Connect with us

EVENIMENT

Cinci motive pentru care Cluj-Napoca nu intră în carantină, cu rată de infectare 9

Publicat

Facebook/ Cluj-Napoca Oficial

Autorităţile judeţene amână, deocamdată, instituirea carantinei în municipiul Cluj-Napoca, deşi rata incidenţei cumulate a cazurilor COVID-19 pe ultimele două săptămâni este de 9,04% la mia de locuitori.

Prefectul Mircea Abrudean a invocat, luni, cinci motive pentru care nu este instituită carantina în municipiul reşedinţă.

„Cele 5 motive pentru care nu discutăm încă de carantinare în Cluj Napoca:

1. Analiza de risc a DSP nu întruneşte criteriile minimale pentru carantinare;

2. Număr mare de teste care generează cazuri multe, care nu e ponderat la nivel naţional în calculul incidenţei, dar eu îl ponderez în luarea deciziei;

3. Rata mortalităţii Covid cea mai mică din ţară;

4. Capacitate paturi Covid crescută, 69 paturi ATI plus încă 27 în curs de operaţionalizare, deci 96 probabil până la final de săptămână;

5. Rata incidenţei se calculează la populaţia stabilă a municipiului (cei care au domiciliu sau flotant), iar noi avem mulţi pozitivi care nu au nicio formă legală de şedere aici şi îmi cresc artificial rata incidenţei”, se arată într-o informare a prefectului Mircea Abrudean, transmisă luni presei.

Conform raportării GCS de luni, judeţul Cluj se situează pe locul doi la nivel naţional în privinţa indicelui de infectare cu COVID-19, după judeţul Sibiu.

Incidenţa în judeţul Cluj înregistrată luni este de 7,37 la mia de locuitori, în scădere faţă de ziua anterioară când a fost de 7,56 la mia de locuitori. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO: Explozie urmată de incendiu într-un bloc din Oradea. 40 de locatari, evacuați din apartamente

Publicat

oradea 2

O explozie urmată de incendiu a avut loc în noaptea de duminică spre luni la un bloc din Oradea. Cel mai probabil, explozia a fost provocată de un om fără adăpost care fuma la subsolul blocului.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor a fost sesizat că s-a produs un incendiu la un bloc de locuințe din Oradea, apelanții precizând și faptul că au auzit o explozie.

oradea 4 copy

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta la subsolul blocului, loc în care, așa cum declarau locatarii imobilului, obișnuia să stea un om fără adăpost.

oradea 3 copy

Pompierii militari au acționat pentru lichidarea focarelor, verificarea apartamentelor, din care au fost evacuate preventiv aproximativ 40 de persoane (o parte dintre acestea s-au autoevacuat înainte de sosirea echipajelor), respectiv pentru ventilarea casei scării, în care pătrunsese fum.

Echipajele de pompieri au stins rapid incendiul, împiedicând propagarea acestuia la apartamente.

oradea1

În urma evenimentului provocat, cel mai probabil, de fumat, a explodat o butelie de camping aflată în subsolul blocului și au ars deșeuri textile, deșeuri de carton și un televizor.

Nu au existat persoane rănite, conform ISU Bihor.

Citește mai departe

EVENIMENT

Gestul lui Tudor Chirilă a salvat un grup de elevi. Mesaj înduioșător, primit de artist. „Mulțumim pentru că ne-ați îndrumat”

Publicat

gestul lui tudor chirilă a salvat un grup de elevi.

Tudor Chirilă a dat o mână de ajutor unor elevi aflați la ananghie. Artistul a povestit totul pe o rețea socială, unde a primit și mulțumirile de rigoare de la elevii pe care i-a ajutat. Totul a pornit de la o simplă fotografie pe care liceenii au dorit să o facă cu artistul lor preferat.

Gestul lui Tudor Chirilă a salvat un grup de elevi

Iată ce a scris Tudor Chirilă pe o rețea socială: „Ieri m-au oprit vreo patru, cinci elevi pe stradă să facem o poză. Erau de la Liceul Nicolae Iorga. Ne-am aliniat în cadru, iar ei și-au răsfirat primele patru degete și strigau „paaaatru”, așa, ca un fel de „cheese”. -Ce e aia patru, am întrebat eu, crezând că ratez vreun semn coool cu care ar trebui să fiu la curent.

Am luat patru la informatică pentru că am chiulit! – Cum adică, nu v-a pus absență? V-a…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Satu Mare: Protest în fața Primăriei. Locuitorii se plâng de starea drumurilor din două cartiere

Publicat

protest satu mare sursa foto agerpres
sursa foto: Agerpres

Peste 100 de locuitori din cartierele Sătmărel şi Balta Blondă protestează luni, în faţa Primăriei Satu Mare, solicitând intervenţia administraţiei locale pentru a avea un drum decent.

Oamenii s-au prezentat cu pancarte şi au cerut să discute cu primarul Kereskenyi Gabor. Ei sunt nemulţumiţi de starea drumurilor din cartierele lor, afirmând că pot să circule doar cu cizme, iar copiii care merg la şcoală trebuie să îşi pună pantofi de schimb. Oamenii au spus că nu solicită asfaltarea drumurilor, ci doar reparaţia lor, pentru a putea circula în condiţii decente.

Reprezentanţii Primăriei au transmis că edilul se va întâlni în cursul dimineţii cu o delegaţie formată din 10 reprezentanţi ai protestatarilor.

Oamenii din Sătmărel au mai protestat în urmă cu 10 zile. Ei au discutat atunci cu viceprimarul Adelin Ghiarfaş, care i-a asigurat pe localnici că problema drumurilor este cunoscută şi că se va interveni în zonă cu piatră.

„Primăria are în vedere extinderea reţelei de canalizare şi pietruirea unor drumuri. Bineînţeles că probleme sunt ca şi în alte zone ale municipiului Satu Mare. Doleanţa dânşilor o înţeleg, se referă la faptul că au fost ignoraţi timp de 30 de ani de către administraţiile locale. Este adevărat că cei din Sătmărel au fost ignoraţi pe parcursul mai multor ani, dar noi nu putem decât să îi asigurăm că noi conştientizăm problemele pe care le au, ştim de ele, şi încercăm să intervenim punctual pentru o dezvoltare durabilă. Să începem cu canalizarea, să pietruim unde se poate, să mai nivelăm o stradă”, a declarat viceprimarul.

Agerpres

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Percheziții DNA în București și Călărași. Sunt verificate contracte de achiziție a echipamentelor pentru dotarea poliției

Publicat

perchezitii mascati descinderi general

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupție, anunță un comunicat.

Infracțiunile ar fi fost comise în perioada 2022-2023, în legătură cu încheierea unor contracte de achiziție publică privind achiziționarea unor echipamente pentru dotarea poliției locale și a poliței naționale.

În cursul zilei de 30 ianuarie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în cinci locații, situate pe raza municipiului București și a județului Călărași, din care trei sunt sedii ale unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe