Connect with us

EDUCATIE

Cîmpeanu amenință directorii care interzic luni accesul părinților în școli

Publicat

cimpeanu ministrul educatiei

Directorii care nu vor permite luni accesul rudelor la festivitățile de deschidere a noului an școlar vor fi cercetați disciplinar, anunță ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu: „este o dispoziție de ministru, nu o rugăminte”.

„Încă de vineri am precizat foarte clar: în tot sistemul național de învățământ este o dispoziție de ministru. Nu este o rugăminte, este o dispoziție. Acei directori care își vor permite să nu respecte o dispoziție de ministru vor intra automat în cercetare disciplinară”, a spus Cîmpeanu la Antena 3, ca răspuns la sesizarea unei mămici căreia i s-a interzis accesul în grădiniță, cu copilul.

 

Cîmpeanu amenință directorii care interzic luni accesul părinților în școli: bucuria primei zile de școală va putea fi împărtășită din nou și de părinți și de bunici

 

Potrivit ministrului, luni, aproape 3 milioane de copii vor intra în grădinițe și școală după 2 ani de restricții, iar bucuria primei zile de școală va putea fi împărtășită din nou și de părinți și de bunici: „acest lucru l-am stabilit după discuții profesioniste cu Ministerul Sănătății, deci este dacă vreți o decizie comună a Ministerului Educației și a Ministerului Sănătății. Am convingerea că toți directorii înțeleg importanța deschiderii către comunitate și a implicării familiei în educația copiilor și tinerilor încă din prima zi de școală. Drept urmare, am luat legătura personal cu inspectorul școlar general de Alba, inspectorul școlar general de București și cu alți inspectori școlari generali. Voi retransmite această dispoziție cât se poate de clară, astfel încât să nu fie niciun director în cele 17.872 de școli și grădinițe care să aibă probleme de înțelegere cu claritatea acestei dispoziții care deschide școala către comunitate”.

Cîmpeanu amenință directorii care interzic luni accesul părinților în școli: este permis accesul rudelor inclusiv în clasă

Sorin Cîmpeanu a precizat că este permis accesul rudelor inclusiv în clasă, mai ales pentru cei mici.

Întrebat dacă măsura este permisă doar pentru ziua de luni sau pentru tot anul școlar, ministrul a răspuns că nu încurajează interdicțiile, însă fiecare școală își stabilește apoi propriile reguli. MEDIAFAX

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EDUCATIE

Noul ministru al Educaţiei, Ligia Deca, a depus jurământul de învestitură la Palatul Cotroceni

Publicat

ligia deca captura video fb
sursa foto: captură video Facebook / Administrația Prezidențială a României

Fostul consilier prezidenţial, Ligia Deca, a depus, luni, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Educaţiei, în faţa preşedintelui Klaus Iohannis, într-o ceremonie care s-a desfăşurat la Palatul Cotroceni.

Şeful statului a semnat, luni, decretele privind eliberarea Ligiei Deca din funcţia de consilier prezidenţial şi numirea în funcţia de ministru al Educaţiei.

Anterior, Biroul Politic Naţional al PNL a decis să o propună pe Ligia Deca în funcţia de ministru al Educaţiei.

Sorin Cîmpeanu a demisionat joia trecută din funcţie. Agerpres

Citește mai departe

EDUCATIE

BREAKING NEWS. PNL a votat noul ministru al Educaţiei

Publicat

deca

Ligia Deca a fost votată, luni, de conducerea PNL, pentru conducerea Ministerului Educaţiei.

Conform unor surse politice citate de MEDIAFAX, în şedinţa BPN al PNL au fost doar două voturi de abţinere, în rest cu toții au votat „pentru”.

Ligia Deca a fost numită în funcţia de consilier al preşedintelui Klaus Iohannis la Departamentul Educaţie şi Cercetare în decembrie 2019.

Votul pentru Deca vine după ce Sorin Cîmpeanu a demisionat din funcția de ministru al Educației.

Citește mai departe

EDUCATIE

Rafila îi liniștește pe elevi. Nu se intră în online

Publicat

alexandru rafila gov.ro 1000x600.jpg

Nu sunt elemente care, din punct de vedere medical, să justifice într-un fel revenirea la învățământul la distanță, din cauza infecției cu noul coronavirus, spune ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

„Pentru învățământul online, solicitarea trebuie făcută la ministerul Educației, pentru că el se ocupă de acest lucru. Nu cred că este în momentul de față un context medical, de sănătate publică care să pună într-un fel problema învățământului online. În momentul de față avem o incidență scăzută a infecției cu noul cocoronavirus”, afirmă Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătății mai spune că asistența medicală este ambulatorie, nu mai este spitalicească.

”Nu sunt elemente care, din punct de vedere medical, să justifice într-un fel revenirea la învățământul la distanță, este o chestiune care cred că este foarte clară pentru toată lumea”, adaugă Rafila.

 

Rafila îi liniștește pe elevi. Nu se intră în online: au crescut virozele, situația e normală

 

Ministrul Sănătății arată că este o situație obișnuită existrnța cazurilor de îmbolnăviri de la începutul anului școlar.

„Este o situație obișnuită, după începerea școlii. Nu uitați că școala a început cu două săptămâni mai devreme în acest an, iar aceste două săptămâni sigur că au dus și la creșterea incidenței virozelor respiratorii, fără să existe probleme legate de acordarea asistenței medicale”, încheie ministrul Sănătății. MEDIAFAX

Citește mai departe

EDUCATIE

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a DEMISIONAT. Era acuzat de plagiat

Publicat

sorin cimpeanu 1 1000x600.jpg

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a demisionat, joi, din funcție. „Am decis, din proprie inițiativă, să demisionez din funcția de ministru al educației”, a declarat acesta.

„Am decis, din proprie inițiativă, să demisionez din funcția de ministru al educației. A fost o șansă și o onoare pentru mine sa încep reformarea din temelii a sistemului national de învățământ. Am preluat mandatul de ministru nu pentru că nu aveam ce face sau pentru a-mi trece ministeriatul in CV. Aveam și una și alta. Am venit într-un moment extrem de dificil cu dorința de a schimba lucrurile în bine.

Mi-am început mandatul într-o criză sanitară fără precedent și am luptat pentru ca în toată acea perioadă elevii să meargă la școală cu prezență fizică. Am militat în mod constant și am asigurat cadrul legal pentru ca finanțarea educației să crească”, scrie pe Facebook Sorin Cîmpeanu..

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe