Connect with us

ACTUALITATE

Cinci țări printre care și România au înregistrat cea mai semnificativă scădere a producţiei industriale din UE, în luna martie

Publicat

Producţia industrială a scăzut cu 0,8% în zona euro şi a crescut cu 0,7% în Uniunea Europeană în martie, comparativ cu perioada similară din 2021, iar Slovacia, Irlanda, Germania, Luxemburg şi România au înregistrat cea mai semnificativă scădere, arată datele publicate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

În rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile datele, cele mai importante creşteri ale producţiei industriale în martie, faţă de luna similară din 2021, au fost în Lituania (25,9%), Bulgaria (19,1%) şi Polonia (17,4%), iar cel mai semnificativ declin în Slovacia (minus 7,3%), Irlanda (minus 5,5%), Germania (minus 4,1%), Luxemburg (minus 2,9%) şi România (minus 2,3%).

În cazul UE, producţia de bunuri de folosinţă imediată a crescut cu 4,9%, producţia de energie a urcat cu 2,7%, cea de bunuri de folosinţă îndelungată a crescut cu 6,6%, cea de bunuri intermediare cu 0,9%, în timp ce producţia de bunuri de capital a scăzut cu 2,5%.

Cinci țări printre care și România, cea mai semnificativă scădere a producţiei industriale din UE: ce procent s-a înregistrat în Uniunea Europeană în luna martie

În martie, comparativ cu luna precedentă, producţia industrială a scăzut cu 1,8% în zona euro şi cu 1,2% în Uniunea Europeană, după ce în februarie s-a înregistrat un avans de 0,5% în zona euro şi de 0,6% în Uniunea Europeană.

În rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile datele, cele mai importante creşteri în martie, comparativ cu luna precedentă, au fost înregistrate în Lituania (11,3%), Estonia (5,1%), Bulgaria şi Grecia (ambele cu 5%), iar cele mai semnificative scăderi în Slovacia (minus 5,3%), Germania (minus 5%) şi Luxemburg (minus 3,9%).

România a înregistrat în martie o scădere lunară de 0,7% a producţiei industriale, după un declin de 1,2% luna precedentă.

În cazul UE, producţia de bunuri de capital a scăzut cu 2,6%, cea de bunuri intermediare cu 1,4% şi cea de bunuri de folosinţă imediată cu 1%, în timp ce producţia de bunuri de folosinţă îndelungată a urcat cu 0,7%, iar producţia de energie a crescut cu 1,3%. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Trei echipe pe podium, la finalul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar, etapa națională, la volei pentru gimnaziu fete

Publicat

trei echipe pe podium, la finalul olimpiadei naționale a sportului

Publicitate

În perioada 15-18 mai 2025, Liceul Tehnologic „Ștefan cel Mare și Sfânt” Vorona a fost gazda Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar, etapa națională, la volei pentru gimnaziu fete, ediția 2024-2025.

Trei echipe au urcat pe podium la finalul competiției și au fost premiate ieri la festivitatea de închidere a olimpiadei:

Locul I – Liceul Teoretic „Jozef Tajovsky” Nădlac, jud. Arad;

Locul al II-lea – Liceul Teoretic „Marin Preda”…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Angajatori din Botoșani, sancționați pentru neplata salariilor. Peste 110.000 lei din amenzi, în doar o lună

Publicat

peste 900 de persoane angajate prin intermediul ajofm botoșani, în

Publicitate

În cursul lunii aprilie, în domeniul relațiilor de muncă, au fost efectuate 50 controale. Au fost dispuse 74 măsuri pentru remedierea deficiențelor constatate, au fost aplicate 8 sancţiuni contravenționale, reprezentând amenzi în valoare de 110.500 lei.

Deficiențele constatate au vizat:

– neplata salariilor;

– neplata orelor de muncă suplimentare;

– nepăstrarea la locul de muncă a unei copii după contractul individual de muncă;

– lipsa…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Alegerea lui Nicușor Dan în funcția de președinte al României reprezintă un semnal pozitiv pentru economie (analiză)

Publicat

alegerea lui nicușor dan în funcția de președinte al româniei

Publicitate

Alegerea lui Nicușor Dan în funcția de președinte al României reprezintă un semnal pozitiv pentru economie, într-o perioadă în care provocările economice riscă, în continuare, să ducă România în zona de junk, potrivit unei analize realizate de compania de consultanță Frames.

‘Nicușor Dan are obligația de a reclădi încrederea investitorilor și de a pune în practică reformele esențiale pentru România. Va fi, cu singuranță, cel mai greu…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Rezultatele din diaspora. Europa de Vest a votat masiv cu George Simion. Harta votului

Publicat

rezultatele din diaspora. europa de vest a votat masiv cu

Publicitate

Românii din SUA, Republica Moldova, China și Rusia au votat în majoritate Nicușor Dan, în timp ce George Simion s-a impus în Europa de Vest, relatează ADEVĂRUL.

Rezultatele din diaspora

George Simion a obținut 912.553 de voturi în diaspora, iar Nicușor Dan 720.996, respectiv 55,86 % – 44,14 % din voturile exprimate.
Potrivit datelor centralizate din secțiile de votare din străinătate, Nicușor Dan a obținut majoritatea voturilor în 83 de regiuni…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe