Connect with us

EVENIMENT

Cinci cutremure în România, în decurs de câteva ore. Cel mai mare a avut magnitudine de 4.5 ml

Publicat

cutremur 19 iulie 2023

Cinci cutremure s-au produs în România, în decurs de câteva ore, cel mai mare având magnotudinea de 4.5 ml.

Activitatea seismică a început marți noapte, puțin înainte de miezul nopții.

Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.în data de 18 iulie 2023,  la ora 23:30:55, s-a produs în Oltenia, Gorj, un cutremur mediu cu magnitudinea ml 4.2.

Seismul a avut loc la adâncimea de 8.6 kilometri și s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 16 km NV de Târgu Jiu, 67 km NE de Drobeta-Turnu Severin, 70 km S de Hunedoara, 84 km S de Deva, 97 km V de Râmnicu Vâlcea, 98 km E de Reșița.

Cutremurul a fost urmat de alte cinci seisme, dintre care patru în Gorj și unul în Muntenia, Călărași. Acestea au avut magnitudine de 2.7, 2.3, 2.6 și 2.0 ml.

Cel din urmă cutremur s-a produs miercuri, 19 iulie, la ora 05:31:20 în OLTENIA, GORJ. A avut magnitudinea ml 2.0 și s-a produs la adâncimea de 10.6 kilometri.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 16 kilometri NV de Târgu Jiu, 67 kilometri NE de Drobeta-Turnu Severin, 69 kilometri S de Hunedoara, 84 kilometri S de Deva, 98 kilometro E de Reșița, 98 kilometri V de Râmnicu Vâlcea.

 

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Cum va fi VREMEA în următoarele 4 săptămâni. Se anunță un Crăciun FRIGUROS

Publicat

iarna 1 e1669621127550.jpg

ANM anunță că urmează câteva zile în care temperaturile vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru data din calendar, apoi va urma o răcire. Se anunță deasemenea multe precipitații, în special în perioada sărbătorilor de iarnă.

Crăciunul va fi mai friguros iar de Revelion sunt prognozate temperaturi normale pentru această perioadă, dar multe precipitații. În special în nord-vestul țării, dar și la munte,  sunt așteptate precipitații în…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Locuințe cu un consum de energie aproape zero, pentru specialiști din sănătate și învățământ, la Zlatna. Licitație, în SEAP

Publicat

locuințe cu un consum de energie aproape zero, pentru specialiști

În orașul Zlatna urmează să fie construite în curând 12 locuințe pentru specialiști din sănătate și învățământ, cu finanțare prin PNRR. Acestea vor respecta cerințele nZEB plus, respectiv vor avea o performanță energetică foarte ridicată, cu un consum de energie aproape zero.

Primăria Zlatna a lansat, pe 7 decembrie, în SEAP, o licitație pentru construirea de locuințe de serviciu pentru specialiști în oraș.

Valoarea totală estimată a lucrărilor este de Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ana Petric și Yanis Varro, câștigători la Balul Bobocilor de la Colegiul Economic din Alba Iulia. Cine a luat celelalte premii

Publicat

ana petric și yanis varro, câștigători la balul bobocilor de

Ana Petric și Yanis Varro au obținut titlurile de miss și mister la Balul Bobocilor de la Colegiul Economic ”Dionisie Pop Marțian”. Urmează VIDEO în CURÂND

Yannis are 15 ani și este elev în clasa a IX-a D, iar Ana este elevă în clasa a IX-a A.

Denisa Drăgan și Bogdan Iosif au fost preferați publicului: au obținut premiul miss și mister ”popularitate”. Cei doi sunt în clasa a IX-a D.

Miss și mister Alba24 sunt Iuliana Sanmărghitean și Alexandru David….

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Explozie la o centrală termică, urmată de incendiu, la Lupșa. Intervin pompierii din Câmpeni

Publicat

explozie la o centrală termică, urmată de incendiu, la lupșa.

Explozie la o centrală termică, urmată de incendiu. Imediat după incident, autoritățile au fost anunțate printr-un apel la 112. 

Reprezentanții ISU Alba au anunțat vineri seară că secția de pompieri Câmpeni intervine pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit în localitatea Lupșa.

Din informațiile preliminare ar fi vorba despre o explozie la o centrală termică urmată de un incendiu.

Pompierii transmit că nu s-au înregistrat victime.

La fața locului…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe