Connect with us

ACTUALITATE

‘Chernobyl’ a devenit serialul TV cu cel mai mare scor pe IMDb

Publicat

Sursa foto: Chernobyl - TV Mini-Series/facebook.com

„Chernobyl”, o producţie a postului HBO care relatează povestea celui mai grav dezastru nuclear din istorie, a urcat pe primul loc în topul IMDb al celor mai bine cotate show-uri TV din toate timpurile, la doar câteva zile după difuzarea ultimului episod din acest serial în format limitat, informează variety.com.

Marţi, „Chernobyl” avea un scor mediu de 9,7 (din 10) obţinut de la 140.000 de utilizatori ai site-ului IMDb, deţinut de grupul Amazon. Acest serial în format limitat a avut cinci episoade, iar ultimul dintre ele a fost difuzat de HBO duminică, 3 iunie. Scorul mediu de 9,7 este valabil şi joi, la ora transmiterii acestor informaţii.

Graţie acestor reacţii pozitive ale internauţilor, „Chernobyl”, o producţie apreciată şi de criticii de specialitate, a depăşit serialele „Breaking Bad” (scor 9,5 – produs de AMC), „Planet Earth II” (scor 9,5 – produs de BBC), „Band of Brothers” (scor 9,5 – produs de HBO), programul original „Planet Earth” (9,4 – BBC), „Game of Thrones” (9,3 – HBO) şi „The Wire” (9,3 – HBO), potrivit secţiunii celor mai bine cotate show-uri TV de pe IMDb.

Site-ul Rotten Tomatoes, deţinut de compania Fandango, nu a furnizat deocamdată nicio notă la categoria Scorul Publicului pentru „Chernobyl”.

Caroline Framke, critic de film al revistei Variety, a scris o recenzie a acestui serial TV în care a făcut următoarea afirmaţie: „În loc să folosească o explozie de întorsături de situaţii şocante, scenaristul Craig Mazin şi regizorul Johan Renck au construit o stare de nelinişte care creşte constant, permiţând dimensiunii acelei atrocităţi să se scufunde în minţile telespectatorilor cu o forţă gravitaţională corespunzător de înfiorătoare”.

„Chernobyl” dramatizează povestea uriaşei explozii petrecute pe 26 aprilie 1986 la centrala nucleară din oraşul ucrainean Cernobîl, în urma căruia un nor de material radioactiv s-a deplasat deasupra Belarusului, Rusiei, Ucrainei, dar şi în ţările scandinave şi până în vestul Europei. Acest serial în format limitat a fost filmat la faţa locului în Ucraina şi, parţial, într-o fostă centrală nucleară din Lituania.

„Chernobyl” este creat, scris şi produs de Craig Mazin şi regizat de Johan Renck.

Producţia TV îi are în rolurile principale pe Jared Harris – în rolul Valery Legasov, un cunoscut expert sovietic în fizica nucleară; Stellan Skarsgard – în rolul viceprim-ministrului sovietic Boris Şcerbina, trimis de Kremlin pentru a conduce comisia guvernamentală la Cernobîl, după accidentul nuclear; şi Emily Watson – interpreta Ulanei Homiuk, o expertă sovietică în fizica nucleară care doreşte să descifreze misterul fenomenului care a produs explozia de la Cernobîl.

HBO Home Entertainment va lansa pe 24 iunie „Chernobyl” în format digital, care va conţine un conţinut însoţitor, creat sub forma unui bonus pentru spectatorii online: „Pivotal Moment – The Trial”, în care scena procesului, considerată punctul culminant al serialului, este discutată pe larg în cadrul unor interviuri cu regizorul Johan Renck, scenaristul Craig Mazin şi actorii Emily Watson şi Jared Harris.AGERPRES

 

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

,,Sacrul în artă”, expoziție la Muzeul Ștefănești

Publicat

fb img 1714127943595 1000x600.jpg

Publicitate

Muzeul Judetean Botosani, Secția de Artă Plastică – Etnografie organizează expoziția intitulată „Sacrul în artă”.

Într-o perioadă cu profunde valențe spirituale, demersul expozițional devine un gest firesc de pioșenie în fața divinității, concretizat prin aducerea în fața publicului a unui număr de 13 icoane din patrimoniul etnografic al Muzeului Județean Botoșani, precum și a lucrărilor semnate de artiștii vizuali Anca și Alina Albătoaie, Constantin Livadaru, Florin Grosu, Bebe Hetriuc, Ioana-Gina Poleac, Liviu Șoptelea, Cristina Turiceanu, Marius Vatamanu și Karmen Zaharia. Expoziția, etalată la #Muzeul „#Ștefan_Luchian”…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

14 mai, ultima zi în care se mai pot face înscrieri la școala de agenți de poliție în 2024. Acte, calendar, condiții candidați

Publicat

academia de politie.jpg

Publicitate

Școala de Agenți de Poliție a anunțat că până pe 14 mai, cei interesați să devină agenți de poliție sunt invitați să trimită cereri de înscriere. Există un total de 1880 de locuri disponibile la cele trei școli postliceale. Procesul de admitere are loc în perioada aprilie – iulie, relatează alba24.ro. Cererile de înscriere trebuie trimise la inspectoratele de poliție județene, în funcție de domiciliu.

Înscrierile se fac doar electronic (cerere de înscriere trimisă prin e-mail la IPJ, compartiment resurse umane) până în 14 mai. Apoi, până în 21 mai se depun actele pentru dosarele de recrutare, tot la inspectoratele de poliție.

Proba…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: Amenzi pentru șoferi depistați cu microbuzul ticsit cu călători

Publicat

maxi 696x555 1.jpg

Publicitate

În cadrul activităților desfășurate a fost verificată legalitatea transportatorilor de persoane, prilej cu care au fost depistate două microbuze de transport călători, care aveau peste 22 de persoane, respectiv peste 16 persoane în plus față de numărul de locuri.

 

Cei doi conducători auto au fost sancționați contravențional cu amendă în cuantum de 8.000 de lei fiecare, iar persoanele care erau în plus au coborât și au așteptat un nou transport pentru a se deplasa la destinație.

Publicitate

Fotografie cu caracter ilustrativ


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: Sute de mii de euro aruncați pe un centru pentru sinistrați într-o zonă fără calamități. „E frumos tare, dar gol”

Publicat

index 9 1000x600.webp.webp

Publicitate

Autoritățile locale din Cândești au ridicat, cu 700.000 de euro, un centru pentru sinistrați în caz de calamități naturale, care zace nefolosit de doi ani. Clădirea urma să adăpostească potențiali sinistrați într-o zonă unde s-au înregistrat inundații o singură dată în trei decenii, scrie ADEVĂRUL.

Comuna Cândești se află pe malul stâng al Siretului, la granița cu județul Suceava și la aproximativ 50 de kilometri de municipiul Botoșani. Este o zonă frumoasă care a făcut cândva parte din Bucovina Habsburgică renumită mai ales pentru bisericile din lemn și peisajele absolut superbe din lunca Siretului. Comuna a ajuns însă faimoasă și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe