Connect with us

ACTUALITATE

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata a scăzut în decembrie 2021 faţă de luna precedentă

Publicat

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, a scăzut în decembrie 2021 faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 5,3%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.

În luna decembrie 2021, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, a scăzut faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 5,3%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%, arată datele INS.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, a crescut atât ca serie brută cu 19,8%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 21,9%.

În perioada 1.I-31.XII.2021 cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, a crescut faţă de perioada 1.I-31.XII.2020 ca serie brută cu 21,7%.

Comparativ cu noiembrie 2021, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata scăzut pe ansamblu cu 5,3%

Comparativ cu noiembrie 2021, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna decembrie 2021, a scăzut pe ansamblu cu 5,3%, ca urmare a scăderii cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata specializat al altor produse (-14,7%), comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (-14,1%), comerţul cu ridicata nespecializat (-11,4%) şi din comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (-6,7%).

Creșteri s-au înregistrat în comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+7,5%), activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (+7,4%), comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+5,4%) şi în comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+5,3%). Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna decembrie 2021, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a scăzut pe ansamblu cu 1,1%.

Față de decembrie 2020, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata crescut pe ansamblu cu 19,8%

Față de decembrie 2020, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna decembrie 2021, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 19,8%, datorită creșterii cifrei de afaceri din: activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (+59,5%), comerţul cu ridicata specializat al altor produse (+37,0%), comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+21,9%), comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+16,2%), comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+15,0%), comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al 3/4 tutunului (+13,5%), comerţul cu ridicata nespecializat (+8,6%) și comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+4,8%).

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna decembrie 2021, comparativ cu luna decembrie 2020, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 21,9%.

(sursa: Mediafax)

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ACTUALITATE

Raze Medical Center Oradea îşi deschide porţile pacienţilor din vestul ţării (FOTO)

Publicat

clinica raze oradea 13.jpg

„Conceptul centrului medical Raze este de a oferi într-un singur loc, cât mai repede posibil, toată gama de investigaţii necesare stabilirii unui diagnostic corect şi implicit tratament. La clinica medicală Raze, veți putea beneficia de consult oferit de medici specialişti, investigaţii imagistice şi probe de laborator, toate în aceeaşi zi, pentru că ştim cât de preţios este timpul dumneavoastră”, anunță noua clinică orădeană.
Citește mai mult pe eBihoreanul.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Marea Britanie: Ipoteci pe 50 de ani, transmise între generații, pentru oprirea crizei imobiliare

Publicat

sursa foto: pixabay
fotografie cu caracter ilustrativ

Guvernul Marii Britanii ia în considerare ipoteci pe 50 de ani, care ar putea trece din generație în generație, pentru a pune capăt crizei imobiliare, potrivit Sky News.

Proprietarii de locuințe ar putea contracta în curând credite ipotecare pe o perioadă de 50 de ani, care să fie transmise copiilor lor după decesul părinților, conform noilor planuri luate în considerare de guvernul Marii Britanii.

Acordurile de creditare de tip japonez ar putea permite oamenilor să cumpere o locuință fără a se aștepta să plătească ratele de rambursare a creditului ipotecar pe parcursul vieții.

În schimb, proprietatea și datoriile restante ar fi transmise copiilor lor.

Întrebat despre acest sistem, prim-ministrul Boris Johnson a declarat că ia în considerare „cu siguranță” ipotecile între generații.

Acest lucru vine în contextul în care împrumuturile ipotecare au scăzut cu 36% în aprilie, un alt semnal că piața imobiliară în plină expansiune începe să piardă din avânt.

Ideea a fost lansată în cadrul guvernului, deoarece ar putea permite oamenilor să cumpere o casă mai mare decât și-ar putea permite altfel.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

ACTUALITATE

Angajări la STAT: Posturile vacante în instituții publice din județul Alba. Calendarul concursurilor și condiții pentru candidați

Publicat

laptop job birou munca pixabay free.jpg

Mai multe posturi sunt vacante în această perioadă în instituții publice din județul Alba.

Candidații interesați de ocuparea acestora trebuie să îndeplinească unele condiții, privind studiile, vechimea de muncă și alte cerințe.

Vezi și DOCUMENT: Guvernul SUSPENDĂ angajările de noi bugetari în instituțiile publice. Ce se întâmplă cu concursurile demarate deja

Pentru a ocupa un post contractual vacant sau temporar vacant, candidații trebuie să îndeplinească următoarele condiții generale, conform art. 3 al Regulamentului-cadru aprobat prin Hotărârea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Compania de Apă Oradea, programul săptămânal de citire a contoarelor, perioada 4 – 8 iulie

Publicat

sigla cao 26112021151.jpg

S.C. COMPANIA DE APĂ ORADEA S.A. îşi anunţă consumatorii că, în vederea facturării consumurilor de apă rece pentru luna Iulie 2022, citirea contoarelor de branşament se va face între orele 8.00 şi 16.00. 
Citește mai mult pe eBihoreanul.ro

Citește mai departe