Connect with us

EVENIMENT

Chitara estimată la 1 milion de dolari, folosită de Kurt Cobain la un concert Nirvana susținut înainte cu 5 luni înainte de moartea sa, scoasă la licitaţie

Publicat

Chitara acustică folosită de rockerul american în timpul concertului ”MTV Unplugged”, susţinut de trupa Nirvana în 1993, cu doar cinci luni înainte de moartea artistului, ar putea fi vândută cu aproximativ 1 milion de dolari în cadrul unei licitaţii ce va fi organizată în iunie, potrivit Reuters.

Organizatorul licitaţiei, casa Julien’s Auctions, a anunţat luni că acea chitară fabricată în 1959 în gama Martin D-18E, la care Kurt Cobain a cântat în timpul legendarului concert din 1993, înregistrat live, va fi pusă în vânzare. Chitara va fi scoasă la licitaţie alături de o husă veche, care conţine în compartimentul de depozitare o punguţă din piele întoarsă, în care, potrivit unor informaţii rămase neconfirmate, muzicianul îşi păstra rezerva de heroină, substanţă de care devenise dependent în ultimii săi ani de viaţă.

Trupa Nirvana a înregistrat concertul ”Unplugged” în noiembrie 1993. Cântăreţul Kurt Cobain s-a sinucis la vârsta de 27 de ani în locuinţa sa din Seattle, în aprilie 1994.

Potrivit directorului executiv al casei Julien’s Auctions, Darren Julien, chitara ”şi-a câştigat locul pe care îl merita în istorie drept instrumentul la care a cântat unul dintre cei mai influenţi muzicieni şi simboluri în una dintre cele mai importante şi memorabile interpretări live din toate timpurile”.

Albumul ”MTV Unplugged in New York”, care conţine versiuni acustice ale unor melodii precum ”About a Girl”, ”Apologies” şi un cover al cântecului ”The Man Who Sold the World”, din repertoriul lui David Bowie, a fost lansat după moartea lui Kurt Cobain şi a ajuns pe prima poziţie în clasamentul Billboard, câştigând şi un premiu Grammy.

Cardiganul verde purtat de Kurt Cobain în timpul acelui concert a fost adjudecat cu 334.000 de dolari în cadrul unei licitaţii desfăşurate în octombrie 2019, o sumă record pentru un astfel de articol vestimentar, potrivit casei de licitaţii.

Suma de 1 milion de dolari pentru care ar putea fi adjudecată chitara reprezintă doar o estimare iniţială, potrivit Julien’s Auctions. Recordul mondial pentru un astfel de instrument vândut la licitaţie a fost stabilit în iunie 2019, când chitara neagră Fender Stratocaster a lui David Gilmour, chitaristul trupei Pink Floyd, s-a vândut cu 3,9 milioane de dolari la o licitaţie organizată la New York.

În cadrul licitaţiei, progrmată în perioada 19-20 iunie în Beverly Hills, vor fi scoase la vânzare şi alte obiecte care i-au aparţinut lui Kurt Cobain, printre care o chitară Fender Stratocaster la care artistul a cântat în timpul turneului Nirvana ”In Utero” din 1994 (estimată la o sumă cuprinsă între 60.000 şi 80.000 de dolari), un tricou argintiu metalizat, pe care rockerul l-a purtat în timpul înregistrării videoclipului din 1993 ”Heart-shaped Box” (estimat la o valoare cuprinsă între 10.000 şi 20.000 de dolari) şi lista de melodii, într-un document bătut la maşină, pe care a folosit-o pentru celebrul concert MTV (estimată la un preţ cuprins între 4.000 şi 6.000 de dolari).

Toate obiectele din cadrul licitaţiei provin de la colaboratori ai lui kurt Cobain sau de la cunoştinţe de familie, a mai precizat casa Julien’s Auctions.

Chitara acustică a lui Kurt Cobain va fi expusă pentru public la Hard Rock Cafe din Piccadilly Circus, Londra, începând cu 15 mai, şi la galeriile Julien’s Auctions din Beverly Hills în perioada 15-19 iunie. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Incendiu de vegetație uscată în comuna Livezile. Pompierii din Aiud intervin cu o autospecială

Publicat

incendiu de vegetație într un sat de lângă blaj. pompierii intervin

Un incendiu de vegetație uscată a fost semnalat vineri, în jurul orei 11:50, în comuna Livezile. 

Potrivit ISU Alba, Detașamentul de pompieri Aiud intervine pentru localizarea și stingerea unui incendiu de vegetație uscată în comuna Livezile, Valea Răchișului.

Pompierii intervin cu o autospecială de stingere cu apă și spumă.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

S-a deschis Bazinul Olimpic din Grigorescu. Care este programul de funcționare

Publicat

bazin olimpic 2 e1689574942156.jpg

Bazinul Olimpic din Grigorescu s-a deschis pentru public vineri, 29 martie, anunță RADP Cluj-Napooca.

Clienții care au abonamente achiziționate până la momentul închiderii bazinului, resepctiv 16 decembrie 2023, pot utiliza aceste abonamente până la epuizarea intrărilor neefectuate, dar maxim 2 luni.

S-a deschis Bazinul Olimpic din Grigorescu. Care este programul de funcționare

Potrivit reprezentanților RADP Cluj-Napoca, orarul de funcționare a bazinului…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Rezultate olimpiade în Alba 2024 – școli și clase cu predare în maghiară sau germană. Elevii premiați la etapa județeană

Publicat

rezultate olimpiade în alba 2024 – școli și clase cu

Rezultate olimpiade pentru minorități în Alba 2024: Peste 90 de elevi din Alba au participat la etapele județene ale olimpiadelor organizate pentru minorități. Cei care au luat premiu I s-au calificat la etapele naționale. 

Un elev din Alba a obținut și premiul III la o etapa națională a Olimpiadei de Matematică pentru școli/secții cu predare în limba maghiară. Este calificat la etapa internațională.

Inspectoratul Școlar Județean Alba a prezentat rezultatele…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Rezultate bune pentru mai multe practicante de schi din Alba, la competiții naționale și internaționale

Publicat

video: rezultate bune pentru mai multe practicante de schi din

Mai multe sportive din Alba au participat în această lună la competiții montane. Este vorba despre competiții de schi, la care sportivele au reușit să obțină puncte, și locuri bune în clasament. 

Fiind un sport care necesită costuri destul de ridicate, sportivele au fost sprijinite financiar de către părinți, dar și de către Primăria Alba Iulia.

”În perioada 11-15 martie am participat cu Maria Beleiu la campionatul național al României de ski alpin și la cupa…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe