Connect with us

EVENIMENT

Cinci persoane, lovite în plin de un autoturism, în Vrancea. Șoferița de 19 ani are permis doar de câteva luni

Publicataccident

Cinci persoane au fost lovite în plin de un autoturism condus de o tânără de 19 ani, care ar fi pierdut controlul asupra direcției de mers. În urma impactului, o persoană este în stare gravă și alte patru au fost rănite ușor.

Potrivit IPJ Vrancea, accidentul s-a produs joi seara, în localitatea Mărășești din județul Vrancea. Din primele informații, o tânără de 19 ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Republicii din orașul Mărășești, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a acroșat un grup de 5 persoane, care se aflau în așteptare pe partea dreaptă a sensului său de mers.

Tânăra a fost testată alcoolscop, rezultatul fiind negativ.

În urma producerii evenimentului, cei cinci pietoni au fost transportați la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

În cauză se efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a modului de producere a evenimentului.

Conducătoarea auto deține permis de conducere din luna septembrie 2019.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

ATENȚIE, ȘOFERI! Trafic intens pe DN 1 Bucureşti – Braşov. Rute alternative

Publicat

arhiva foto

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că sunt semnalate valori ridicate de trafic pe DN 1 Bucureşti – Braşov, pe sensul de urcare, fiind coloană în mişcare pe tronsoanele kilometrice 101 – 107, între localităţile Nistoreşti şi Comarnic, şi 127 – 129, pe raza staţiunii Buşteni.

De asemenea, aglomeraţie este şi pe sensul către Capitală al DN 1 Bucureşti – Braşov, între kilometrii 138 (de la intrarea în judeţul Prahova) – 129 (Buşteni).

Poliţiştii acţionează pentru fluenţă şi recomandă următoarele rute alternative:

* DN 1A Braşov – Cheia – Ploieşti – Bucureşti;

* DN 73 Râşnov – Câmpulung – Piteşti – Bucureşti;

* DN 73 Râşnov – Câmpulung – DN 72A – Târgovişte – Bucureşti;

* DN 71 Sinaia – Târgovişte – Bucureşti.

Poliţiştii le recomandă conducătorilor auto să adapteze viteza la condiţiile de drum, să respecte indicaţiile pentru fluidizarea circulaţiei şi să manifeste o conduită preventivă în trafic. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

COD PORTOCALIU în județele Alba și Harghita. Ploaie torențială, descărcări electrice și grindină în următoarea oră

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie a emis luni avertizări Cod portocaliu de vreme severă valabile pnă la ora 15.15 în mai multe localități din județele Alba și Harghita.

Potrivit meteorologilor, se vor semnala averse ce vor cumula 35-40 l/mp, grindină de dimensiuni medii, intensificări puternice ale vântului, frecvente descărcări electrice.

În județul Alba sunt vizate localitățile: Zlatna, Vințu de Jos, Meteș, Șibot, Săliștea, Blandiana, Ceru-Băcăinți.

În județul Harghita sunt vizate localitățile: Ciucsângeorgiu, Sânsimion, Plăieșii de Jos, Sânmartin, Tușnad, Cozmeni, Băile Tușnad.

Citește mai departe

EVENIMENT

Noi condiții pentru donarea de plasmă de la persoanele vindecate de COVID-19, stabilite de Ministerul Sănătății

Publicat

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a aprobat Ordinul privind modificarea Anexei la Ordinul nr. 654/2020 privind aprobarea Metodologiei pentru colectarea, testarea, procesarea, stocarea şi distribuţia plasmei de la donator vindecat de COVID-19 şi utilizarea monitorizată pentru pacienţii critici cu COVID-19 din secţiile ATI, informează luni reprezentanții ministerului.

Documentul a fost elaborat în urma consultării specialiștilor din Comisia de anestezie şi terapie intensivă, Comisia de transfuzii și Institutul Național de Hematologie Transfuzională ”Prof. Dr. C. T. Nicolau”.

