cadourilor sub formă de vouchere, cu o medie alocată de 300 de dolari de cumpărători.

Studiul subliniază, de asemenea, o tendință crescută către cadouri sustenabile, cu 55% dintre consumatorii mai tineri preferând această categorie.

Social media și cadourile sustenabile

Doar 34% dintre respondenți planifică să folosească rețelele de socializare pentru achiziții de sărbători.

Cu toate acestea, aceștia pot folosi platformele pentru a citi recenzii, a descoperi produse și idei de cadouri, a găsi oferte și a vizita paginile comercianților.

Concluzii și perspective pentru retaileri

Raluca Bâldea, Partener Servicii Fiscale, Deloitte România, a comentat că această creștere semnificativă a cheltuielilor este legată în principal de creșterea prețurilor, reflectând schimbările în obiceiurile de consum ale românilor.

Studiul, bazat pe un sondaj la care au participat peste 4.300 de consumatori din SUA și 43 de directori din companii de retail, oferă perspective valoroase pentru comercianți, sugerând că satisfacția nevoilor și motivațiilor consumatorilor poate genera vânzări suplimentare.

Cadourile practice, cele care se potrivesc pasiunilor sau hobby-urilor personale, precum și cele care oferă momente de relaxare, au potențialul de a răspunde la cerințele consumatorilor.

Despre studiu

Studiul Deloitte Holiday Retail Survey 2023 s-a bazat pe un sondaj extins, implicând peste 4.300 de consumatori din SUA și 43 de directori din companii de retail cu venituri anuale de peste un miliard de dolari.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Atelier de încondeiat ouă la Mihălășeni. ,,Profesor” a fost meșterul popular Maria Ursulean

Publicat

fb img 1714146489852 1000x600.jpg

Publicitate

Joi, Centrul de Creatie Botosani a desfășurat un alt atelier de încondeiat ouă, de această dată în parteneriat cu Parohia Mihălășeni.

Meșterul popular Maria Ursulean din Bucecea i-a sprijinit pe micuții participanți să deslușească tainele încondeierii ouălor.
,,Mulțumim și celor patru tinere din Bucecea care au ajutat la desfășurarea atelierului!
Mulțumim frumos părintelui Petru Hrițac pentru invitație și ospitalitate, cadrelor didactice prezente, grupului vocal din Mihălășeni care ne-a încântat cu câteva cântări religioase și îi felicităm pe toți copiii care au participat la atelier!” , au transmis oficialii Centrului de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

,,Sacrul în artă”, expoziție la Muzeul Ștefănești

Publicat

fb img 1714127943595 1000x600.jpg

Publicitate

Muzeul Judetean Botosani, Secția de Artă Plastică – Etnografie organizează expoziția intitulată „Sacrul în artă”.

Într-o perioadă cu profunde valențe spirituale, demersul expozițional devine un gest firesc de pioșenie în fața divinității, concretizat prin aducerea în fața publicului a unui număr de 13 icoane din patrimoniul etnografic al Muzeului Județean Botoșani, precum și a lucrărilor semnate de artiștii vizuali Anca și Alina Albătoaie, Constantin Livadaru, Florin Grosu, Bebe Hetriuc, Ioana-Gina Poleac, Liviu Șoptelea, Cristina Turiceanu, Marius Vatamanu și Karmen Zaharia. Expoziția, etalată la #Muzeul „#Ștefan_Luchian”…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

14 mai, ultima zi în care se mai pot face înscrieri la școala de agenți de poliție în 2024. Acte, calendar, condiții candidați

Publicat

academia de politie.jpg

Publicitate

Școala de Agenți de Poliție a anunțat că până pe 14 mai, cei interesați să devină agenți de poliție sunt invitați să trimită cereri de înscriere. Există un total de 1880 de locuri disponibile la cele trei școli postliceale. Procesul de admitere are loc în perioada aprilie – iulie, relatează alba24.ro. Cererile de înscriere trebuie trimise la inspectoratele de poliție județene, în funcție de domiciliu.

Înscrierile se fac doar electronic (cerere de înscriere trimisă prin e-mail la IPJ, compartiment resurse umane) până în 14 mai. Apoi, până în 21 mai se depun actele pentru dosarele de recrutare, tot la inspectoratele de poliție.

Proba…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: Amenzi pentru șoferi depistați cu microbuzul ticsit cu călători

Publicat

maxi 696x555 1.jpg

Publicitate

În cadrul activităților desfășurate a fost verificată legalitatea transportatorilor de persoane, prilej cu care au fost depistate două microbuze de transport călători, care aveau peste 22 de persoane, respectiv peste 16 persoane în plus față de numărul de locuri.

 

Cei doi conducători auto au fost sancționați contravențional cu amendă în cuantum de 8.000 de lei fiecare, iar persoanele care erau în plus au coborât și au așteptat un nou transport pentru a se deplasa la destinație.

Publicitate

Fotografie cu caracter ilustrativ


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe