Connect with us

EVENIMENT

Cinci nou-născuți, transferați marți cu elicoptere SMURD la spitale pentru consultații și tratament

Publicat

elicopter.jpg
Arhivă foto

Departamentul pentru Situații de Urgență a anunțat miercuri că cinci nou-născuți au fost transferați în ultimele 24 de ore la spitale pentru consultații și tratament, cu ajutorul elicopterelor SMURD.

Echipajele de terapie intensivă mobilă nou-născuți ale ISU Timiș au fost solicitate, marți, să facă două transferuri medicale la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu”.

Primul transfer a fost la secția de radiologie pentru un băiat de doar câteva zile, iar cel de-al doilea a fost la secția neonatologie pentru un băiat de două zile.

Totodată, echipajul TIM Neonat Timiș a transferat de la Maternitatea Arad un nou-născut de doar o zi, cu malformație cardiacă. Micuțul a fost transportat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu”, pentru investigații medicale de specialitate.

De asemenea, echipajul SMURD Neonat al ISU Sibiu a transferat un nou-născut, intubat, în vârstă de o zi, de la Spitalul Județean de Urgențe Alba la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Marie Sklodowska Curie” București.

O altă misiune de salvare a presupus transportul unui nou-născut, în vârsta tot de o zi de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești la Spitalul Universitar de Urgență București, pentru efectuarea unor investigații medicale de specialitate.

Cele 5 misiuni de salvare a nou-născuților au fost asigurate de echipe mixte de intervenție, formate din medici, asistenți medicali și conducători auto-paramedici.

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Județul Alba sub un Cod Galben de ploi torențiale și vijelii duminică, 21 iulie. Vezi ce spun meteorologii despre condițiile meteo

Publicat

județul alba sub un cod galben de ploi torențiale și

Alba, dar și mare parte a județelor din țară se află duminică, 21 iulie sub avertizare meteo de tipul Cod Galben. Meteorologii susțin că pe tot parcursul zilei vor se vor semnala ploi torențiale, dar și vijelii. 

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Multiplele identități ale unui escroc care a înșelat un vârstnic din Alba prin ”Metoda Accidentul”: Avocat, procuror și doctor

Publicat

metoda ”comisionul” prin care un livrator din alba iulia a

Multiplele identități ale unui escroc care a înșelat un vârstnic din Alba prin ”Metoda Accidentul”. Dintr-o celulă a Penitenciarului Tulcea, un escroc, a reușit să obțină prin ”Metoda Accidentul” aproape 4500 de euro.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Massive Attack, Chase & Status și Irina Rimes, sâmbătă, la Electric Castle. Vezi programul ultimei zile de festival

Publicat

fest 7 scaled.jpg

Massive Attack, Chase & Status și alți zeci de artiști au urcat pe scenele Electric Castle sâmbătă, în penultima zi de festival.

Ziua de sâmbătă a adus la Electric Castle o ploaie torențială, care nu a curmat cheful de petrecere al participanților la festival. Aceștia au petrecut până dimineața pe ritmuri de muzică electronică, iar distracție continuă duminică.

Primul concert al serii de la main stage a aparținut artistei Irina Rimes, care a reușit să…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Proiect pentru extinderea rețelei de canalizare în comuna Valea Lungă. Acord de mediu, solicitat la APM Alba

Publicat

proiect pentru extinderea rețelei de canalizare în comuna valea lungă.

Proiect pentru extinderea rețelei de canalizare în comuna Valea Lungă. Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a anunțat pe 17 iulie depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Extindere rețea de canalizare în comuna Valea Lungă, sat Valea Lungă și sat Lunca”.

Citește mai departe