EVENIMENT
Cinci persoane arestate pentru trafic de droguri şi deţinere de droguri la festivalul Afterhills din Iași

Cinci persoane suspectate de trafic de droguri de mare risc şi deţinere de droguri de mare risc în vederea consumului propriu, conducerea unui autovehicul sub influenţa drogurilor şi spălare de bani obţinuţi din traficul de droguri de mare risc au fost arestate preventiv, în urma unor acţiuni derulate de poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Iaşi pe durata desfăşurării festivalului Afterhills, se arată într-un comunicat de presă transmis, joi, de BCCO Iaşi.
Citește și: 34 de dosare penale, în urma unei acțiuni antidrog în cele două week-end-uri din timpul Festivalului Afterhills din Iași
Potrivit sursei citate, în timpul operaţiunilor, poliţiştii BCCO, sub coordonarea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, au pus în executare zece mandate de percheziţii domiciliare şi şase mandate de aducere pe numele unor persoane suspectate de trafic de droguri.
„În urma activităţilor poliţiştilor specializaţi în combaterea criminalităţii organizate, au fost ridicate şi indisponibilizate 90 de comprimate ecstasy, 10 pliculeţe/doze conţinând cannabis, 20 de grame de cocaină/amfetamină, 30 de grame de canabis, 2 doze de cocaină, 5 grame de Ketamină, 5 grame MDMA pulbere, 7 grindere, o narghilea folosită la consumul drogurilor, aproape 2 grame de comprimate MDMA mărunţite. Totodată, au fost indisponibilizate un autoturism de lux, 5 cântare electronice de mare precizie, sumele de 5.038 lei şi 20 lire, 12 telefoane mobile, 19 cartele SIM, 2 laptop-uri, un Hard Disk, în total fiind ridicate bunuri în valoare de 134.700 de lei”, se precizează în comunicatul BCCO.
Festivalul de muzică Afterhills s-a desfăşurat în perioada 23 august- 2 septembrie, pe raza comunei Dobrovăţ din Iaşi. În timpul derulării acestuia, au fost constatate 34 de infracţiuni la regimul drogurilor, respectiv de trafic de droguri de mare risc şi deţinere de droguri de mare risc. AGERPRES
EVENIMENT
În căutarea fraților Șușman, ultimii partizani din Apuseni, pe dealurile din Tranișu. Arheologii sapă după osemintele lor

O echipă de arheologi începe, sâmbătă, o acțiune de căutare a osemintelor fraților Toader și Avisalon Șușman, ultimii partizani anti-comuniști, vânați de Securitate și descoperiți morți în 1958 în satul clujean Tranișu, comuna Poieni.
Istoricul Cornel Jurju a spus, miercuri, că Toader (35 de ani) și Avisalon (29 de ani) Șușman au fost cei din urmă supraviețuitori ai rezistenței anticomuniste din Apuseni, cei doi fiind descoperiți pe 2 februarie 1958 în…
Citește mai mult pe Cluj24.ro

Cluj-Napoca devine capitala neutralității climatice pentru 3 zile. În perioada 21-23 mai Primăria municipiului organizează, sub sloganul Carbon OFF. Future ON, evenimentul care reunește reprezentanți ai administrațiilor locale din întreaga țară, parteneri din ecosistem, experți, lideri din industrie, reprezentanți ai mediului academic, precum și cetățeni activi și tineri implicați în comunitate și în găsirea de soluții pentru provocările actuale.
„Summitul…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Studenții propun soluții reale pentru un Cluj mai inteligent. 15 echipe, în finala BitStone AI Contest 2025

BitStone a încheiat cu succes prima ediție a BitStone AI Contest, o competiție de inteligență artificială desfășurată în perioada aprilie-mai 2025, dedicată studenților pasionați de tehnologie și implicare civică. Scopul competiției a fost acela de a genera soluții concrete pentru problemele urbane, folosind algoritmi de inteligență artificială.
Finala a avut loc duminică, 18 mai, la sediul BitStone din Cluj-Napoca, unde cele mai bune 15 echipe, selectate din…
Citește mai mult pe Cluj24.ro

De ce nu e bine să dăm lapte la pisică, chiar dacă îi place mult: Studiile recente demonstrează că majoritatea pisicilor sunt intolerante la lactoză, devenind incapabile să digere acest zahăr după vârsta de 6-12 săptămâni.
Laptele de vacă, plin de lactoză, provoacă la pisici simptome precum diaree, balonare şi dureri abdominale, avertizează specialiştii.
„Diareea cronică poate duce la deshidratare severă şi chiar la deces în cazurile grave”, explică…
Citește mai mult pe Alba24.ro