Connect with us

EVENIMENT

Ciolacu spune că pe piața energiei e speculă

Publicat

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a spus, marți, că pe piața de energie din România „e o speculă”, iar Ministerul Energiei trebuie să vină „neapărat” cu niște propuneri. Acesta acuză că prețurile de vânzare au crescut nejustificat, iar cei care au cumpărat vând acum la prețuri exorbitante.

Marcel Ciolacu a declarat marți, la sediul PSD, că prioritatea coaliției de guvernare este să găsească soluțiile cele mai bune pentru prețurile la energie.

„Sunt două componente clare. (…) Sunt aceste două abordări: când energia este vândută și când energia nu este vândută în proporție de peste 75% și mai este abordarea în ceea ce privește Ministerul Finanțelor. Știți foarte bine că este o supraimpozitare a producătorilor, dar aceștia au vândut energia cu această supraimpozitare cu 400 – 500 de lei, iar energia în acest moment se vinde la 2.200 – 2.800 – 3.000 de lei pe vârf”, spune Marcel Ciolacu.

 

Ciolacu spune că pe piața energiei e speculă: trebuie găsită o soluție tehnică pentru vârfuri

 

Ciolacu a precizat că trebuie găsită o soluție tehnică pentru vârfuri, pentru perioade când nu există soare sau nu este vântul necesar să producă energie eoliană.

„Acolo sunt niște vârfuri de 10 – 15% când va trebui făcut importul dar de asta suntem interconectați la Europa. Ce nu consider corect total în afară de această diferență imensă de preț, de speculă, mai exact neimpozitată cum sunt impozitați producătorii, o supraimpozitare, deci este o zonă total liberă și nereglementată de o perioadă destul de lungă de timp. De exemplu, statul român dă certificate verzi pentru energia verde. Cum să dai stat tomân certificate verzi dar energia verde produsă în România să o exportăm? Sunt lucruri bizare unde Ministerul Energiei neapărat trebuie să vină cu niște propuneri”, a mai spus liderul PSD.

Marcel Ciolacu a mai spus că la 1 septembrie vor intra în vigoare măsurile pentru compensări de prețuri și măsuri sociale, pe care le vede pe pe termen mai lung, până în 2025. MEDIAFAX

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Condițiile de acordare a BURSELOR școlare, tipurile de burse și cuantum

Publicat

scoala 10 e1694679957571.jpg

Metodologia de acordare a burselor în acest an școlar a fost publicată în Monitorul Oficial. Ministerul Educației a stabilit, prin ordin, condițiile în care elevii primesc burse, scrie Alba24.ro.

Elevii de la cursurile cu frecvență de zi din învățământul preuniversitar de stat obligatoriu, nivel gimnazial și liceal, beneficiază, după caz, de următoarele tipuri de burse:

– bursă de excelență olimpică I
– bursă de excelență olimpică II
– bursă…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Fabrică de reciclare a anvelopelor uzate, în municipiul Sebeș. Acord de mediu, solicitat la APM Alba

Publicat

fabrică de reciclare a anvelopelor uzate, în municipiul sebeș. acord

În municipiul Sebeș se va construi în curând o fabrică de reciclare a anvelopelor uzate. Capacitatea de procesare a acesteia va fi de 5 tone pe oră, investiția fiind una privată.

Pentru realizarea proiectului a fost solicitată emiterea acordului de mediu la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba. 

Noua fabrică urmează să fie realizată de Lincoln Plus SRL, pe un teren în suprafață totală de 24.546 mp, aflat pe DN 7, la ieșirea spre Vințu de Jos, în zona stației…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Accident GRAV cu două mașini implicate în Florești. Persoană încarcerată

Publicat

accident floresti1.jpg

Un grav accident de circulație a avut loc în urmă cu puțin timp în zona străzii Avram Iancu din Florești.

Pompierii din cadrul Detașamentului 2 Cluj-Napoca intervin la acest accident.

Accident GRAV cu două mașini implicate în Florești. Persoană încarcerată

În accident au fost implicate două autoturisme, iar într-unul dintre acestea se află încarcerată o persoană care este, din primele informații, conștientă.

Pompierii lucrează pentru…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

ACCIDENT pe autostrada Transilvania, pe sensul Gilău-Turda. Două mașini implicate

Publicat

accident bun.jpg

Un accident de circulație a avut loc în urmă cu puțin timp pe autostrada Transilvania, în județul Cluj.

În accidentul produs pe sensul de mers Gilău-Turda, aproximativ la kilometrul 19 au fost implicate două mașini.

UPDATE

Pompierii din Gilău sunt cei care intervin accidentul rutier, cu o autospecială cu modul de descarcerare și un echipaj SMURD.

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe