EVENIMENT
Cinci spitale din România vor beneficia de bani europeni pentru modernizare
Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) a continuat semnarea de contracte de finanţare pentru modernizarea infrastructurii spitaliceşti din România. Ultimele cinci spitale sunt din judeţele Suceava, Dolj, Vâlcea şi Hunedoara.
Astfel, până în prezent au fost semnate prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM 2014-2020) un număr de 380 contracte, cu finanţare nerambursabilă din partea Uniunii Europene de 1,1 miliarde de euro.
„Domeniul sănătăţii publice, obiectiv de interes social major, este prioritar pentru investiţiile din fonduri nerambursabile. Aşa cum au arătat-o incidentele regretabile din anii trecuţi, culminat cu răspândirea SARS-CoV-2, fie că este pandemie sau nu, infrastructura de sănătate a României şi cadrul de furnizare a serviciilor trebuie să fie adaptate la tehnologiile moderne pentru a satisface nevoile medicale ale populaţiei.
În acest sens, pot spune că este o perioadă prolifică, în care semnăm numeroase contracte pentru reabilitarea şi modernizarea infrastructurii instalaţiilor electrice, de fluide medicale şi de ventilare şi tratare a aerului, precum şi instalarea de sisteme de detectare, semnalizare şi alarmare incendii. Trebuie menţionat că separat de aceste fonduri alocate din perioada de programare 2014-2020, dispunem de fonduri importante pentru domeniul medical atât în Programul Operaţional Sănătate, cât şi în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă”, a transmis ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş.
Potrivit unui comunicat al MIPE, raxele Prioritare 9 şi 10 din cadrul POIM au ca obiectiv Protejarea sănătăţii populaţiei în contextul pandemiei cauzate de COVID-19 şi finanţează în principal achiziţia de consumabile şi echipamente de protecţie şi dispozitive medicale.
Beneficiarii acestui tip de proiecte sunt unităţi spitaliceşti, instituţii publice de învăţământ preuniversitar şi superior, instituţii cu competenţe în domeniul protecţiei sociale şi unităţi administrativ-teritoriale
Agerpres
EVENIMENT
Nelu Varga (CFR Cluj) l-a ÎMPRUMUTAT cu bani pe Mircea Geoană. „Suntem prieteni, l-am AJUTAT ca om”
Nelu Varga, patronul echipei de fotbal CFR Cluj, l-a împrumutat pe candidatul independent la prezidențiale Mircea Geoană cu o sumă de sub 100.000 de euro. Omul de afaceri clujean a explicat că Geoană i-a promis că îi va returna banii în decembrie 2024 și că l-a împrumutat în virtutea prieteniei pe care o au de zeci de ani, scrie Context.ro. Oare banii împrumutați lui Geoană sunt din cele peste 60 de milioane de euro pe care Varga i-a luat, la rândul său, cu împrumut de la…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Analiză UBB a antreprenoriatului din România. Daniel David: Politicienii au intenții bune, dar trebuie evitate extremele
Situația antreprenoriatului din România a fost analizată de o echipă de cercetători de la FSEGA din cadrul UBB. Rezultatele arată că peste 63% dintre români consideră că există condiții favorabile pentru a începe o afacere în zona în care locuiesc
O echipă de cercetători de la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) a lansat miercuri, 20 noiembrie, Raportul de țară…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Ninge în Apuseni și Șureanu: La munte, iarna a venit din 20 noiembrie. Imagini surprinse de camerele video de pe pârtiile de schi
În seara de 20 noiembrie 2024, prima ninsoare s-a așternut peste Munții Apuseni și Munții Șureanu. Imaginile capturate de camerele live din Arieșeni și Șureanu arată pârtii și împrejurimi acoperite de zăpadă, pregătind terenul pentru activitățile specifice sezonului rece.
Prognozele meteo indică faptul că temperaturile scăzute din zonă vor continua, ceea ce poate favoriza acumularea zăpezii și pregătirea…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
La sfârșitul lunii noiembrie va fi lansat Patronatul Societăților din Construcții, Filiala Transilvania
Evenimentul va avea loc în data de 28 noiembrie și va marca o etapă importantă în creșterea reprezentativității asociației în zona de centru și nord.
Patronatul Societăților din Construcții – Filiala Transilvania este o subdiviziune care se ocupă de specificul pieței și al regiunii Transilvania, care include județele din centrul și nordul țării și reprezintă interesele angajatorilor din domeniul construcțiilor din zona Transilvaniei, unii dintre cei mai…
Citește mai mult pe Cluj24.ro