Actul normativ conține modificări referitoare la selecția potenţialilor donatori de sânge total/plasmă care vor putea fi aleși dintre persoanele ce pot dovedi istoricul de infecție cu SARS CoV-2 și dispariția riscului de transmitere a bolii, fără să se mai aplice cerința că aceștia să fi fost internați în prealabil în spital.

De asemenea, au fost modificate cerințele minime pentru admiterea ca donator vindecat de COVID-19 precum și lista documentelor solicitate, având în vedere necesitatea armonizării legislației în vigoare. De exemplu, a fost eliminat criteriul de eligibilitate care solicita ca donatorul să prezinte 2 teste RT-PCT negative.

Astfel, cerințele minime pentru admiterea ca donator vindecat de COVID-19 vor fi:

– semnarea consimţământului informat pentru intrarea în procedura de selecţie în vederea donării de plasmă prin plasmafereză şi/sau sânge total şi pentru transmiterea codificată a datelor privind donarea în baza de date naţională şi europeană;

-prezentarea documentelor care să ateste istoricul de infectie cu SARS-CoV-2, respectiv încetarea riscului de transmitere a bolii.

-încadrarea în toate criteriile standard pentru donarea de sânge total sau plasmă, conform legislaţiei naţionale;

-intervalul între 2 donări de plasmă succesive este de cel puțin 14 zile.

Modificările urmăresc creșterea numărului persoanelor vindecate COVID-19 care pot să doneze sânge/plasmă, precum și a numărului pacienților critici din ATI care pot să primească plasmă.

Mai mult, Ministerul Sănătății va contribui cu date în platfomă de raportare a datelor privind recoltarea de sânge total/plasmă de la donatori vindecați de COVID-19 pusă la dispoziția statelor membre de către Comisia Europenă- EU CCP Database.

Informațiile vor fi utilizate pentru consolidarea dovezilor la nivel UE privind siguranța și eficacitatea acestei terapii.

Ordinul MS stabilește responsabilitățile privind transmiterea informațiilor în baza de date a UE.

Recoltarea se va realiza cu respectarea standardelor actuale din legislația națională în domeniul transfuziei sanguine pentru colectarea, testarea, prelucrarea, stocarea și distribuirea sângelui și a componentelor sanguine, respectând totodată principiului donării voluntare neremunerate și ghidul tehnic elaborat de Comisia Europeană cu privire la colectarea, testarea, procesarea, stocarea, distributia si utilizarea monitorizata a plasmei provenite de la persoane vindecate de COVID-19 pentru tratamentul COVID-19.

Plasma se va administra doar pacienților critici infectati, cu vârsta de cel putin 18 ani, care sunt de acord cu administrarea de plasma convalescenta COVID-19 prin semnarea consimțământului informat și care îndeplinesc o serie de criterii specifice.

Conform datelor INHT, până în prezent au fost înregistrați peste 490 donatori, iar centrele de transfuzie sanguină au distribuit către spitale un număr de 463 unități de plasmă de la donatori vindecați de Covid 19.

FOTO: arhiva

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Transport ”ca în India” pe un drum din România. Un camion încărcat ”cu vârf” cu mașini avariate, filmat pe un drum din Buzău

Publicat

Un camion supraîncărcat cu mașini avariate, care cel mai probabil erau transportate la un depozit de fier vechi, a fost filmat în trafic, pe drumul din localitatea Vernești, județul Buzău.

Imaginile au fost postate pe pagina de Facebook ”Buzău online” și au fost intens comentate.

În video se poate vedea cum încărcătura camionului depășește gabaritul normal, existând pericolul ca mașinile transportate să se prăbușeasca pe drum.

Din această cauză, majoritatea comentariilor au fost legate de faptul că șoferul a încălcat legea, iar un asemenea transport îi poate pune în pericol pe ceilalți participanți la trafic.

Sursa: Facebook/ BUZAU ONLINE

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate